Închide meniul

Ce mişcare surpriză ar putea face antrenorul Benficăi la derby-ul cu FC Porto! Benfica – FC Porto se vede în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 26 septembrie 2023, 19:09

Reclamă
Ce mişcare surpriză ar putea face antrenorul Benficăi la derby-ul cu FC Porto! Benfica – FC Porto se vede în AntenaPLAY

Ce mişcare surpriză ar putea face antrenorul Benficăi la derby-ul cu FC Porto!

Angel Di Maria, într-un derby cu FC Porto / Profimedia Images

Benfica – FC Porto, meciul săptămânii din Europa, este transmis vineri în AntenaPLAY, de la ora 22:15.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul Benficăi, Roger Schmidt, ar putea să îi pregătească o surpriză uriaşă omologului său de la FC Porto, Sergio Conceicao.

Ce mişcare surpriză ar putea face antrenorul Benficăi la derby-ul cu FC Porto!

Potrivit record.pt, lui Roger Schmidt i se cere să îi titularizeze atât pe Angel Di Maria, cât şi pe David Neres la derby-ul cu FC Porto. Un blog apropiat de Benfica, „Universo benfiquista”, a scris că Schmidt ar trebui să îşi asume acest risc, având în vedere evoluţia lui David Neres din ultimul meci, cel cu Portimonense.

Benfica a învins-o cu 3-1, în deplasare, pe Portimonense, David Neres trecându-şi numele pe lista marcatorilor în minutul 66. Celelalte goluri ale Benficăi au fost marcate de Bah (min. 5) şi Musa (min. 17).

Schmidt nu i-a mai folosit până acum pe Angel Di Maria şi pe David Neres în primul 11. Fie juca unul, fie celălalt. Schmidt ar putea însă la derby să îşi asume acest risc, având în vedere forma deosebit de bună a ambilor jucători.

Reclamă

De partea cealaltă, antrenorul lui FC Porto, Sergio Conceicao, se confruntă cu probleme serioase de lot. Pepe, Ivan Marcano, Zaidu Sanusi, Veron, Danny Loader şi Evanilson nu s-au pregătit cu echipa la antrenamentul de astăzi şi sunt incerţi pentru derby-ul de vineri seară.

Meciul are o importanţă foarte mare în lupta pentru titlu. FC Porto se află pe locul 2, după Sporting, cu 16 puncte obţinute în 6 etape. Benfica este pe 3, cu 15 puncte obţinute în 6 meciuri. Campioana Portugaliei din sezonul trecut s-a încurcat în prima etapă, atunci când a fost învinsă dramatic, cu 3-2, de Boavista. Meciul a fost, de asemenea, transmis în AntenaPLAY.

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de derby: „Poate decide multe”!

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de Benfica – Porto. Ljubinko Drulovic (55 de ani) a jucat atât la FC Porto, cât şi la Benfica. Pentru Porto a evoluat în perioada 1994-2001, în timp ce pentru Benfica între 2001 şi 2003.

Reclamă 4 / 0/3

Este un clasic care poate decide foarte multe lucruri, mai ales din punct de vedere psihologic pentru fiecare echipă. FC Porto joacă de obicei bine pe da Luz, a reușit să câștige acolo anul trecut și practic a forțat-o pe Benfica să câștige alte puncte importante pentru a fi campioană. Această forță și mentalitatea pe care o are Porto este importantă”, a declarat Ljubinko Drulovic, citat de ojogo.pt.

Drulovic a vorbit şi despre absența lui Ivan Marcano, din pricina unei accidentări, și despre faptul că şi Pepe ar putea absenta cu Benfica.

Amândoi au făcut meciuri excelente anul trecut. Marcano a şi înscris câteva goluri importante. Sunt sigur că Porto are soluții pentru a-i înlocui pe acești doi fundași centrali excelenți. Poate măcar Pepe își va reveni”, a mai declarat Drulovic.

Drulovic a remarcat că Benfica joacă un „fotbal excelent” încă din sezonul trecut. El l-a evidențiat pe campionul mondial Angel Di Maria. „Este excelent, în ciuda vârstei”, a punctat el. FC Porto „a avut mai multe dificultăți în a găsi o formulă de bază, dar Sergio Conceicao a făcut o treabă excelentă și este, de asemenea, important ca Taremi să rămână”, a mai susţinut Drulovic.

Benfica – Porto, derby-ul săptămânii în fotbalul european, e vineri, de la 22:15, exclusiv în AntenaPLAY

Benfica – Porto e derby-ul săptămânii în fotbalul european. Partida de pe Estadio da Luz se va disputa vineri, de la ora 22:15, şi va putea fi urmărită exclusiv în AntenaPLAY.

Cele două super-puteri ale Portugaliei au început excelent noul sezon din Liga Portugal. Porto are 16 puncte, iar vulturii au acumulat 15 puncte, după primele şase etape disputate.

Benfica este campioana en-titre și favorita din acest sezon, chiar dacă în ultimii cinci ani a vândut jucători în valoare de 700 de milioane de euro. Valoarea totală a fotbaliștilor celor 18 echipe din Liga Portugal este de 1.22 miliarde de euro.

Reclamă

Benfica este prima şi când vine vorba despre numărul de titluri câştigate în istorie, în Portugalia (38). „Dragonii” sunt pe poziţia secundă în acest top (30). De notat e și că Benfica și Porto și-au trecut în cont și câte două Ligi ale Campionilor.

 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 LIVE VIDEOPrima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola e ACUM în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 14:35 „Se simt lezați, dar dacă pică nocturna…” Marius Șumudică, derapaj rasist la adresa fanilor FCSB! 14:22 Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german 14:21 „A semnat!” Marius Şumudică a anunţat transferul stelar al lui Denis Drăguş: „L-au cumpărat cu 2 milioane de euro” 14:19 Detalii de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB. Răsturnare totală de situație după declarațiile lui Gigi Becali 14:02 Selecționerul Ucrainei a anunțat lotul cu o lună înainte de EURO! Surprizele pregătite de prima adversară a României 13:25 Botoșani – Mioveni LIVE TEXT (20:00). Duel „încins” pentru Liga 1! Echipele probabile pentru meciul de baraj 13:21 Xavi, la un pas să fie demis de Barcelona! Anunţ-şoc făcut de presa din Spania. Ruptură totală cu Joan Laporta 13:12 „Haos! Trebuie educați” Giani Kiriță a răbufnit după ce suporterii lui Dinamo s-au bucurat pentru calificarea la baraj 13:11 FRF a pus în vânzare biletele pentru ultimele teste înainte de EURO 2024! România – Liechtenstein va fi în direct pe Antena 1 Vezi toate știrile
Citește și