Închide meniul

OFICIAL | „Regele” Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România! Arena a costat 30 de milioane de euro

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 noiembrie 2022, 14:16

OFICIAL | „Regele Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România! Arena a costat 30 de milioane de euro

"Regele" Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România

Stadionul din Sibiu va fi inaugurat pe 10 decembrie / Caputură Youtube

„Regele” Gică Hagi a primit confirmarea că va inaugura un nou stadion în România. Este vorba de arena din Sibiu, care a costat aproximativ 30 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hermannstadt – Farul este primul meci care se va disputa pe noua „bijuterie” a Sibiului. Stadionul are 12.363 locuri, dintre care 302 la VIP.

„Regele” Gică Hagi va inaugura un nou stadion în România. Hermannstadt – Farul se dispută pe arena din Sibiu

Este oficial! Meciul de (re)inaugurare @ Stadionul Municipal Sibiu va fi disputat pe 10 decembrie vs Farul Constanța„, a fost anunţul făcut, pe reţelele sociale, de conducătorii lui Hermannstadt.

Sibienii sunt pe locul 5 în Liga 1, cu 27 de puncte. Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu poate spera la play-off. Are şi o restanţă de disputat.

Reclamă

Oficialii de la Hermannstadt sperau ca stadionul să poată fi inaugurat mai devreme, încă din această lună.

Așteptăm și noi o comunicare oficială de la Primărie. Din ce am înțeles, așa pe vorbe, așa se intenționează, să aibă loc pe Stadionul Municipal, dar nu se știe dacă scot ei toate autorizațiile. Pe de altă parte, și noi avem nevoie ca să omologăm stadionul, că de omologare se ocupă echipa care joacă, trebuie să avem toate actele de la stadion, iar asta durează cam o săptămână.

Noi avem însă semnale că până vineri vom ști ce și cum. În caz contrar, meciul se va juca la Mediaș. Primăria cred că are tot interesul să facă așa încât meciul dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj să se joace pe Stadionul Municipal în 30 noiembrie”, a precizat Ștefan Băcilă, acționar principal la FC Hermannstadt, pentru oradesibiu.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Farul lui Gică Hagi va avea un nou stadion

Gică Hagi şi Farul vor avea un nou stadion la Constanţa, după ce Guvernul a aprobat oficial proiectul pentru noua „bijuterie” de la malul mării. Arena din Constanţa se va numi „Gheorghe Hagi”, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, şi va costa peste peste 97,5 milioane de euro.

Proiectul arenei din Constanţa a fost aprobat de Guvern, iar durata lucrărilor va fi de aproximativ 28 de luni. Arena se va construi pe locul actualului stadion al celor de la Farul, care se află într-o stare deplorabilă.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanța. Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali. În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

480 de milioane de lei va costa arena din Constanţa

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Proiectul va cuprinde stadionul principal, care va avea un gazon hibrid, o altă arenă cu 1000 de locuri şi pistă de atletism, sală de atrenament, cât şi amenajări exterioare.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și