Close

OFICIAL | „Regele” Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România! Arena a costat 30 de milioane de euro

Avatar photo

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 17 noiembrie 2022, 14:16

„Regele” Gică Hagi a primit confirmarea că va inaugura un nou stadion în România. Este vorba de arena din Sibiu, care a costat aproximativ 30 de milioane de euro.

Reclamă
Hermannstadt - Farul

Stadionul din Sibiu va fi inaugurat pe 10 decembrie / Caputură Youtube

Hermannstadt – Farul este primul meci care se va disputa pe noua „bijuterie” a Sibiului. Stadionul are 12.363 locuri, dintre care 302 la VIP.

Reclamă

„Regele” Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România. Hermannstadt – Farul se dispută pe arena din Sibiu

Este oficial! Meciul de (re)inaugurare @ Stadionul Municipal Sibiu va fi disputat pe 10 decembrie vs Farul Constanța„, a fost anunţul făcut, pe reţelele sociale, de conducătorii lui Hermannstadt.

Sibienii sunt pe locul 5 în Liga 1, cu 27 de puncte. Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu poate spera la play-off. Are şi o restanţă de disputat.

Oficialii de la Hermannstadt sperau ca stadionul să poată fi inaugurat mai devreme, încă din această lună.

Așteptăm și noi o comunicare oficială de la Primărie. Din ce am înțeles, așa pe vorbe, așa se intenționează, să aibă loc pe Stadionul Municipal, dar nu se știe dacă scot ei toate autorizațiile. Pe de altă parte, și noi avem nevoie ca să omologăm stadionul, că de omologare se ocupă echipa care joacă, trebuie să avem toate actele de la stadion, iar asta durează cam o săptămână.

Reclamă

Noi avem însă semnale că până vineri vom ști ce și cum. În caz contrar, meciul se va juca la Mediaș. Primăria cred că are tot interesul să facă așa încât meciul dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj să se joace pe Stadionul Municipal în 30 noiembrie”, a precizat Ștefan Băcilă, acționar principal la FC Hermannstadt, pentru oradesibiu.ro.

Farul lui Gică Hagi va avea un nou stadion

Gică Hagi şi Farul vor avea un nou stadion la Constanţa, după ce Guvernul a aprobat oficial proiectul pentru noua „bijuterie” de la malul mării. Arena din Constanţa se va numi „Gheorghe Hagi”, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, şi va costa peste peste 97,5 milioane de euro.

Proiectul arenei din Constanţa a fost aprobat de Guvern, iar durata lucrărilor va fi de aproximativ 28 de luni. Arena se va construi pe locul actualului stadion al celor de la Farul, care se află într-o stare deplorabilă.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanța. Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali. În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

480 de milioane de lei va costa arena din Constanţa

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Proiectul va cuprinde stadionul principal, care va avea un gazon hibrid, o altă arenă cu 1000 de locuri şi pistă de atletism, sală de atrenament, cât şi amenajări exterioare.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
22:09 CM 2022 | Mihai Stoica râde de Neymar: „N-a mai apucat dansatorul șef să bată penalty în figuri” 22:06 CM 2022 | Thiago Silva și-a anunțat retragerea de la naționala Braziliei! „E greu să te consolezi! Mă doare foarte mult!” 22:00 CM 2022 | Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul Mondial. Grupele, rezultatele, programul complet şi favoritele. Croația, prima semifinalistă 21:47 NEWS ALERTCM 2022 | Tite și-a anunțat plecarea de la naționala Braziliei după eliminarea de la Campionatul Mondial 21:45 CM 2022 | Luka Modric, reacție în numai 3 cuvinte după ce Croația a eliminat Brazilia la Campionatul Mondial 21:30 CM 2022 | Zlatko Dalic, în delir după ce a eliminat Brazilia de la Campionatul Mondial: „Asta e Croația! Să nu ne subestimeze nimeni!” 21:06 CM 2022 | Aroganța fanilor Argentinei după ce rivala Brazilia a fost eliminată de la Cupa Mondială 21:05 CM 2022 | Roy Keane, ironie maximă pentru Brazilia după eliminarea-șoc de la Campionatul Mondial: „Și-au irosit toată energia când dansau!” 20:29 CM 2022 | Mihai Stoica a distrus naționala Braziliei, după eliminarea de la Cupa Mondială: „O echipă de măscărici! No dancing tonight?” 20:22 CM 2022 | Neymar a plâns în hohote după ce Brazilia a fost eliminată de la Cupa Mondială! Starurile Selecao, la pământ
Pe același subiect
Gică Hagi, supărat la conferința de presă
Liga 1 • 19:04
Gică Hagi trage un semnal uriaș de alarmă: „Am ajuns într-o postură lamentabilă! De ce nu mai iubesc oamenii fotbalul?”
Gică Hagi, amuzat la o conferinţă de presă
Liga 1 • 11:48
Mihai Rotaru, răspuns savuros când a fost întrebat dacă îl aduce pe Gică Hagi la Universitatea Craiova: „Nu cred că merge să fuzionăm”
Adrian Mutu, într-un meci pentru Rapid
Cupa României • 7 dec., 23:02
Ce a declarat Adrian Mutu, după ce Rapid a fost eliminată din Cupa României: „Calificarea am pierdut-o la meciul cu Farul”
Știri
Hello Chef sezonul 4, 30 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Irina Fodor
Close