Închide meniul

Rapid – FCSB 1-0. Victorie uriașă pentru Adrian Mutu și elevii săi! Roș-albaștrii fac un pas greșit în lupta la titlu și rămân fără gol înscris pe noul Giulești

Cosmin Olteanu Publicat: 23 aprilie 2023, 22:34 / Actualizat: 24 aprilie 2023, 0:10

Reclamă
Rapid – FCSB 1-0. Victorie uriașă pentru Adrian Mutu și elevii săi! Roș-albaștrii fac un pas greșit în lupta la titlu și rămân fără gol înscris pe noul Giulești

Rapid - FCSB 1-0

Foto: Profimedia

Rapid – FCSB 1-0. Victorie uriașă pentru Adrian Mutu și elevii săi! Roș-albaștrii fac un pas greșit în lupta la titlu și rămân fără gol înscris pe noul Giulești. Unicul gol al meciului a fost înscris de Alexandu Albu, în minutul 21.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul de pe stadionul din Giuleşti a început cu şapte minute mai târziu decât programarea iniţială din cauza spectacolului pirotehnic al galeriei giuleştene. Arbitrul Horaţiu Feşnic a amânat startul partidei pentru ca fumul de pe teren să se împrăştie, iar crainicul arenei a făcut apel la suporteri pentru ca aceştia să nu mai folosească materiale pirotehnice.

În minutul 4, Onea a intrat foarte dur la Florinel Coman, dar arbitrul a acordat doar galben după consultarea VAR. Rapid a deschis scorul în minutul 21, când Albu a pasat pentru pentru Funsho Bamgboye, acesta a trimis în careu şi acelaşi Albu a deschis scorul.

Imediat după gol, portarul Horaţiu Moldovan a scos şutul lui Olaru. S-a jucat pe contre în prima repriză, iar arbitrul a permis fundaşilor echipei gazdă un joc mai dur.

După pauză FCSB a forţat egalarea, a avut mai multe ocazii, dar Horaţiu Moldovan a avut intervenţii excelente, precum cea din minutul 89, în faţa lui Omrani. Rapid a învins şi a reuşit prima victorie din play-off. FCSB rămâne pe locul al treilea în clasament, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid este pe 5, cu 31 de puncte.

Reclamă

Rapid – FCSB 1-0

Final: Rapid – FCSB 1-0!

Min. 89: Bilel Omrani a scăpat singur cu Horațiu Moldovan, însă a trimis puțin peste poartă.

Min. 69: Marko Dugandzic trimite puțin pe lângă poartă din careu, mingea fiind deviată și de Deian Sorescu.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 67: Andrei Cordea ratează o ocazie imensă! Horațiu Moldovan apără incredibil

Min. 50: Florinel Coman șutează din interiorul careului, însă Horațiu Moldovan respinge mingea.

Min. 49: Octavian Popescu scapă singur cu portarul, însă trimite puțin pe lângă poartă.

Min. 46: Trei schimbări la pauză pentru FCSB: Compagno, Edjouma și Dawa sunt scoși de pe teren, fiind introduși Cordea, Omrani și Cristea.

Min. 42: O nouă ocazie mare ratată de Andrea Compagno! Atacantul italian de la FCSB trimite puțin pe lângă poartă din apropierea careului.

Min. 21: Rapid – FSCB 1-0! Alexandru Albu a deschis scorul pentru gazde!

Min. 12: Ocazie mare pentru FCSB! Andrea Compagno reia cu capul, dar trimite doar în brațele lui Horațiu Moldovan din câțiva metri.

Reclamă

Min. 3: Răzvan Onea a avut o intrare foarte periculoasă la Florinel Coman, iar „centralul” Feșnic i-a arătat cartonașul galben.

Min. 1: A început meciul, după 7 minute de întârziere.

Rapid – FCSB – echipele de start

Rapid (4-3-3): H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais – A. Albu, Kait, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Bamgboye

Rezerve: Drăghia – P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen

Antrenor:  Adrian Mutu

FCSB (4-3-3): Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) – Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman

Rezerve: A. Vlad – Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea

Antrenor: Elias Charalambous

Rapid – FCSB, LIVE TEXT, de la ora 20:30, în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1

Update 18:50: FCSB, formație ofensivă împotriva Rapidului. Vezi AICI explicaţiile lui Elias Charalambous.

Update ora 13:00: Mihai Stoica râde de Rapid înaintea derby-ului cu FCSB: „Ce atmosferă să fie? Nu au ei fani să umple Arena Națională!” Mai multe detalii AICI.

Update ora 12:00: Duckadam a dat verdictul înainte de Rapid – FCSB. Pe cine mizează în derby, vezi aici.

Rapid vine după o înfrângere grea suferită, în campionat, în fața Universității Craiova, 1-3. Trupa lui Adrian Mutu nu a mai înregistrat o victorie de șase etape și se află pe locul 5 din play-off, cu 28 de puncte obținute.

De cealaltă parte, în ultima partidă de campionat, FCSB a învins-o pe Farul Constanța, 2-1. Roș-albaștrii ocupă locul 3 din primul eșalon, cu 37 de puncte obținute, și ar putea avansa pe locul 2, în cazul în care se va impune diseară, devansând-o pe CFR Cluj.

Echipele probabile de la Rapid – FCSB:

Rapid: 31. H. Moldovan – 19. Onea, 22. Săpunaru, 21. Dr. Grigore, 13. J. Morais – 23. Al. Albu, 4. Crepulja, 17. Pănoiu – 7. Sefer, 45. Dugandzici, 96. Papeau
Rezerve: 90. Drăghia, 3. Fl. Ștefan, 6. P. Iacob, 10. Ad. Ioniță II, 14. Kait, 25. Emmers, 35. Ongenda, 42. Luckassen, 77. Belu
Absent: V. Costache (suspendat)
Antrenor: Adrian Mutu

FCSB: 32. Târnovanu – 22. Sorescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici – 27. Olaru, 8. Șut, 18. Edjouma – 10. Oct. Popescu, 96. Compagno, 7. Fl. Coman
Rezerve: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 11. Miculescu, 17. I. Cristea, 19. Omrani, 23. Ov. Popescu, 26. Oaidă, 80. Radaslavescu, 98. Cordea
Absent: Panțîru (accidentat)
Antrenor: Elias Charalambous

Elias Charalambous: „Îl știu foarte bine pe Adrian Mutu!”

„Ca întotdeauna în acest moment al sezonului, meciul este foarte dificil. Întâlnim un adversar foarte bun, în deplasare, dar jucătorii sunt bine pregătiți. Am vorbit cu jucătorii, astea sunt meciurile plăcute pentru ei, cele cu stadioanele pline.

Suntem într-un moment bun, avem mulți jucători în formă și sper să luăm cele trei puncte. Ne gândim doar la echipa noastră și la cum jucăm joi. Presiune este mereu la o echipă mare și FCSB este o echipă mare. Presiunea este mare, dar cred că putem să o gestionăm.

Știu că Rapid a avut unele probleme în ultimele etape, dar Rapid e Rapid, va fi un derby. Știm că va fi un meci greu, dar suntem gata pentru acest meci.

Nu putem depinde doar de un jucător. Coman e în formă bună, dar avem mulți jucători care sunt în formă. Eu cred în grup, ai nevoie de toată echipa pentru a câștiga. Important este jocul colectiv. Rapid este Rapid, are o echipă bună, cu jucători de calitate, cu jucători cu experiență mare. Este o echipă bună, dar contează mai mult cum jucăm noi, trebuie să dictăm ritmul.

Când ești la o echipă mare, e normal să fie presiune. Important este cum o gestionezi, cum arăți pe teren. Jucătorii de la FCSB pot gestiona această presiune, de aceea joacă aici.

Îl știu foarte bine pe Adrian Mutu ca jucător, un nume mare în România. E un antrenor bun. Nu înseamnă că nu e un antrenor bun dacă nu a câștigat în ultimele runde. Am analizat Rapidul, este o echipă bună. Îl respect foarte mult pe Adrian Mutu”, a declarat Elias Charalambous, antrenorul FCSB-ului, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Rapid.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și