Închide meniul

Barcelona, anchetată de UEFA pentru corupție! Catalanii riscă excluderea din cupele europene

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 martie 2023, 15:53

Barcelona, anchetată de UEFA pentru corupție! Catalanii riscă excluderea din cupele europene

Barcelona riscă excluderea din cupele europene

Barcelona riscă excluderea din cupele europene / Profimedia

FC Barcelona este anchetată de UEFA pentru corupție! Catalanii riscă excluderea din cupele europene. Forul european s-a sesizat, astăzi, în „Cazul Negreira”, în cadrul căruia clubul de pe Camp Nou este acuzat că a plătit peste 6 milioane de euro în perioada 2001-2018 către compania Dasnil 95, deținută de Jose Maria Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Negreira a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, între 1994 și 2018.

Barcelona, anchetată de UEFA pentru corupție! Catalanii riscă excluderea din cupele europene

Faptele de care este acuzată gruparea catalană sunt prescrise conform legilor sportive spaniole, însă situația este diferită pe plan extern.

Astăzi, 23 martie, UEFA a deschis o anchetă în cazul respectiv.

„În conformitate cu Articolul 31.4., Inspectorii de Etică și Disciplină ai UEFA urmează să deschidă o investigație în care să verifice o posibilă încălcare a regulamentelor”, a fost anunțul făcut de UEFA, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Reclamă

UEFA și-a stabilit deja inspectorii din Comisia de Etică și Disciplină care vor ancheta scandalul de pe Camp Nou.

„Inspectorii vor efectua o investigație privind o potențială încălcare a cadrului juridic al UEFA de către FC Barcelona în legătură cu așa-numitul «caz Negreira»”, a mai anunțat UEFA.

Reclamă 4 / 0/3
Barcelona, anchetată de UEFA
Barcelona, anchetată de UEFA

UEFA urmăreşte de ceva vreme „Cazul Negreira”. La 24 februarie, Departamentul de Integritate al UEFA a trimis o scrisoare la federaţia spaniolă, cerând informaţii complete cu privire la cazul FC Barcelona – Negreira.

Regulamentuul UEFA prevede că federaţiilor sau cluburilor implicate în orice activitate de influenţare a rezultatului vreunui meci la nivel naţional sau internaţional li se poate refuza participarea la competiţiile UEFA cu efect imediat. În această prevedere s-ar putea încadra implicarea FC Barcelona în cazul Negreira, menţionează RMC Sport.

Joan Laporta a negat implicarea Barcelonei în scandalul de corupție

„Barça nu a cumpărat niciodată arbitri şi nu a avut niciodată intenţia de a cumpăra vreunul, să fie clar”, a asigurat actualul preşedinte al FC Barcelona, ​​Joan Laporta, recent, în cadrul unei conferinţe de presă.

Așadar, un mesaj în concordanţă cu cel al lui Maria Enriquez Negreira, care neagă orice favoruri făcute Barcelonei.

La nivel sportiv, FC Barcelona nu riscă nimic, cel puţin în Spania: faptele, vechi de peste cinci ani, sunt într-adevăr considerate prescrise, potrivit preşedintelui LaLiga Javier Tebas. UEFA şi FIFA nu şi-au făcut cunoscută poziţia.

Sesizat de organele fiscale cu privire la posibile nereguli în plata impozitelor de către o companie aparţinând lui Enriquez Negreira, procuratura deschisese o anchetă prealabilă în primăvara anului 2022 pentru a verifica motivul şi cadrul în care s-au făcut aceste plăţi.

„FC Barcelona a obţinut şi menţinut un acord verbal strict confidenţial cu José Maria Enriquez Negreira, astfel încât, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului Tehnic de Arbitraj (CTA) şi în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă desfăşoară acţiuni care tind să avantajeze clubul FC Barcelona în luarea unor decizii de către arbitri”, a explicat procuratura.

Reclamă
Recomandări
  • Barcelona, anchetată de UEFA pentru corupție

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și