Închide meniul

Răsturnare de situație! Adrian Mititelu a anunțat că FC U Craiova va pierde procesul după scandalul xenofob: „Veste proastă!”

Cosmin Cioboată Publicat: 31 ianuarie 2023, 14:17

Reclamă
Răsturnare de situație! Adrian Mititelu a anunțat că FC U Craiova va pierde procesul după scandalul xenofob: „Veste proastă!

Adrian Mititelu a dezvăluit motivul pentru care un titular de la FC U Craiova 1948 vrea să se lase de fotbal

Adrian Mititelu, în timpul unui interviu

Răsturnare de situație! Adrian Mititelu a anunțat că FC U Craiova 1948 va pierde procesul după scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe. Patronul oltenilor a dezvăluit marți că un document semnat de un angajat al clubului va schimba situația la 180 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Inițial, în cursul zilei de luni, Mititelu a ieșit public și a avut o reacție categorică, după ce meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FC U Craiova 1948 a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.

Răsturnare de situație! Adrian Mititelu a anunțat că FC U Craiova va pierde procesul după scandalul xenofob din Liga 1

În primă fază, Adrian Mititelu s-a dezis de proprii suporteri. El e explicat că FC U Craiova nu și-a dat acordul pentru ca fanii olteni să aibă acces la meciul de la Sfântu Gheorghe. Mititelu a aruncat întreaga vină în curtea echipei gazdă.

La 24 de ore distanță, Mititelu a anunțat că „situația se schimbă radical”. Finanțatorul din Bănie a precizat că un angajat al FC U Craiova 1948 a semnat un document prin care clubul oltean își asumă prezența propriilor fani în tribune la partida cu Sepsi.

Adrian Mititelu l-a făcut praf pe angajatul respectiv, explicând că n-a urmat instrucțiunile conducerii și că a acționat pe cont propriu.

Reclamă

„Veste proastă! Din păcate, situația se schimbă radical! Sepsi OSK o să aibă câștig de cauză, vom pierde procesul!

Din păcate, ignoranța și naivitatea de care a dat dovadă un angajat al clubului (contrar instrucțiunilor primite), prin semnătura pusă înainte de începerea jocului, pe un document emis de Sepsi, aparent banal, ne duc în postura de club care și-a asumat accesul suporterilor.

Țin să precizez că am aflat de existența acestui document de abia astăzi!”, este mesajul postat de Adrian Mititelu, pe contul de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit informațiilor Antena Sport, Cătălin Rizan este angajatul care a semnat documentul respectiv. El este responsabil cu paza din partea clubului FC U Craiova 1948.

În aceste condiții, FC U Craiova riscă să piardă „la masa verde” meciul cu Sepsi, oprit de arbitrul central Andrei Chivulete în minutul 26.

Ce a spus Adrian Mititelu inițial, după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948. Partida din etapa a 23-a a Ligii 1 a fost întreruptă definitiv după 26 de minute din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale ultraşilor olteni.

Inițial, Mititelu s-a dezis de problemele făcute de fanii lui FC U Craiova 1948 şi şi-a declarat simpatia pentru „poporul maghiar și pentru secui în special”. Finanţatorul grupării din Bănie a transmis un mesaj extrem de puternic.

Gata, băieţi! Stop! S-a terminat era ultraşilor care depăşesc limitele. De acum înainte, politica clubului FC U Craiova 1948 o să fie revoluţionară. S-a terminat cu jignirile şi cu violenţele. Nu suntem rasişti, nu avem nimic împotriva comunităţii maghiare din România, chiar îi respectăm foarte mult şi îi considerăm fraţi de-ai noştri.

Eu unul personal, am o simpatie pentru poporul maghiar și pentru secui în special. Sunt născut de ziua Ungariei. Nu suntem în rândul acelor extremiști români care consideră că populația maghiară trebuie să ceară acordul românilor să folosească limba și cultura. Asta este poziția mea și poziția clubului vis a vis de minoritatea maghiară.

Și în rândul maghiarilor și în rândul românilor există uscături. Există rasiști, există oameni care nu au habar de istoria și cultura popoarelor și fac fel și fel de gesturi. Cum au făcut și ungurii, cum au făcut și românii„, a declarat Adrian Mititelu la o conferinţă de presă.

Reclamă

Mititelu, discurs acid: „Sepsi a premeditat, cu tot respectul pentru Dioszegi”

Ieri, patronul lui FC U Craiova 1948 anunţa că singurii vinovaţi pentru incidentele de la Sfântu Gheorghe sunt chiar oficialii lui Sepsi.

Vinovații numărul 1 pentru aceste lucruri sunt din punct de vedere juridic și organizatoric clubul Sepsi. Noi i-am atenționat despre aceste manifestări și am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci.

Înainte de meci, directorul meu sportiv la întrebat de 10 ori pe Chivulete ce se întâmplă dacă…?! Tu, Diosezgy, patronul lui Sepsi, eşti responsabil pentru naivitatea şi pentru lipsa de diligenţă minimă. Cum să primeşti nişte oameni cărora ştiai ce le poate pielea?

Din punct de vedere organizatoric și regulamentar, U Craiova 1948 a respectat ad-litteram regulamentul. Sepsi, părerea mea, că a premeditat, cu tot respectul pentru Dioszegi. Am mai multe informații„, a mai spus Mititelu.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:40 VIDEODoncaster – Crewe 0-2 (3-6 d.l.d), în AntenaPLAY. Dramatism în play-off-ul de promovare în League One. Crewe va juca pe Wembley 10
mai
23:43
Suedia – SUA 5-2 și Cehia – Finlanda 1-0, în AntenaPLAY! Rezultatele zilei de la Campionatul Mondial de hochei
10
mai
23:32
VIDEOBari – Brescia 2-0 și Sudtirol – Palermo 0-1, în AntenaPLAY. Pușcaș, la barajul de menținere în Serie B. Clasamentul final
10
mai
23:27
VIDEOImagini incredibile cu Novak Djokovic, la Roma! Sârbul a fost lovit în cap şi s-a prăbuşit la pământ. Ce s-a întâmplat
10
mai
23:04
„De ce antrenor are nevoie Rapid?” Bogdan Lobonţ, reacţie sinceră după Sepsi – Rapid 3-2. Ce a spus despre Mircea Lucescu
10
mai
22:25
Sepsi – Rapid 3-2. Un nou meci de coşmar pentru giuleşteni, care sunt „condamnaţi” la ultimul loc din play-off!
10
mai
22:24
FotoMesajul primit de Mihai Neşu, la 13 ani după accidentul cumplit care l-a imobilizat în scaun cu rotile: „Va juca pentru Dumnezeu”
10
mai
22:00
Yokohama – Al Ain, 13:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei
10
mai
21:55
Modul emoţionant prin care Ligue 1 şi-a luat rămas-bun de la Kylian Mbappe! Imagine fabuloasă cu starul care se desparte de PSG
10
mai
21:44
Kylian Mbappe se poate despărți cu un trofeu de PSG! Finala Cupei Franței e LIVE în AntenaPLAY, pe 25 mai
Vezi toate știrile
Citește și