Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Eduard Novak știe cum trebuie decis meciul Sepsi – FC U Craiova: „Ar fi cel mai just!” + Mesaj pentru ultrașii care scandează lozinci xenofobe

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 februarie 2023, 12:19

Eduard Novak știe cum trebuie decis meciul Sepsi – FC U Craiova: „Ar fi cel mai just! + Mesaj pentru ultrașii care scandează lozinci xenofobe

Regula "celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată.

Eduard Novak. în timpul unui interviu / Hepta

Eduard Novak știe cum trebuie decis meciul Sepsi – FC U Craiova 1948, din etapa a 23-a din Liga 1, oprit din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Ministrul Sportului consideră că decizia arbitrului central Andrei Chivulete de a suspenda partida de la Sfântu Gheorghe este corectă. Novak a tras un semnal de alarmă în privința scandărilor xenofobe auzite des pe stadioanele din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Invitat la emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel, Eduard Novak a transmis că legile din sportul românesc ar trebui să fie mult mai stricte în contextul lozincilor xenofobe scandate pe stadioane de unii spectatori.

Eduard Novak știe cum trebuie decis meciul Sepsi – FC U Craiova: „Ar fi cel mai just!”

Totuși, Eduard Novak încurajează sportul, iar din acest motiv este de părere că meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 ar trebui decis pe teren, ci nu la Comisii.

S-a discutat intens despre posibilitatea ca echipa lui Adrian Mititelu să piardă meciul cu Sepsi „la masa verde”, însă Ministrul Sportului consideră că această soluție nu este cea mai potrivită.

„În primul rând, trebuie o reglementare legală aspră și fermă. Să ia poziții și Federația și noi și toate organele competente, pentru a închide acest subiect.

Reclamă

Eu cred că rezultatul trebuie să fie decis pe teren. Cred că ar fi cel mai just. Federația are responsabilități, e o conducere, o comisie acolo, să-și facă treaba”, a spus Eduard Novak, la AS.ro LIVE.

Eduard Novak, mesaj pentru ultrașii care scandează lozinci xenofobe

Întrebat despre ultrașii care s-au obișnuit în ultimii ani să strige lozinci xenofobe împotriva ungurilor, inclusiv la meciurile naționalei României, Eduard Novak le-a oferit un răspuns elegant, prin care face apel la pace.

„Poate că oamenii care strigă astfel de lucruri niciodată n-au fost în zona noastră. I-aș invita să vină să vadă ce se întâmplă acolo, că nu există niciun pericol.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă cer pâine la magazin, o să primească pâine la magazin. Să guste și ei un kurtos kalacs și mici. De aceea 90% din turiștii din zona Harghita, Mureș sunt din Moldova și din toată România și se întorc pentru că se simt foarte bine.

Deci eu cred că ar trebui să ajungem într-un final la niște soluții și nu spun doar amenzi și soluții radicale. Haideți să îngropăm odată securea asta – cine ce este -, noi toți suntem în România, reprezentăm această țară și plătim taxe conștiincios”, a mai declarat Ministrul Sportului.

Comisia de Disciplină a amânat din nou verdictul în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

Comisia de Disciplină a amânat din nou verdictul în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova.

Duminică, 29 ianuarie, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete. În urma acestui scandal, Adrian Mititelu a decis ca FC U Craiova să-și dispute meciurile de pe teren propriu fără spectatori.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat din nou decizia în scandalul de xenofobie care a avut loc la partida Sepsi – FC U Craiova. O decizie ar trebui să vină pe 15 februarie.

„Așteptăm verdictul. Aș fi vrut să vină din prima, de săptămâna trecută, scrie clar în regulament ce se întâmplă în astfel de cazuri. Ni s-a promis că săptămâna viitoare vom ști rezultatul. Am depus câteva acte pe care ni le-au cerut, toate sunt pe masa Comisiei. Așteptăm cu speranță.

În prima fază, am discutat despre meciul în cauză, apoi despre ce trebuie făcut în viitor ca să nu se repete asta și care ar trebui să fie atribuțiile ambelor cluburi. Trebuie specificate mai clar anumite lucruri, măsuri mai clare în organizarea meciurilor.

Reclamă

Discuțiile au decurs normal. Să vedem decizia Comisiei și ce e de făcut pe viitor pentru a nu se mai ajunge la astfel de cazuri. Nu e bine să se întrerupă meciurile. Spectatorii trebuie educați, de acolo apar problemele”, a declarat David Kertesz, vicepreședintele lui Sepsi, pentru gsp.ro.

Recomandări
  • Eduard Novak știe cum trebuie decis meciul Sepsi – FC U Craiova: „Ar fi cel mai just!”
  • Mesaj pentru ultrașii care scandează lozinci xenofobe

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului Vezi toate știrile
Citește și