Închide meniul

Bogdan Lobonț nu îl menajează pe Mihai Pintilii: „Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 martie 2023, 11:16

Bogdan Lobonț nu îl menajează pe Mihai Pintilii: „Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor!

Bogdan Lobonț i-a transmis un mesaj lui Mihai Pintilii

Bogdan Lobonț i-a transmis un mesaj lui Mihai Pintilii / Profimedia

Bogdan Lobonț nu îi menajează pe Mihai Pintilii și pe ceilalți antrenori din Liga 1 care s-au obișnuit să conducă echipele, chiar dacă nu dețin licența PRO. Fostul portar al naționalei României le-a transmis un mesaj ferm. „Ai nevoie de școală ca să fii antrenor!”, a declarat „Pisica”, care ultima oară a ocupat postul de selecționer al României U20. Lobonț s-a dat pe el însuși ca exemplu pentru cum ar trebui făcute lucrurile înainte ca un antrenor să debuteze pe banca tehnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lobonț nu este fanul antrenorilor care sar etapele înainte să devină „principali” la echipe. Mihai Pintilii și Marius Croitoru sunt două exemple concrete în această controversă din fotbalul românesc. Cei doi au dat indicații de pe bancă, deși încă nu au obținut licența PRO.

Bogdan Lobonț nu îl menajează pe Mihai Pintilii: „Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor!”

Bogdan Lobonț nu este de acord cu astfel de practici. „Pisica” este de părere că situația antrenorilor fără licență PRO este asemănătoare cu cea a șoferilor care conduc fără carnet.

„Toți vor să fie antrenori mâine. Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor! Toți vor repede. Dar când te-ai dus la școală, ai început din clasa a 12-a? Sau dintr-a-ntâia? Ai nevoie de timp.

OK, mulți zic: «Aaa, că a fost jucător la înalt nivel și aaa, păi, știe meserie, știe aia». Nu, e diferit. D-aia e școală, să înveți.

Reclamă

Ce, dacă eu după ce am făcut 18 ani și știu să conduc pentru că m-a învățat tata să conduc pe tractor, mă urc la volan și conduc pe drumurile naționale, ce-mi face Poliția? Îmi dă amendă 40.000 euro? Nu, îmi face dosar penal. Dacă – Doamne, ferește! – mai fac și un accident, se întâmplă ceva mai nasol, risc să fac și închisoare”, a spus Bogdan Lobonț, potrivit gsp.ro.

Bogdan Lobonț, mesaj ferm pentru antrenorii fără licență PRO: „Toți se visează Guardiola!”

Bogdan Lobonț a dezvăluit că a avut nevoie de aproximativ 8 ani pentru a obține licența PRO.

„Toți se visează Guardiola!”, a fost mesajul categoric transmis de fostul selecționer al naționalei U20 a României.

Reclamă 4 / 0/3

„Din 2019 până azi, am făcut Licența A și UEFA Pro. În 2014, am fost prima generație la școala „Kunst Ghermănescu”, unde am făcut cursul pentru obținerea carnetului de antrenor. Că în baza carnetului de antrenor poți să te înscrii după aia să-ți iei toate licențe.

Deci, din 2014 până în 2023 câți ani sunt? Nouă ani de zile până să ajung să-mi iau Licența Pro. Zi 8, că în vară mi-am luat Licența Pro la Coverciano. Trebuie să faci pașii ăștia!

Toți se visează Guardiola, care a trecut de la echipa a doua la prima echipă și a avut super-performanțe. Dar ai noștri uită faptul că Pep a făcut toți pașii, și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi un sezon la Barcelona B”, a mai declarat Lobonț.

Mihai Stoica, anunț categoric despre postul de antrenor de la FCSB

Mihai Stoica a dezvăluit că instalarea unui nou „principal” pe banca FCSB-ului nu reprezintă o prioritate, la ora actuală. Vicecampioana a rămas fără antrenor principal după demisia lui Leo Strizu.

Managerul general al clubului din Berceni a precizat că roș-albaștrii sunt dispuși să încaseze amendă la fiecare meci din partea FRF, pentru ca Pintilii să conducă în continuare echipa.

Astfel, FCSB ar urma exemplul celor de la Reims. Nici echipa franceză nu are antrenor cu licență PRO și preferă să fie taxată de Federație în loc să caute un tehnician cu acte în regulă.

„E foarte complicat să vă spun (n.r. – dacă FCSB va avea antrenor în următoarea perioadă). Noi antrenor avem acum. Dacă lumea nu înțelege că, de când a venit Pintilii, cu staff-ul pe care îl conduce, cu Thomas Neubert, Filip, Ovidiu Petre și Marius Popa.

Reclamă

Cine nu vede că echipa asta joacă cel mai bun fotbal din ultimii ani înseamnă că nu înțelege rolul lui. Noi suntem antrenați de Mihai Pintilii și echipa joacă.

Pintilii o să aibă dreptul. O să plătim exact cum plătesc cei de la Reims în Franța. La fiecare meci, amendă pentru că nu au antrenor cu licență.

În Franța, există un antrenor, William Still, care nu are licență și care de șase luni e neînvins. Pentru că e bun. Așa e situația și la noi”, a declarat Mihai Stoica, în cadrul unui live, pe TikTok.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și