Închide meniul

Prima reacţie a lui Emmanuel Macron, după ce Franţa a pierdut finala Campionatului Mondial. Cum l-a consolat preşedintele Franţei pe Kylian Mbappe

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 21:56

Prima reacţie a lui Emmanuel Macron, după ce Franţa a pierdut finala Campionatului Mondial. Cum l-a consolat preşedintele Franţei pe Kylian Mbappe

Prima reacţie a lui Emmanuel Macron, după ce Franţa a pierdut finala Campionatului Mondial

Kylian Mbappe, încurajat de Emmanuel Macron / Colaj Profimediaimages

  • Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d)
  • Cum a reacţionat preşedintele Franţei

A apărut prima reacţie a lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, după finala Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Acesta a fost prezent în tribună la eşecul reprezenativei antrenate de Didier Deschamps în faţa Argentinei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emmanuel Macron, care a venit din nou în Qatar pentru a asista din tribune la finala Cupei Mondiale a transmis un mesaj impresionant pe contul de Twitter: „Les Bleus ne-au făcut să visăm”, a scris şeful statului francez.

Prima reacţie a lui Emmanuel Macron după finala Campionatului Mondial

Suporter înfocat al naţionalei, Emmanuel Macron a venit şi miercuri în Qatar şi le-a purtat noroc fotbaliştilor francezi, care au obţinut calificarea în finală. Emmanuel Macron trebuia să participe în acea zi la un summit UE-ASEAN, dar l-a rugat pe cancelarul german Olaf Scholz să-l reprezinte, anunţă news.ro.

Reclamă

În timpul finalei de duminică, imaginile transmise de camerele de televiziune l-au surprins pe preşedintele francez în tribuna oficială bucurându-se şi gesticulând în picioare după fiecare gol înscris de naţionala Franţei. După înfrângere, preşedintele a fost văzut consolându-l pe Kylian Mbappe chiar pe terenul de fotbal.

Reclamă

Les Bleus ne-au făcut să visăm”, a scris ulterior pe Twitter preşedintele francez, dând glas tristeţii, dezamăgirii, dar şi aprecierii, sentimente faţă de echipa naţională pe care le împărtăşeau mulţi francezi duminică seara, după un meci extrem de disputat, în care au revenit spectaculos după ce au fost conduşi cu 2-0, au intrat în prelungiri, unde au fost conduşi cu 3-2, apoi au egalat în ultimele minute, pentru ca în final să piardă titlul la loviturile de la 11 metri.

Mulţi comentatori sunt de părere că finala Franţa – Argentina din 2022 a fost una dintre cele mai frumoase finale din istoria Cupei Mondiale. Kylian Mbappe a fost autorul unui hat-trick de senzaţie, dar Franţa nu şi-a putut apăra trofeul.

Reclamă 4 / 0/3

Înaintea meciului pe care Franţa l-a avut cu Polonia în optimile de finală ale Cupei Mondiale, Emmanuel Macron dăduse corect scorul şi a nimerit şi marcatorii, arătând că se pricepe la fotbal.

În 2018, când Franţa a câştigat Cupa Mondială în faţa Croaţiei, preşedintele Macron, dar şi preşedinta de atunci a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, au asistat la meci în tribune, la Moscova, alături de preşedintele ţării gazdă, Vladimir Putin.

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Reclamă

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Didier Deschamps i-a făcut praf pe francezi, după amicalul pierdut clar cu Germania
Fotbal extern • 24 mart., 11:11
Didier Deschamps i-a făcut praf pe francezi, după amicalul pierdut cu Germania: „Nivelul e necruțător! Nu am făcut ce trebuia!”