Închide meniul

Lionel Messi, în centrul unei noi controverse! Gestul surprinzător făcut de starul argentinian

Alex Masgras Publicat: 20 februarie 2024, 17:36

Reclamă
Lionel Messi, în centrul unei noi controverse! Gestul surprinzător făcut de starul argentinian

Lionel Messi, în centrul unei noi controverse

Lionel Messi, după ce a cucerit pentru a opta oară Balonul de Aur / Profimedia

Lionel Messi este în centrul unei noi controverse! Starul argentinian a câştigat în luna octombrie 2023 pentru a opta oară Balonul de Aur. Dacă primele şapte premii au fost obţinute în perioada în care juca la Barcelona, ultimul a fost câştigat pentru prestaţiile sale la PSG şi la naţionala Argentinei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Balonul de Aur din 2023 s-a luat în considerare şi Cupa Mondială din 2022 din Qatar, câştigată de Argentina, Messi fiind unul dintre cei mai importanţi jucători care au contribuit la succesul sud-americanilor.

Lionel Messi, în centrul unei noi controverse!

Primele şapte Baloane de Aur câştigate de Lionel Messi se aflau deja la Muzeul Barcelonei, fiind premii obţinute pentru perioada în care argentinianul îmbrăca tricoul catalanilor. Cu toate acestea, actualul star de la Inter Miami a luat o decizie surprinzătoare.

Al optulea Balon de Aur obţinut de Messi a fost trimis de Messi pentru a fi expus la Muzeul Barcelonei, chiar dacă acesta a primit trofeul din postura de jucător al lui Inter Miami, pentru prestaţiile sale la PSG şi naţionala Argentinei, potrivit RMC Sport.

Cei doi ani petrecuţi la Paris au fost dificili pentru Messi, aşa cum a dezvăluit chiar starul argentinian. Astfel, francezii nu s-ar fi aşteptat ca Messi doneze trofeul parizienilor, dar mulţi se întreabă de ce nu l-a donat în Argentina şi dacă gestul său nu reprezintă cumva „o palmă” pentru PSG.

Reclamă

Lionel Messi, prima reacţie după ce a fost implicat într-un scandal de amploare

Lionel Messi a avut prima reacţie după ce a fost implicat într-un scandal de amploare, cu conotaţii politice. Atacantul lui Inter Miami a venit cu precizări şi a explicat de ce nu a făcut deplasarea la Hong Kong. Starul argentinian Lionel Messi a ţinut să afirme că neparticiparea sa la meciul amical disputat de echipa sa, Inter Miami, la începutul lunii februarie la Hong Kong, care a creat o vie controversă în China, s-a datorat unei accidentări şi nu a fost vorba de un gest politic, informează AFP.

„După cum ştie toată lumea, vreau să joc şi să fiu mereu prezent la fiecare meci”, a explicat jucătorul în vârstă de 36 de ani, care a cucerit de opt ori Balonul de Aur, într-o înregistrare video postată luni seara pe reţeaua chineză de socializare Weibo.

„Am auzit că nu am vrut să joc din motive politice, însă, dacă ar fi fost cazul, nu aş fi făcut deplasarea la Hong Kong”, a subliniat starul argentinian, potrivit agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul selecţionatei Argentinei, campioana mondială titre, care se bucură de o popularitate imensă în China, şi-a văzut reputaţia afectată în ţara asiatică în urma acestui incident de la Hong Kong, teritoriu semiautonom chinez.

„Este la fel de simplu cum am spus deja: aveam o inflamaţie la muşchii aductori şi nu puteam juca. Am citit şi am auzit multe lucruri după ceea ce s-a întâmplat la meciul de la Hong Kong şi de aceea am decis să fac acest video, pentru a explica ce este cu adevărat, pentru a nu fi nevoit să citesc lucruri false”, a conchis Messi.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și