Închide meniul

Cinci momente care au dus la pierderea titlului de către FCSB. De la coșmarul cu Voluntari, la parcursul dezastruos cu Dinu Todoran

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 mai 2022, 18:41

Cinci momente care au dus la pierderea titlului de către FCSB. De la coșmarul cu Voluntari, la parcursul dezastruos cu Dinu Todoran

FCSB nu a mai câștigat titlul din 2015

Jucătorii de la FCSB, în timpul meciului pierdut cu Rapid, 0-1 / Hepta

Cinci momente care au dus la pierderea titlului de către FCSB. Echipa lui Gigi Becali a pierdut din nou lupta pentru trofeu în fața rivalei CFR Cluj. De-a lungul sezonului, mai multe momente au decis soarta campionatului. Puteau roș-albaștrii să câștige titlul dacă procedau diferit?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj s-a încoronat campioana României pentru al cincilea an consecutiv după ce a învins-o pe Universitatea Craiova în etapa a noua din play-off, scor 2-1, profitând de remiza FCSB-ului împotriva celor de la FC Voluntari, scor 2-2.

Cinci momente care au dus la pierderea titlului de către FCSB

Începutul de coșmar cu Dinu Todoran pe bancă

La finalul sezonului trecut, Toni Petrea pleca de la FCSB după ce a pierdut lupta la titlu cu aceeași CFR Cluj. Gigi Becali, setat pe propria strategie, „și-a pariat toți banii” pe Dinu Todoran, un tehnician mult sub nivelul lui FCSB.

Înainte să vină la clubul lui Becali, Todoran a mai antrenat doar la CSM Slatina, la juniorii lui FC Voluntari, și a fost secund la România U19. Chiar și așa, Gigi Becali l-a angajat pentru că Dinu Todroan era mers la Biserică.

Acesta a obținut, în Liga 1, două victorii, două remize și un egal și a suferit eliminarea rușinoasă din Conference League, în fața lui Șahtior Karagandy.

Reclamă

Gigi Becali l-a demis în etapa a cincea, după o înfrângere în derby-ul cu Rapid, 0-1. În tot acest timp, CFR Cluj obținea victorii pe linie în Liga 1.

Excluderea din lot al lui Claudiu Keșeru și Constantin Budescu

FCSB s-a redresat după ce Gigi Becali l-a adus pe Edi Iordănescu, dar latifundiarul din Pipera s-a plictisit repede să stea pe bară, și l-a demis pe actualul selecționer în noiembrie. Odată cu plecarea lui Edi Iordănescu au apus și speranțele lui Claudiu Keșeru și Constantin Budescu.

Keșeru a început cum nu se putea mai bine, cu patru goluri și două assist-uri în primele sale cinci meciuri disputate. Budescu, chiar dacă s-a adaptat ceva mai greu decât Keșeru, devenise un jucător important în angrenajul lui Iordănescu.

Reclamă 4 / 0/3

În cele nouă partide din acest sezon în care au jucat cel puțin unul dintre Budescu și Keșeru, FCSB a obținut șapte victorii și două remize. Din păcate pentru ei, au sărit din schema lui Gigi Becali.

Budescu a fost forțat să plece încă din iarnă și a semnat cu FC Voluntari, în timp ce Keșeru a jucat doar 247 de minute în 2022. În schimb, FCSB a jucat în atac cu Mamut și Dumiter.

Gafele lui Andrei Vlad

FCSB s-a menținut în spatele lui CFR Cluj datorită înjumătățirii punctelor în play-off. La finalul sezonului regular, diferența dintre rivale a fost de 14 puncte. O vină considerabilă pentru acest handicap o are Andrei Vlad.

Într-un meci cu FC Argeș din runda a 29-a din sezonul regular, Andrei Vlad a pasat inexplicabil mingea direct la un adversar, iar George Ganea a înscris golul care a adus victoria piteștenilor. Înfrângerea suferită de FCSB la FC Argeș a mărit diferența față de CFR la 14 puncte.

În alt meci din sezonul regular, 2-2 cu FC U Craiova 1948, Andrei Vlad a fost complet surpins de un șut dintr-o lovitură liberă a lui William Baeten. Portarul lui FCSB a plonjat mult prea târziu si n-a mai ajuns la balon. Din cauza remizei cu echipa lui Mititelu, FCSB a ratat șansa să profite de perioada nefastă a CFR-ului, care a început anul cu patru remize consecutive.

Remiza cu FC Voluntari

Lucrurile s-au schimbat în play-off, unde FCSB a avut un parcurs aproape perfect, cu șapte victorii în primele opt meciuri. Așa s-a ajuns ca, înaintea etapei a noua din play-off, FCSB să fie la două puncte de CFR Cluj. Roș-albaștrii deja visau la „finala de titlu” din ultima rundă, dar s-au împiedicat de FC Voluntari.

Deși trebuia să joace în deplasare, din cauza unor lucrări la stadionul „Anghel Iordănescu”, Voluntari a acceptat să joace cu FCSB pe Arena Națională. În fața unui stadion aproape plin, roș-albaștrii au reușit doar un 2-2, fiind egalați în minutul 88.

Reclamă

CFR a profitat la maxim și a ucis lupta la titlu cu o etapă înainte de final, după ce a câștigat cu 2-1 împotriva Universității Craiova.

Experiența lui Dan Petrescu, superioară lui Todoran, Edi Iordănescu și Petrea

Valoric, FCSB are jucători mai tehnici și mai rapizi decât CFR Cluj, dar ardelenii au cea mai puternică armă: antrenorul. Trofeele lui Dan Petrescu cântăresc greu în comparație cu CV-urile lui Petrea, Iordănescu și Todoran.

Dan Petrescu a ajuns la cinci titluri de campion al României. Dintre antrenorii FCSB-ului din acest sezon, doar Edi Iordănescu se laudă cu o coroană de campionă, cucerită anul trecut, tot cu CFR Cluj. Petrea și Todoran nu intră în această comparație.

Recomandări
  • FCSB a pierdut tilul în fața lui CFR Cluj
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:08 „100% viciere de rezultat, ne-au scos mingea din poartă!” Victor Angelescu a dat de pământ cu arbitrajul de la FCSB – Rapid 2-2 20
apr.
23:51
Gigi Becali, replică imediată după atacurile lui Dan Şucu: „Cum să câştige dacă nu a ajuns la poarta noastră?”
20
apr.
23:42
Daniel Niculae nu s-a putut abţine după FCSB – Rapid 2-2. Reacţie din şase cuvinte a preşedintelui din Giuleşti
20
apr.
23:31
Dan Şucu, reacţie explozivă după FCSB – Rapid 2-2: „Singuri împotriva tuturor! Arbitraj ostil!” Critici pentru fanii FCSB-ului
20
apr.
23:20
„Doar opinia lui contează!” Florinel Coman a dezvăluit cum se sfătuiește cu Gică Hagi, după FCSB – Rapid 2-2
20
apr.
23:13
Elias Charalambous, anunţ teribil despre Vlad Chiricheş: „Din primele informaţii e asta! Sper să nu fie adevărat!”
20
apr.
23:10
Vlad Chiricheş a primit veşti teribile de la medici! Darius Olaru confirmă: „Ne pare rău, suntem alături de el!”
20
apr.
23:00
„VAR-ul în România e penibil! Mai bine fără!” Cristi Săpunaru a pus tunurile pe arbitraj după FCSB – Rapid 2-2!
20
apr.
22:53
Gigi Becali a anunţat primul jucător care semnează cu FCSB: „N-ai văzut că i-a rupt chiloţii?”
20
apr.
22:49
„Am arătat ca o campioană!” Alex Băluță, verdict despre lupta la titlu după FCSB – Rapid 2-2!
Vezi toate știrile
Citește și