Închide meniul

Mihai Aioani, cerut de Gică Popescu la echipa naţională, înainte de startul preliminariilor pentru EURO 2024: „Ar merita să fie acolo!”

Viviana Moraru Publicat: 16 februarie 2023, 18:11

Reclamă
Mihai Aioani, cerut de Gică Popescu la echipa naţională, înainte de startul preliminariilor pentru EURO 2024: „Ar merita să fie acolo!

Gică Popescu, avertisment după debutul spectaculos al lui Constantin Budescu

Gică Popescu, în cadrul unui eveniment / Hepta

Mihai Aioani este jucătorul cerut de Gică Popescu la echipa naţională, înainte de startul preliminariilor pentru EURO 2024. Fostul internaţional îi dă un sfat selecţionerului Edi Iordănescu, şi susţine că portarul de la Farul ar merita să fie convocat la primele meciuri ale „tricolorilor” din campania pentru turneul final de peste un an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Aioani este titular între buturile Farului, trupa de pe primul loc din Liga 1. Goalkeeper-ul de 23 de ani evoluează la formaţia lui Gică Hagi din 2021, iar în acest sezon a bifat 25 de meciuri. Aioani a mai fost convocat de Edi Iordănescu şi la ultima acţiune a „tricolorilor”, din luna noiembrie a anului trecut, însă nu a jucat niciun minut.

Mihai Aioani, cerut de Gică Popescu la echipa naţională înainte de startul preliminariilor EURO 2024

Gică Popescu susţine că Mihai Aioani merită să fie la echipa naţională, deoarece este portarul care a încasat cele mai puţine goluri în prima parte a sezonului de Liga 1.

Deşi consideră că Aioani trebuie să fie convocat în lotul României, Gică Popescu este de părere că Edi Iordănescu are o opinie diferită în privinţa jucătorilor pe care îi convoacă la echipa naţională.

„Ar trebui să vorbim despre jucători de la noi de la club şi aş fi considerat… este o chestiune de alegere a selecţionerului. El are o anumită percepţie despre anumiţi jucători, care nu este aceeaşi cu a noastră.

Reclamă

Dau un exemplu, eu am considerat că portarul nostru, care a luat cele mai puţine goluri în prima parte a sezonului, ar merita să fie cel puţin în primii trei convocaţi la naţională şi nu a fost.

Nu aş vrea să scot în evidenţă un jucător sau altul, de frică să nu îi fac rău”, a declarat Gică Popescu, la orangesport.ro.

România luptă, în direct la Antena 1 și pe AntenaPLAY, pentru calificarea la EURO 2024. Antena 1 va transmite 5 din cele 10 meciuri pe care naționala României le va juca. Inclusiv bătălia finală cu Elveția va fi în direct la Antena 1 și pe AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

România luptă pentru calificarea la EURO 2024. Programul complet

  • Andorra – România (sâmbătăm 25 martie, ora 21:45, Antena 1)
  • România – Belarus (marți, 28 martie, ora 21:45)
  • Kosovo – România (vineri, 16 iunie, ora 21:45, Antena 1)
  • Elveția – România (19 iunie, ora 21:45)
  • România – Israel (sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:45)
  • România – Kosovo (marți, 12 septembrie, ora 21:45, Antena 1)
  • Belarus – România (joi, 12 octombrie, ora 21:45, Antena 1)
  • România – Andorra (duminică, 15 octombrie, ora 21:45)
  • Israel – România (sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45)
  • România – Elveția (marți, 21 noiembrie, ora 21:45, Antena 1)

Gică Popescu, discurs manifest despre jucătorii din naţionala României

Fostul fundaş al Generaţiei de Aur a făcut o comparaţie cu ceea ce a văzut la Barcelona. Popescu a purtat banderola grupării de pe Camp Nou.

„(Eşti psihic la pământ când joci pentru echipa naţională?) Echipa naţională trebuie să fie pentru ei cel mai mare încărcător de moral.
Oameni buni, dacă nu faceţi faţă la marea performanţă, nu veţi ajunge niciodată fotbalişti de top! Vrei să faci parte din vestiare importante? Trebuie să suporţi presiunea.

La noi criteriile de analiză ale unui jucător sunt diferite faţă de cele de afară. (n.r. La Barcelona) Preferau jucători cu calităţi în minus, dar care suportau presiunea.

Dau un exemplu, Puyol. Calităţi tehnice nu avea foarte multe, dar avea un spirit. La meciurile mari juca mereu bine. Ăştia sunt jucătorii pe care îi vrea orice antrenor. Nu suporţi presiunea, nu ai ce căuta! Nu ne ajută rezultatele? Pai să le facă! Cine a făcut rezultatele astea? Nu sunt ei cei care le-au făcut?„, a declarat Gică Popescu pentru orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
Vezi toate știrile
Citește și