Închide meniul

Florian Ceafalău, despre accidentarea lui McGregor! De ce și-a rupt piciorul și ce urmează pentru irlandez

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 11 iulie 2021, 8:41

Florian Ceafalău, despre accidentarea lui McGregor! De ce și-a rupt piciorul și ce urmează pentru irlandez

Conor McGregor a suferit o accidentare horror în meciul cu Dustin Poirier. Acesta și-a rupt piciorul în timpul primei runde și nu a mai putut continua după pauză.

Profimedia

Accidentarea lui Conor McGregor este una ce devine un laitmotiv dureros al sporturilor de contact. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți sportivi de performanță suferă astfel de fracturi la nivelul tibiei, ce oferă imagini dureroase la propriu și la figurat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai celebre cazuri sunt cele ale lui Anderson Silva și Chris Weidman, din MMA, și Tyrone Spong, din kickboxing. Primii doi au chiar o poveste interesantă. Anderson Silva și-a rupt piciorul chiar în meciul cu Weidman. Brazilianul nu a mai fost niciodată la același nivel, deși a reușit să revină după accidentare și să mai dispute lupte.

Un caz mai tragic este cel al lui Spong. Surinamezul era unul dintre cei mai buni kickboxeri din lume în 2014. Acesta avea 10 victorii la rând și era neînvins de 4 ani când și-a rupt piciorul în mod asemănător. Din păcate, Spong nu a mai revenit niciodată în sportul pe care îl domina, alegând să treacă la box.

De ce și-a rupt piciorul?

Fracturile la nivelul tibiei apar de fiecare dată în zona gleznei. Această accidentare poate apărea din mai multe cauze. Una dintre ele este lovirea incorectă cu piciorul. Tibia este puternică atunci când lovești drept cu ea, dacă lovitura este pe lateral, tibia nu mai este un os la fel de rezistent.

Pe lângă greșeala de execuție, pot fi fisuri ale osului ce se produc în timp, sau accidentări prealabile ce favorizează o fractură a tibiei, mai ales că luptătorii de MMA și kickoxing folosesc des astfel de lovituri la antrenament. De asemenea, demineralizarea oaselor sau alte afecțiuni medicale pot duce la o sensibilitate a oaselor în momentul impactului.

Reclamă

Cât de gravă este accidentarea?

Chiar dacă arată oribil, accidentarea nu este una dintre cele mai grave din sport. De obicei, fracturile osoase se pot repara foarte bine, dacă recuperarea se face cum trebuie. Osul se calcifică în zona fracturii și poate fi funcțional. Mult mai grave sunt accidentările în zone mai periculoase, cum ar fi gâtul sau spatele, acolo unde poate interveni oricând finalul carierei. De asemenea, rupturile totale de ligamente la genunchi, care se produc la fotbaliști de exemplu, pot fi mult mai grave și mai dificil de recuperat decât o fractură de os.

Cât durează recuperarea?

Cel mai probabil, McGregor va sta pe bară 1 an pentru a se recupera total. Tyrone Spong a luptat iar după 11 luni de la accidentare, Anderson Silva după 13 luni iar Weidman s-a accidentat în aprilie acest an, așa că nu avem date despre recuperarea acestuia. Cert este că pe lângă recuperarea medicală a piciorului trebuie adăugată și perioada în care sportivul trebuie să intre în forma pentru a concura iar.

Ce urmează pentru McGregor?

Irlandezul a fost foarte nervos după finalul meciului, chiar în cușcă. Acesta a schimbat mai multe cuvinte dure cu Poirier, semn că rivalitatea dintre cei doi nu este încheiată.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Conor urmează cu siguranță cel puțin un an pe bară, după care, cel mai probabil, vom vedea un nou meci de box. În box nu ai voie să lovești cu piciorul așa că irlandezul se poate proteja dacă alege să boxeze.

În ceea ce privește MMA-ul, Conor poate lupta oricând cu oricine, fiind în continuare cel mai mare nume din UFC. Al treilea meci cu Nate, al patrulea meci cu Poirier, un meci mai ușor, de revenire, toate sunt variante bune pentru irlandez și pentru promoție. Momentan însă, toate eforturile sunt pentru refacerea eficientă în urma accidentării.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și