Închide meniul

Felipe Massa a dat în judecată Formula 1 şi FIA! Brazilianul poate primi despăgubiri uriaşe pentru titlul pierdut în 2008

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 martie 2024, 21:37

Felipe Massa a dat în judecată Formula 1 şi FIA! Brazilianul poate primi despăgubiri uriaşe pentru titlul pierdut în 2008

Felipe Massa a dat în judecată Formula 1 şi FIA! Brazilianul poate primi despăgubiri uriaşe pentru titlul pierdut în 2008

Felipe Massa, după Marele Premiu al Braziliei din 2008 / Profimedia

Felipe Massa a dat în judecată Formula 1 şi FIA! Fostul pilot al celor de la Ferrari s-a ţinut de cuvânt şi continuă lupta pentru titlul mondial pe care l-a pierdut în 2008. Massa consideră că acel titlu i-a fost furat, după controversele care au avut loc în Marele Premiu din Singapore din 2008, denumit şi „Crashgate”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. 24 de curse de Formula 1 vor fi în 2024 în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Felipe Massa a dat în judecată Formula 1 şi FIA!

Titlul din 2008 a fost decis în ultimul tur al Marelui Premiu al Braziliei. Lewis Hamilton devenea pentru prima oară campion mondial, câştigând titlul cu un avans de un singur punct în faţa brazilianului, care la vremea respectivă era pilot Ferrari.

Cu toate acestea, un moment decisiv în acel sezon a avut cu câteva săptămâni înainte de cursa de la Interlagos. Înaintea Marelui Premiu din Singapore, Lewis Hamilton avea un singur punct avans faţă de Felipe Massa, avans care s-a mărit la 7 puncte după acea cursă. Marele Premiu din Singapore a fost marcat de accidentul lui Nelson Piquet Jr., cel care pilota la Renault la vremea respectivă şi care a recunoscut, ulterior, că accidentul său a fost un ordin de echipă, pentru a-l ajuta pe Fernando Alonso, coechipierul său de la acea vreme.

Felipe Massa a încheiat cursa din Singapore pe locul 13 şi susţine că acel incident i-a afectat parcursul. Fernando Alonso a câştigat cursa respectivă, în timp ce Lewis Hamilton a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Ani mai târziu, Bernie Ecclestone a recunoscut că ştia despre cazul „Crashgate”, dar a decis să nu intervină, pentru a nu provoca un scandal uriaş.

Reclamă

Felipe Massa: „Căutăm să corectăm această greşeală istorică”

În 2024, Felipe Massa a dat în judecată Formula 1, FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism) şi FOM (Managementul din Formula 1), potrivit marca.com. De asemenea, fostul pilot brazilian l-a dat în judecată şi pe Bernie Ecclestone, fostul şef din „Marele Circ”.

„Mereu am spus că voi lupta până la final. Aşa cum FIA şi FOM au decis să nu facă nimic, căutăm să corectăm această greşeală istorică în instanţă. Chestiunea este în mâinile avocaţilor, care sunt autorizaţi să facă tot ce este necesat pentru a se face dreptate”, a declarat Felipe Massa, potrivit ge.globo.com.

Reclamă 4 / 0/3

Aceeaşi sursă susţine că pilotul brazilian poate primi despăgubiri uriaşe, în urma procesului. Dacă va avea câştig de cauză, Felipe Massa poate primi între 60 şi 150 de milioane de lire sterline.

Felipe Massa, în vârstă de 42 de ani, a concurat timp de 15 sezoane în Formula 1. În perioada 2002-2017, pilotul brazilian a câştigat 11 curse şi a urcat de 41 de ori pe podium. El s-a retras din Formula 1 în 2017, de la Williams. Cel mai bun rezultat al său rămâne locul 2 în clasamentul piloţilor din anul 2008.

Marele Premiu de Formula 1™ al Australiei va fi pe 24 martie, de la ora 06:00, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, pe canalul dedicat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid Vezi toate știrile
Citește și