Închide meniul

Dan Petrescu știe cum poate redresa Edi Iordănescu naționala României: “Nici eu, nici Hagi, dacă mergeam, nu puteam să facem asta!”

Cosmin Cioboată Publicat: 25 decembrie 2022, 16:17

Dan Petrescu știe cum poate redresa Edi Iordănescu naționala României: “Nici eu, nici Hagi, dacă mergeam, nu puteam să facem asta!”

Dan Petrescu a vorbit despre situația lui Emmanuel Yeboah

Dan Petrescu a vorbit despre naționala României / Hepta

  • Dan Petrescu știe cum poate redresa Edi Iordănescu naționala României
  • “Nici eu, nici Hagi, dacă mergeam, nu puteam să facem asta!”

Dan Petrescu știe cum poate redresa Edi Iordănescu naționala României. Antrenorul lui CFR Cluj susține că selecționerul “tricolorilor” are nevoie de timp pentru a-și lăsa amprenta asupra echipei și, implicit, a rezultatelor. Din acest motiv, “Bursucul” face apel la răbdare cu Edi Iordănescu, cel care se află la cârma primei reprezentative din ianuarie 2022 și își dorește să ducă România la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrescu a dezvăluit că a avut 3 ocazii să ajungă pe banca naționalei României. Tehnicianul campioanei încă ia în calcul această oportunitate, la un moment dat în viitor.

Dan Petrescu știe cum poate redresa Edi Iordănescu naționala României

Până să primească o altă ofertă din partea Federației, Dan Petrescu își dorește să vadă rezultate cu Edi Iordănescu pe bancă.

Reclamă

Fostul fundaș al Generației de Aur spune că nici el, nici Gică Hagi, n-ar fi reușit să obțină rezultate pozitive la cârma naționalei într-un timp atât de scurt.

„Am fost foarte aproape de trei ori (n.r. – să preia echipa națională). Tot timpul reprezintă o provocare. Eu cred că acum s-a luat o decizie foarte bună cu menținerea lui Edi. E clar că rezultatele nu au fost cele care trebuie, dar nu există magicieni pe planeta asta.

Reclamă

Nici eu dacă mergeam, nici Hagi, nu puteam să avem un impact rapid. Trebuie să avem puțină răbdare. Dacă n-ai răbdare cu antrenorul e foarte greu, mai ales la echipa națională. Acolo trebuie să ai un nucleu de jucători și să mergi pe el, să nu schimbi. Mergi pe un nucleu de jucători în care ai încredere.

Așa făcea Anghel Iordănescu cu noi. Eram 13 jucători, pe restul nu prea îi băga. Avea un nucleu și mergea pe el”, a spus Dan Petrescu, pentru gsp.ro.

Edi Iordănescu a transmis un mesaj special pentru români, de Crăciun

Edi Iordănescu a transmis un mesaj special în ziua de Crăciun. Selecționerul echipei naționale se gândește doar la EURO 2024. Își dorește ca România să obțină calificarea la turneul final.

Reclamă 4 / 0/3

„Cu ocazia Sărbătorilor, le urez tuturor românilor să fie fericiți și să aibă parte în noul an de tot ce își doresc! Sărbători liniștite, sănătate și să privească înainte cu încredere, să avem cu toții un an 2023 așa cum ni-l dorim!

Mesajul meu pentru suporterii echipei naționale este unul de unitate și speranță. Să fim mai uniți ca oricând și să credem că împreună putem să ne împlinim visul la care visăm. Luptăm pentru România și sper din suflet ca peste un an de zile să fim calificați la Campionatul European! Ca să reușim, trebuie să credem și să fim uniți. Dacă vom face asta, vom birui!

Jucătorilor de la echipa națională le amintesc faptul că au datoria de a da totul șiu de a crede că putem aduce înapoi gloria fotbalului românesc! Trebuie să ducem România la EURO și să facem românii mândri după atâția ani! Haideți să facem din 2023 anul nostru! Să facem România fericită! La mulți ani, români!”, a transmis Edi Iordănescu, conform FRF.

Dan Petrescu a avut o ofertă din Premier League: „Mi se părea aiurea să mă duc!”

Antrenorul CFR-ului a mărturisit că a avut de mai multe ori șansa de a antrena în Anglia, chiar în Premier League, cel mai puternic campionat al lumii. Totuși, ofertele au venit în timpul campionatului, lucru care l-a nemulțumit pe Dan Petrescu.

Tehnicianul nu a dat curs ofertelor, considerând că era un risc prea mare. În plus, în viziunea „Bursucului”, un eventual eșec în Anglia ar însemna automat și pierderea oricărei șanse de a mai antrena acolo.

„Când eram bine la Dinamo Moscova, am avut șansa să merg în Anglia la Crystal Palace, care era în Premier League, dar pe ultimul loc. După 11 meciuri aveau patru puncte.

Apoi, am avut șapte oferte din Championship, dar mereu în timpul campionatului și erau echipe de pe locurile 13, 14, 15. Mi se părea aiurea să mă duc, să risc.

Reclamă

Dacă nu reușești din prima, nu mai intri niciodată! Visul meu e să antrenez în Anglia, dar nu mă duc să stau o lună și să plec. Nu vreau să fiu pasager! Aș vrea să iau de la început un proiect și să văd dacă pot să antrenez și acolo”, a declarat Dan Petrescu pentru gsp.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă!
Extra • 26 mart., 19:32
FOTO
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă! A renunţat total la inhibiţii
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia - România
AntenaPLAY • 25 mart., 21:23
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia – România: „E un om fabulos! Şi tatăl meu vrea să-l vadă!”
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Extra • 25 mart., 20:52
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu
Liga 1 • 24 mart., 16:40
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu. Motivul pentru care cei doi nu îşi vorbesc
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională
Echipa naţională • 23 mart., 23:36
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională: „Nu se sperie, are personalitate!”