Închide meniul

Gică Hagi cere măsuri radicale, la 40 de ani după debutul la naţionala României: „După anii ’90 totul s-a făcut prost”

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 august 2023, 21:49

Reclamă
Gică Hagi cere măsuri radicale, la 40 de ani după debutul la naţionala României: „După anii 90 totul s-a făcut prost

Gică Hagi cere măsuri radicale, la 40 de ani după debutul la naţionala României

Gică Hagi, cu trofeul Ligii 1 / Profimediaimages

Gică Hagi cere măsuri radicale în fotbalul românesc, pentru a avea din nou echipe care joacă în grupele UEFA Champions League şi naţionala calificată la Campionatele Europene şi Mondiale. „Regele” a avut un discurs vehement cu o zi înainte să se împlinească 40 de ani de la debutul său la reprezentativa tricoloră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hagi a scris istorie în tricoul selecţionatei României. Este cel mai bun marcator, la egalitate cu Adi Mutu. 35 de goluri a înscrie Hagi în 124 de selecţii. A jucat alături de naţionala noastră la trei Campionate Mondiale şi la trei Campionate Europene. A fost liderul Generaţiei de Aur.

Gică Hagi cere măsuri radicale, la 40 de ani după debutul la naţionala României

Timpul trece, important e că în spate mă uit cu mândrie. Sunt mândru de tot ce am făcut. Echipa naţională pentru mine a reprezentat totul. De mic orice jucător român asta îşi doreşte, să ajungă să joace la echipa naţională, să o reprezinte şi să muncească pentru echipa naţională cu inima. Orice jucător de asta se apucă de fotbal, să fie în echipa mare„, a declarat Gică Hagi la cofenrinţa de presă.

În ziua în care se împlinesc 40 de ani de la debutul la naţională, Hagi va sta pe banca Farului în confruntarea cu Flora Tallinn, din turul 3 preliminar al Conference League. „Regele” a tras un semnal de alarmă şi cere unitate în fotbalul românesc. A dat exemplu fuziunea Viitorul – Farul. Cere schimbări masive şi la alte echipe dezbinate!

Denumirea e de Farul, nu există o altă denumire. Există Farul! De când a fost… cu toate că într-un anumit an s-a produs un lucru normal şi logic care trebuia să se producă. S-a întâmplat şi este bine că noi am fost primii din România care am dat acest sens. Mai avem în România foarte multe cluburi care s-au dezmembrat. Sunt şi ar trebui să se unească. A te uni înseamnă să fii mai puternic, să fii împreună, toată lumea să împingă într-o direcţie.

Reclamă

Noi nu avem nevoie de altceva. S-a dovedit acest lucru, că tot ce s-a întâmplat din anii ’90 încolo s-a făcut prost, cred eu. Lăsând la o parte echipa naţională şi calificările, sau momentele care au fost. Sau mai bine să zicem din ultimii 20 de ani, sau 15 ani. E clar că trebuie făcute anumite schimbări… radicale, nu mici! Schimbări radicale.

Cu toţii ne dorim să ne ducem iar la elită, iar să fim în Champions League, în Europa League, în Conference. În România acesta este targetul… iar naţionala să se ducă la Campionate Europene şi Mondiale. Şi ultimul aspect, academiile să fie foarte bine. Dar acest lucru a început să meargă„, a răbufnit Hagi.

Gică Hagi a reuşit o performanţă uriaşă sezonul trecut, când a reuşit să câştige titlul în Liga 1 cu Farul. Disputa dintre campioana României şi Flora Tallinn va fi joi, de la ora 20:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și