Închide meniul

Daniel Pancu, anunţ ferm despre Cătălin Vulturar. Cum l-a descris pe jucătorul pe care Rapid plăteşte 700.000 de euro

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 ianuarie 2024, 22:14

Reclamă
Daniel Pancu, anunţ ferm despre Cătălin Vulturar. Cum l-a descris pe jucătorul pe care Rapid plăteşte 700.000 de euro

Daniel Pancu, anunţ ferm despre Cătălin Vulturar

Cătălin Vulturar, în tricoul României U21 / Profimediaimages

Daniel Pancu a venit cu un anunţ ferm despre Cătălin Vulturar, mijlocaşul defensiv de 19 ani pe care îl antrenează la naţionala României U21. Fotbalistul lui Lecce este aşteptat la Bucureşti ca să semneze cu Rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vulturar va parafa un contract de cinci ani. Mijlocașul a fost campion, în sezonul trecut, cu Lecce Primavera, formație care păstrează 40 de procente dintr-un viitor transfer al românului.

Daniel Pancu, anunţ ferm despre Cătălin Vulturar

Legendă a Rapidului, selecţionerul naţionalei de tinere a României a analizat ultimul jucător care s-a înţeles cu Dan Şucu.

Eu am fost foarte mulțumit de el. Lecce l-a cumpărat de la UTA cu vreo 300.000 de euro când era doar un adolescent, ceea ce arată că era încă de atunci privit ca un tânăr cu un potențial mare. E mijlocaș defensiv sau număr 8. L-am folosit în ambele poziții. Are o educație foarte bună, are o capacitate de efort foarte mare, e un recuperator foarte bun și e un tip inteligent, se încadrează ușor în sistem. Am fost foarte mulțumit de el, de Corbu și de Grameni, mijlocașii pe care i-am folosit.

La Lecce era căpitan la Primavera, deci are și calitati de lider. Rapid urmărește, cu transferul acesta, politica pe care a avut-o deja CFR, pe care o are și Craiova, o are și FCSB. Despre Hagi nu mai vorbesc, ca el are tinerii lui!”, a declarat Daniel Pancu pentru fanatik.ro.

Reclamă

Lecce l-a cumpărat pe Cătălin Vulturar de la UTA Arad, în luna octombrie a anului 2020. În momentul de față este cotat la 400.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Puştiul de 19 ani ar putea debuta chiar cu Oţelul, în Giuleşti. Meciul va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro, sâmbătă, de la ora 20:00.

Rapid este pe podium în Liga 1, după 23 de etape. Are 39 de puncte, cu 11 mai puţin decât liderul FCSB.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc: „S-a aprobat regula 5+6”

Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc. Preşedintele FRF a dezvăluit la finalul Comitetului Executiv că a fost aprobată „regula 5+6”. Din sezonul 2024/25, cluburile din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional.

Din sezonul 2025/26, numărul jucătorilor formaţi la nivel naţional va creşte, iar echipele din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel ăuţin 6 jucători la nivel naţional.

Prin această regulă, Răzvan Burleanu susţine că va creşte competivitatea academiilor de fotbal din ţară şi speră la o creştere cât ai mare a bazei de selecţie. Jucătorii care au fost formaţi în afara României, dar sunt elibili pentru naţionala României, vor fi asimilaţi, după un principiu folosit şi la regula U21:

Preşedintele FRF: „Regula 5+6 se aplică începând din sezonul 2024/25”

Pot să vă anunţ cu bucurie că astăzi s-a aprobat o nouă regulă în fotbalul românesc, „regula 5+6”, care îşi propune să încurajeze creşeterea numărului de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru naţionalele României, la nivelul primelor două eşaloane fotbalistice din ţara noastră, precum să contribuim şi la creşterea bazei de selecţie pentru o conectare mai bună la diaspora.

Regula 5+6 se aplică începând din sezonul 2024/25, pentru primele două eşaloane fotbalistice din România, şi presupune ca pe durata unui joc să avem pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional. Din sezonul următor, din vara anului 2025, numărul acestora va creşte la 6.

Pentru a putea să creştem baza de selecţie la care ar putea să aibă acces cluburile din România, jucătorii care sunt formaţi în afara României, dar care sunt elibili naţionalei României, vor fi asimilaţi jucătorilor formaţi la nivel naţional. Este un pricipiu pe care îl folosim şi la regula U21″, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și