Închide meniul

Coșmarul vieții pentru Lewis Hamilton, care l-a lăsat cu sechele după ani de zile: „Dacă mi-au furat titlul? Desigur!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 aprilie 2024, 21:12

Coșmarul vieții pentru Lewis Hamilton, care l-a lăsat cu sechele după ani de zile: „Dacă mi-au furat titlul? Desigur!

Coșmarul vieții pentru Lewis Hamilton

Lewis Hamilton are 7 titluri în Formula 1 / Profimediaimages

Coșmarul vieții pentru Lewis Hamilton revine în actualitate, chiar şi la aproape trei ani distanţă. Britanicul de la Mercedes a vorbit despre momentul în care a ratat o şansă de „aur” de a-l depăşi pe Michael Schumacher şi a deveni pilotul cu cele mai multe titluri din istoria Formulei 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lewis Hamilton a avut o reacţie tranşantă când a fost întrebat despre cel mai controversat moment trăit în întreaga carieră. Este vorba despre cursa din sezonul 2021, când avea nevoie de o victorie pe circuitul din Abu Dhabi pentru a deveni, pentru a 8-a oară, campion mondial.

Coșmarul vieții pentru Lewis Hamilton: „Mi-au furat titlul!”

Hamilton s-a luptat atunci cu Verstappen cu trofeul pe masă. Britanicul a condus aproape toată cursa, dar a avut loc o răsturnare incrediblă de situaţie. Cu cinci tururi înainte de final, Nicholas Latifi a făcut un accident şi a intervenit safety car-ul. Comisarii de cursă au luat o decizie controversată şi i-au permis lui Verstappen să ajungă chiar în spatele lui Lewis. Mai mult, olandezul îşi schimbase şi pneurile şi a profitat imediat. L-a depăşit pe Hamilton în ultimul tur al sezonului şi a devenit, în premieră, campion mondial. Au urmat alte două trofee supreme pentru Verstappen.

Hamilton nu s-a ferit de cuvinte şi anunţă că atunci i-a fost „furat” titlul de campion mondial în Formula 1.

Dacă mi-au furat titlul? Desigur! Știți povestea. Dar cred că a fost un moment foarte frumos, pentru că tatăl meu a fost cu mine și rămân cu asta.

Reclamă

Viața noastră a fost un roller coaster, am fost împreună la greu și la bine. Și în cea mai dureroasă zi din viața mea, el a fost acolo. M-a învățat să stau mereu în picioare, să-mi țin capul sus. Și, evident, m-am dus să-l felicit pe Max, fără să știu impactul pe care îl va avea acel moment.

A fost un moment definitoriu al vieții mele. Chiar mă gândesc la asta, am simțit asta. Nu știam cum o să perceapă alții aşa ceva. În cei 50 de metri pe care i-a făcut (n.r. până la Max Verstappen) mă gândeam dacă să cad la pământ și să renunț… sau dacă mă ridic! Dacă mă uit la un videoclip cu acea cursă, mă doare. Dar sunt împăcat„, a spus Hamilton într-un interviu pentru „GQ magazine”, citat de marca.com.

Lewis Hamilton a fost campion mondial în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 şi 2020. Sezonul viitor va pleca de la Mercedes. A semnat deja cu Ferrari.

Reclamă 4 / 0/3

Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Verstappen, câştigătorul titlului mondial în ultimele trei sezoane, este legat prin contract de Red Bull până în 2028, însă viitorul său în cadrul echipei austriece este pus sub semnul întrebării din cauza ruperii relaţiilor dintre tatăl său Jos şi directorul Christian Horner.

Mercedes îl va pierde pe Hamilton la finalul acestui sezon, când britanicul va pleca la Ferrari, unde va ocupa locul spaniolului Carlos Sainz Jr, cel care a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei.

Avem un loc liber, singurul la cele mai bune echipe, cu excepţia cazului în care Max decide să plece, iar atunci locul nu va mai fi liber la noi”, a declarat Wolff pentru Fox Sports Australia, într-un interviu acordat la Melbourne, citat de agerpres.ro.

Interviul, realizat după calificări, nu a fost preluat pe scară largă la momentul respectiv, însă comentariile responsabilului Mercedes au atras ulterior atenţia.

Întrebat dacă Verstappen ar fi alegerea numărul unu, Wolff a răspuns: ‘‘Da. Vedeţi care sunt nivelurile lui de performanţă, dar nu aş vrea să-i neglijez pe ceilalţi”.

Wolff a încercat să-l recruteze pe Verstappen când acesta era adolescent, înainte de a semna cu Red Bull, însă nu i-a putut propune un loc în Formula 1.

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Japoniei

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Japoniei, care se va desfăşura între 5 şi 7 aprilie. Cele 3 sesiuni de antrenamente vor fi exclusiv în AntenaPLAY, în timp ce calificările şi marea cursă vor fi în direct şi pe Antena 3 CNN.

Reclamă

Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei va debuta vineri, cu primele două sesiuni de antrenamente, care vor fi exclusiv LIVE STREAM în AntenaPLAY. Prima sesiune va începe la 05:50, în timp ce a doua sesiune de antrenamente va începe la ora 09:00.

Ziua de sâmbătă, 6 aprilie, va debuta cu a treia sesiune de antrenamente, care va începe la ora 05:00. De la ora 08:45 vor fi calificările, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY.

Marea cursă va fi duminică, 7 aprilie, de la ora 07:45, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY. Anul trecut, Max Verstappen s-a impus pe circuitul de la Suzuka.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Porsche Supercup, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și