Închide meniul

Bogdan Stelea îl contrazice pe Dan Șucu! Ce spune despre modul în care sunt împărțiți banii din drepturile TV: „Echipele mici vor fi sufocate!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 28 decembrie 2022, 20:34

Bogdan Stelea îl contrazice pe Dan Șucu! Ce spune despre modul în care sunt împărțiți banii din drepturile TV: Echipele mici vor fi sufocate!”

Bogdan Stelea, discurs dur înaintea finalelor cu Israel şi Elveţia

Bogdan Stelea, în cadrul unui eveniment / Hepta

Bogdan Stelea îl contrazice pe Dan Șucu! Fostul portar consideră că banii din drepturile TV nu ar trebui împărțiți în funcție de audiențele generate de fiecare echipă în parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zilele trecute, Dan Șucu s-a declarat nemulțumit de banii pe care Rapid îi primește din drepturile TV. Omul de afaceri susține că sumele primite de cluburi ar trebui să difere în funcție de audiențele pe care le generează.

Bogdan Stelea îl contrazice pe Dan Șucu

Bogdan Stelea susține că fotbalul românesc nu este pregătit pentru schimbarea propusă de Dan Șucu. Acesta consideră că echipele mici ar fi „sufocate”, dacă banii din drepturile TV ar fi împărțiți în funcție de audiențele generate.

„Să implementezi imediat o astfel de practică e foarte greu. Noi nu întrunim foarte multe criterii. Se poate întâmpla să aibă ceva în plus, dar nu să fie primordial acest criteriu al audienței. Și aici mi se pare mult, nu ne putem compara cu Anglia și Franța.

Nu e vorba doar de spectaculozitate, e vorba de tradiție și de tot ce se întâmplă cu oamenii care vin la anumite meciuri, indiferent de liga în care joacă echipa lor. În general, oamenii care se uită la meciuri, în momentul în care echipele nu joacă acasă, sunt oamenii care sunt de acolo și își urmăresc echipele.

Reclamă

Nu putem compara Liverpool, care are un impact la nivel mondial, cu echipele de la noi. În România, sunt cluburi de tradiție, Rapid, CFR Cluj, FCSB, Craiova, echipe care, în afară de suporterii propriu ziși, au și oameni din țară care le urmăresc. Pentru aceste echipe, e simplu să facă audiență.

Dacă asta devine un criteriu primordial, echipele mici vor fi sufocate. Eu zic să se facă un studiu și să se ajungă la un echilibru. Nu poți lăsa echipele mici să fie sufocate pentru că se va ajunge să se joace în campionat doar între echipele mari”, a declarat Bogdan Stelea, pentru digisport.ro.

Șeful EAD, replică pentru Dan Șucu

„EAD nu s-a implicat și nu a fost implicată niciodată în felul în care se împart banii din drepturile TV. Noi am negociat condițiile financiare și comerciale cu conducerea LPF, iar felul în care banii se împart către cluburi a fost decizia LPF/a cluburilor, reglementată printr-o AGA, din cunoștințele mele.

Reclamă 4 / 0/3

EAD a propus ca suma suplimentară pe care cluburile o vor primi la prelungirea contractului să fie împărțită pe criterii de audiență (spectatori pe stadioane și audiență tv). Noi, televiziunile partenere și cred că toți fanii fotbalului din Superliga, ne dorim stadioane pline și o audientă cât mai mare pe tv”, a declarat Orlando Nicoară, directorul EAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
Vezi toate știrile
Citește și