Închide meniul

Steagul unic cu care acest luptător intră în ring! Ce popor reprezintă în gala de pe AntenaPLAY.ro

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 2 decembrie 2022, 14:22

Steagul unic cu care acest luptător intră în ring! Ce popor reprezintă în gala de pe AntenaPLAY.ro

Saad Shingall va lupta în gala ce va avea loc duminică în Krefeld. Acesta va da piept cu Khtan Khaod.

Steagul unic cu care acest luptător intră în ring va putea fi văzut duminică pe AntenaPLAY.ro, în Gala King of Kings din Germania care e LIVE, duminică, de la 18:00. Saad Shingall va lupta în gala ce va avea loc în Krefeld. Acesta va da piept cu Khtan Khaod. Saad are o poveste de viață interesantă. Sportivul este stabilit lângă Hannover, dar originile sale sunt … exotice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tânărul luptător face parte din minoritatea numită Yazidi. De altfel, numele său de ring este ”Mândria poporului Yazidi”. Aceștia sunt un grup de kurzi cu tradiții proprii. De exemplu, tinerii nu au voie să se căsătorească în afara grupului lor etnic.

Aceștia au o populație de 200.000 de oameni în Germania, a doua după Iraq, locurile de unde provin. După Germania, cele mai mari grupuri sunt în Rusia (40.000), Armenia (35.000) și Belgia (35.000).

Steagul unic cu care acest luptător intră în ring!

Saad intră în ring cu steagul poporului său, Yazidi. Acesta nu este printre steagurile recunoscute în lume, această minoritate neavând o țară proprie. De-a lungul istoriei, poporului Yazidi nu a avut realizări pe plan sportiv. Totuși, s-au remarcat câteva nume.

Roman Amoyan a scris istorie în lupte greco-romane pentru Armenia. Acesta a fost campion european, vice-campion mondial și medaliat cu bronz la Olimpiada din 2008. Mikhail Aloyan a fost campion mondial, european și medaliat la Olimpiada din 2012 pentru Rusia, la box amator.

Reclamă

Singurul fotbalist de origine Yazidi care a realizat ceva în carieră a fost Guram Adzhoyev. Acesta a jucat în anii 1980 pentru mai multe echipe mari din blocul sovietic. Dynamo Moscova și Spartak Moscova sunt doar două dintre ele. Adzhoyev a strâns peste 500 de meciuri la profesioniști, având și 12 meciuri în cupele europene. În prezent este președintele echipei FC Arsenal Tula.

Probabil cel mai mediatizat caz a fost însă al fostului luptător de MMA, Amar Suloev. Acesta a luptat în cele mai mari gale, ca UFC sau Pride. Printre adversari s-au numpărat nume celebre ca Chuck Liddell, Chael Sonen, Dean Lister sau Yushin Okami. A fost apoi condamnat pentru mai multe crime, fiind asasin plătit de mafia rusească. În 2016, Suloev a murit de cancer la stomac.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și