Închide meniul

Edi Iordănescu s-a săturat și a tras un semnal uriaș de alarmă, după România – Slovenia 1-2: „Trebuie să încetăm să fim naivi!”

Cosmin Cioboată Publicat: 17 noiembrie 2022, 22:10

Edi Iordănescu s-a săturat și a tras un semnal uriaș de alarmă, după România – Slovenia 1-2: „Trebuie să încetăm să fim naivi!

Edi Iordănescu a tras un semnal de alarmă, după România - Slovenia 1-2

Edi Iordănescu a tras un semnal de alarmă, după România - Slovenia 1-2

  • Edi Iordănescu s-a săturat și a tras un semnal uriaș de alarmă, după România – Slovenia 1-2

Edi Iordănescu s-a săturat și a tras un semnal uriaș de alarmă, după România – Slovenia 1-2. Selecționerul „tricolorilor” își dorește ca jucătorii săi să nu mai comită greșeli și să nu le mai ofere „cadouri” adversarilor. Naționala noastră a fost învinsă în meciul amical de la Cluj, cu două goluri venite după desincronizări în defensivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Trebuie să încetăm să fim naivi!”, a fost anunțul clar făcut de Iordănescu, după ce România fost răpusă de Slovenia.

Edi Iordănescu s-a săturat și a tras un semnal uriaș de alarmă

Selecționerul României vrea să vadă o maturizare din partea jucătorilor săi, din punct de vedere al jocului și al atitudinii.

Reclamă

Edi Iordănescu a dat ca exemplu pozitiv repriza secundă din meciul cu Slovenia. Totuși, selecționerul a rămas cu un gust amar din cauza primei părți de pe Cluj Arena.

Iordănescu este mulțumit că discuția de la pauză și-a pus amprenta asupra jocului, iar România a reușit să reducă din diferență prin golul superb marcat de Denis Drăguș.

Reclamă

„În repriza a doua am văzut o echipă cu alt curaj, cu altă atitudine, alt spirit, o echipă cu altă claritate, care și-a însușit niște lucruri discutate la pauză. Asta a făcut să marcăm și să reintrăm în joc, să mai avem 4-5 ocazii mari, o bară.

Am convingerea că, dacă egalam până în minutul 80, poate puteam să și răsturnăm rezultatul. Cred că meritam cel puțin un egal și cred că trebuie să încetăm să fim naivi. Să încetăm să fim naivi, să ne maturizăm. Nu contează pentru mine că au fost mulți jucător noi, contează să văd că echipa gândește, este stăpână pe mijloacele ei, că jucătorii comunică și că nu mai facem cadouri”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Edi Iordănescu a tras concluzia, după meciul amical România – Slovenia 1-2

Edi Iordănescu anunță că și-a asumat selecția pentru meciurile cu Slovenia și Moldova, după ce a fost lovit de critici din toate părțile.

Reclamă 4 / 0/3

„Testul a fost foarte bun, chiar dacă rezultatul nu a fost unul pozitiv. Mă bucur că am avut posibilitatea să debutăm 5 jucători, într-un meci împotriva unei echipe de calibru, care a venit cu jucători care evoluează la un nivel foarte bun.

Au venit în formulă completă, eram în gardă, ne-am așteptat la asta. În prima repriză am fost timorați, s-a văzut că ne căutam, că nu avem chimie de joc. Au fost pe teren două echipe, una coerentă și alta care își căuta chimia și relațiile de joc. Din păcate, o greșeală individuală și o nesincronizare la golul 2 ne-au adus în dezavantaj.

În repriza a doua am văzut altceva, altă încredere. Am marcat un gol și nu cred că sunt subiectiv când spun că puteam obține cel puțin un egal.

Dacă ne uităm pe lot și pe context… dacă ne uităm că am avut un adversar care a venit complet, ne-am asumat asta. Ne-am asumat selecția și obiectivele. Echipa avea nevoie de încă un rezultat de moral, să legăm aceste rezultate pozitive, cu jucători tineri în componență.

Trebuie să tragem linie, vom analiza starea jucătorilor și eventualele probleme medicale. Căutăm un rezultat pozitiv și sper să-l găsim (n.r. – în Moldova). Există viitor și cred că ei pot face lucruri mai mari decât își pot închipui”, a declarat Edi Iordănescu, la Pro Arena.

România va disputa un ultim meci în 2022, pe terenul Moldovei. Partida amicală din țara vecină se joacă duminică, de la ora 20:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti
Echipa naţională • 27 mart., 22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”
"Edi Iordănescu s-a gândit la Alex Chipciu?" Răspunsul dat imediat de un oficial FRF
Echipa naţională • 27 mart., 19:23
„Edi Iordănescu s-a gândit la Alex Chipciu?” Răspunsul dat imediat de un oficial FRF
Motivul pentru care Edi Iordănescu l-a schimbat la pauză pe Radu Drăguşin, în Columbia - România
Echipa naţională • 27 mart., 18:05
Motivul pentru care Edi Iordănescu l-a schimbat la pauză pe Radu Drăguşin, în Columbia – România: „E presiune mare pe el!”
Edi Iordănescu, reacţie fabuloasă după Columbia - România: "Dacă erau mai multe minute, câştigam"
AntenaPLAY • 27 mart., 10:37
Edi Iordănescu, reacţie fabuloasă după Columbia – România: „Dacă erau mai multe minute, câştigam”