Închide meniul

Toate cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate! Ce urmează după ce s-au cheltuit 886 de milioane de euro în transferuri

Publicat: 4 iulie 2024, 17:58

Reclamă
Toate cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate! Ce urmează după ce s-au cheltuit 886 de milioane de euro în transferuri

Toate cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate

Cristiano Ronaldo, la un eveniment / Profimediaimages

S-a luat decizia ca toate cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sportului din ţara din Orientul Mijlociu, relatează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După vânzarea celor mai mari patru cluburi din campionatul Arabiei Saudite anul trecut, şase cluburi vor fi scoase la vânzare în august şi alte opt la o dată ulterioară, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Toate cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate

Saudi Pro League are în total 18 cluburi. Patru dintre acestea – Al Hilal, Al Nassr, Al Ahli şi Al Ittihad – au fost cumpărate în 2023 de către Fondul de investiţii publice (PIF), fondul suveran de investiţii al regatului bogat în petrol.

Această infuzie de capital le-a permis să atragă jucători de renume, precum Cristiano Ronaldo, Karim Benzema şi Neymar, cu contracte uriaşe.

Cluburile saudite, în special cele patru deţinute de PIF, au cheltuit 957 de milioane de dolari (aproximativ 886 de milioane de euro) pe transferuri vara trecută, fiind pe locul al doilea după Premier League.

Reclamă
Reclamă 4

Cu toate acestea, rezultatul a fost un sezon dezechilibrat, marcat de recordul de 34 de victorii consecutive al lui Al Hilal.

Al Zulfi, Al Nahda, Al Okhdood, Al Ansar, Al Orouba şi Al Kholoud au fost alese pentru a fi următoarele pe listă pe baza „nivelului de pregătire operaţională, a sănătăţii financiare, a capacităţii administrative şi a facilităţilor sportive”, a precizat ministerul, potrivit news.ro.

Primul val a condus la „o creştere semnificativă a veniturilor comerciale„, a menţionat el, adăugând că obiectivul este acum de a genera 1,8 miliarde de riyali saudiţi (480 de milioane de dolari sau 444,5 milioane de euro) pe an.

Reclamă

Potrivit ministerului, privatizarea face parte din eforturile de „accelerare a transformării sectorului sportiv„, în timp ce primul exportator mondial de ţiţei încearcă să îşi reducă dependenţa de petrol şi să îşi îmbunătăţească imaginea.

Anunţul radical făcut de Cristiano Ronaldo după ce a plâns în hohote la EURO 2024

Anunţul radical făcut de Cristiano Ronaldo după ce a plâns în hohote la EURO 2024, în timpul meciului Portugalia – Slovenia a venit la finalul partidei care i-a adus pe lusitani în sferturile de finală ale competiţiei. El susţine că acesta este ultimul EURO al carierei.

Diego Costa a fost eroul portughezilor, el apărând trei lovituri de departajare. Situaţia putea însă să fie alta. În prima repriză a prelungirilor, Cristiano a ratat un penalty şi s-a prăbuşit emoţional. A plâns până când a început a doua repriză, fiind cu greu calmat de coechipieri.

Acesta este ultimul meu EURO, evident. Dar nu am fost emoţionat din cauza asta. Am fost emoţionat datorită entuziasmului. Mi-a părut rău pentru fani. Totdeauna am dat totul pentru acest tricou. Voi face asta mereu. Trebuie să îţi asumi responsabilitatea”, a spus starul de 39 de ani.

Dacă Oblak i-a parat penalty-ul în timpul meciului, la loviturile de departajare, Ronaldo a executat în plasa laterală, fără şanse pentru portarul lui Atletico. Acesta a fost învins şi de Bruno Fernandes şi Bernardo Silva. Diego Costa a devenit primul portar care apără 3 penalty-uri la un EURO şi lusitanii vor da peste Franţa în sferturile de finală.

Este un moment greu de explicat. Am avut șansa să calific Portugalia, dar am ratat. Nu am ratat niciun penalty tot anul și s-a întâmplat acum. Este adevarat ca Oblak a anticipat bine, îl felicit.

Este un amestec de amărăciune și bucurie. Important este că ne-am calificat, am muncit mult și toți cred că sunt de acord că am avut multe ocazii, iar Sovenia a vrut tot meciul să se apere. A fost si prestația uluitoare a lui Diogo Costa cu trei penalty-uri apărate si totul a ieșit bine”, a spus Cristiano Ronaldo după ce Portugalia s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2024, acolo unde va juca cu Franţa lui Kylian Mbappe.

Cine crezi că va câştiga EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:04

Cum arată cotele la câştigarea EURO 2024, înainte de super-semifinalele Franţa – Spania şi Olanda – Anglia

9:51

Echipa la care s-a autopropus Ionuț Radu! Unde vrea să evolueze în sezonul următor portarul român

8:50

Brazilia, eliminată dramatic de Uruguay de la Copa America. Cum arată semifinalele

8:41

Ce şanse are Andrei Burcă să ajungă la CFR Cluj! Cristi Balaj a dat cărţile pe faţă: „El şi-a făcut o cotă”

8:36

Virgil van Dijk, reacție categorică după ce Olanda a întors scorul în șase minute cu Turcia: „Ar fi fost foarte grav!”

8:17

Turcii au făcut scandal, după eșecul cu Olanda de la EURO 2024! S-au năpustit asupra arbitrului, după o decizie controversată

1 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 2 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 3 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 4 FotoPrimele imagini cu Kira Hagi, în braţele iubitului. Momente tandre, surprinse la Munchen înainte de România – Olanda 5 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian 6 FotoCum arată soţia lui Virgil van Dijk! Povestea desprinsă din filme a adversarului României de la EURO 2024
Citește și