Închide meniul

Italienii, uluiți de decizia lui Gică Hagi: „Nu există un scenariu mai bizar în istoria fotbalului”

Cosmin Cioboată Publicat: 27 decembrie 2022, 13:56

Reclamă
Italienii, uluiți de decizia lui Gică Hagi: „Nu există un scenariu mai bizar în istoria fotbalului

Gică Hagi a jucat la Brescia în perioada 1992-1994

Gică Hagi a jucat la Brescia în perioada 1992-1994 / Hepta

Italienii au fost uluiți de decizia lui Gică Hagi, din urmă cu 30 de ani. Atunci, legendarul jucător român a plecat de la colosul Real Madrid la Brescia, formație care la finalul sezonului avea să retrogradeze în Serie B.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celebra publicație italiană Gazzetta dello Sport a realizat un top al celor mai surprinzătoare transferuri din istoria Serie A.

Italienii, uluiți de decizia lui Gică Hagi: „Nu există un scenariu mai bizar!”

Printre jucătorii incluși în topul inedit se numără nume precum Juan Iturbe (Verona), Mario Jardel (Ancona), Franck Ribery (Salernitana) și Gică Hagi (Brescia).

Jurnaliștii italieni continuă să privească cu mare uimire mutarea din vara anului 1992, când „Regele” fotbalului românesc a plecat de la Real Madrid la Brescia, în schimbul a două milioane de euro.

Pe vremea respectivă, Brescia era antrenată de conaționalul lui Hagi, Mircea Lucescu. Formația italiană a retrogradat în liga a doua la finalul sezonului 1992/1993, dar Gică Hagi a rămas la echipă și a pus umărul la promovarea în Serie A, în stagiunea următoare.

Reclamă

Ulterior, în 1994, Hagi a semnat cu celălalt gigant din Spania, Barcelona.

„Numai marele geniu Gino Corioni – președintele Bresciei de la acea vreme, cu o intuiție fotbalistică foarte fină – s-ar fi putut gândi că unul dintre cei mai buni jucători din anii respectivi ar putea merge din prim-planul fotbalului într-o provincie, de pe Santiago Bernabeu pe Rigamonti, de la Real Madrid la Brescia.

Acel fotbalist se numește Gheorghe Hagi și va fi în continuare pentru mult timp cel mai bun fotbalist din istoria României. Hagi a jucat două sezoane la Brescia – unul în prima ligă și altul în liga secundă, a încântat, apoi a schimbat clubul. Și unde s-a dus? La Barcelona! Ca un rezumat: Real Madrid – Bresia – Barcelona. Nu există un scenariu mai bizar și mai fascinant în istoria fotbalului, la acest capitol”, a notat gazzetta.it.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Hagi ştie când va deveni campion cu Farul, în Liga 1

Gică Hagi ştie când va deveni campion în Liga 1, cu Farul. Deşi „Regele” a încheiat anul pe primul loc, nu se gândeşte la titlu în actuala stagiune, însă în următoarele sezoane este convins că va fi cel mai bun.

Farul a terminat anul pe primul loc, cu un singur punct peste rivala CFR Cluj. Constănţenii traversează un sezon de vis, având doar două înfrângeri în Liga 1, în 21 de etape disputate.

Gică Hagi este conştient de faptul că echipa sa este una puternică, însă a declarat că va fi şi mai bună în sezoanele viitoare. „Regele” susţine că Farul va deveni campioană în Liga 1 în 2025, însă până atunci va continua să se lupte pentru primele locuri.

Mai mult decât atât, managerul constănţenilor a dezvăluit că Academia este puncul său forte, şi va continua să producă jucători de valoare, care să-l ajute să-şi îndeplinească obiectivul.

Eu știu ce vreau. Am un club care se dezvoltă bine, care este pe drumul cel bun. Și vom ajunge să fim cei mai buni, așa cum visez și vreu. În 2025, vom fi campioni. Farul va fi un club puternic. Eu nu sunt bogat. Dacă eram bogat, aveam acum cei mai buni jucători.

Dar am Academia, care a produs an de an fotbaliști de calitate. Și va veni și ziua aceea, cum am mai spus, când primul 11 al naționalei României va fi format exclusiv din jucători de la Academie.

Clubul are o identitate foarte bună, o identitate bazată pe centrul de copii şi juniori. Investim foarte mult în acest centru, chiar 30% din buget dăm direct către copii şi juniori. E o sumă foarte importantă, nu cred că există un club din lume care să bage atât de mulţi bani la copii şi juniori. Din lume, reţineţi„, a declarat Gică Hagi, pentru digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua cursă e ACUM, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous 17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” Vezi toate știrile
Citește și