Închide meniul

Un miliard de euro pentru Kylian Mbappe! Real Madrid reia asaltul şi îi oferă un contract uriaş golgheterului de la CM 2022

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 decembrie 2022, 17:41

Un miliard de euro pentru Kylian Mbappe! Real Madrid reia asaltul şi îi oferă un contract uriaş golgheterului de la CM 2022

Real Madrid oferă un miliard de euro pentru Kylian Mbappe

Kylian Mbappe, în timpul unui meci pentru PSG / Profimedia

Se pregăteşte cel mai scump transfer din istorie. Florentino Perez nu renunţă şi e dispus să achite un miliard de euro pentru a-l aduce pe Kylian Mbappe la Real Madrid. Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport au venit cu detalii spectaculoase despre mutarea incredibilă pe care o forţează „galacticii”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele lui Real Madrid a fost la un pas să îl aducă pe Mbappe în vară, dar în cele din urmă atacantul în vârstă de 24 de ani a fost convins să rămână la PSG de Nasser Al-Khelaifi şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Real Madrid oferă un miliard de euro pentru Kylian Mbappe

Florentino Perez nu renunţă la planul de a-l aduce pe cel mai scump jucător din lume şi e gata să achite o sumă uriaşă pentru a-şi îndeplini marele vis. Contractul lui Kylian expiră în 2024, dar conducătorul campioanei Spaniei nu îşi doreşte să mai aştepte atât.

În noul contract semnat de Mbappe cu PSG există o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro. Perez este gata să o achite, anunţă gazzetta.it. Ca să nu mai poată fi refuzat, preşedintele madrilenilor îi oferă atacantului francez un contract uriaş, pe patru sezoane. În total, numai din salarii, Kylian Mbappe ar urma să câştige 630 de milioane de euro pe Santiago Bernabeu.

Italienii au făcut toate calculele, iar întreaga afacere se ridică la un total de 1 miliard de euro. Sunt incluse atât comisioanele impresarului, cât şi taxele plătite la stat. Dacă planul îi va ieşi lui Perez, va fi „bomba” deceniului pe piaţa transferurilor.

Reclamă

Kylian Mbappe a avut o Cupă Mondială de senzație, reușind să înscrie de 8 ori, însă a ratat in extremis ridicarea trofeului. A plecat acasă numai cu titlul de golgheter al turneului final din Qatar. Mbappe primeşte 72 de milioane de euro pe sezon, la PSG, dar ar putea câştiga de mai bine de două ori mai mult la Real Madrid

Kylian Mbappe, cifre colosale la numai 24 de ani

Superstarul francez a ajuns la 24 de ani, însă senzația este că îl cunoaștem de o veșnicie. De la debutul său în Ligue 1 din 2015, atunci când avea numai 16 ani, și până în prezent, Mbappe a înscris 217 goluri pentru echipele de club, în doar 297 de meciuri.

În ceea ce privește echipa națională, decarul parizian are deja 36 de goluri marcate, fiind pe locul 6 în clasamentul all-time al naționalei din Hexagon. Cum distanța până la Giroud, liderul marcatorilor, este de numai 17 goluri, Kylian are toate șansele să fie primul și în acest clasament.

Reclamă 4 / 0/3

O altă statistică care ține capus de afiș atunci când ne referim la Kylian Mbappe e reprezentată de golurile sale de la Cupa Mondială. Câștigător în 2018 și finalist în 2022, Mbappe a jucat un rol esențial în performanțele Franței. Cu 12 golurile marcate în total, atacantul se află pe locul 6 al marcatorilor all-time, la egalitate cu legendarul Pele. Lider este germanul Miro Klose, cu 16 goluri.

Dacă va fi ferit de accidentări, Mbappe va mai juca la cel puțin 3 Cupe Mondiale, având șanse foarte mari să doboare și acest record.

Mbappe, încurajat pe teren de Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, care a venit din nou în Qatar pentru a asista din tribune la finala Cupei Mondiale a transmis un mesaj impresionant pe contul de Twitter: „Les Bleus ne-au făcut să visăm”, a scris şeful statului francez.

Suporter înfocat al naţionalei, Emmanuel Macron a venit în Qatar şi le-a purtat noroc fotbaliştilor francezi, care au obţinut calificarea în finală. Emmanuel Macron trebuia să participe în acea zi la un summit UE-ASEAN, dar l-a rugat pe cancelarul german Olaf Scholz să-l reprezinte, anunţă news.ro.

În timpul finalei de duminică, imaginile transmise de camerele de televiziune l-au surprins pe preşedintele francez în tribuna oficială bucurându-se şi gesticulând în picioare după fiecare gol înscris de naţionala Franţei. După înfrângere, preşedintele a fost văzut consolându-l pe Kylian Mbappe chiar pe terenul de fotbal.

Les Bleus ne-au făcut să visăm”, a scris ulterior pe Twitter preşedintele francez, dând glas tristeţii, dezamăgirii, dar şi aprecierii, sentimente faţă de echipa naţională pe care le împărtăşeau mulţi francezi duminică seara, după un meci extrem de disputat, în care au revenit spectaculos după ce au fost conduşi cu 2-0, au intrat în prelungiri, unde au fost conduşi cu 3-2, apoi au egalat în ultimele minute, pentru ca în final să piardă titlul la loviturile de la 11 metri.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și