Închide meniul

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de derby: „Poate decide multe”! Benfica – Porto e în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 26 septembrie 2023, 0:32

Reclamă
Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de derby: „Poate decide multe! Benfica – Porto e în AntenaPLAY

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de derby: "Poate decide multe"

Angel Di Maria, într-un meci Benfica - Porto / Profimedia Images

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de Benfica – Porto. Derby-ul Portugaliei va fi transmis LIVE vineri, de la ora 22:15, în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ljubinko Drulovic (55 de ani) a jucat atât la FC Porto, cât şi la Benfica. Pentru Porto a evoluat în perioada 1994-2001, în timp ce pentru Benfica între 2001 şi 2003.

Un fost jucător al lui FC Porto şi Benfica avertizează înainte de derby: „Poate decide multe”!

Este un clasic care poate decide foarte multe lucruri, mai ales din punct de vedere psihologic pentru fiecare echipă. FC Porto joacă de obicei bine pe da Luz, a reușit să câștige acolo anul trecut și practic a forțat-o pe Benfica să câștige alte puncte importante pentru a fi campioană. Această forță și mentalitatea pe care o are Porto este importantă”, a declarat Ljubinko Drulovic, citat de ojogo.pt.

Drulovic a vorbit şi despre absența lui Ivan Marcano, din pricina unei accidentări, și despre faptul că şi Pepe ar putea absenta cu Benfica.

Amândoi au făcut meciuri excelente anul trecut. Marcano a şi înscris câteva goluri importante. Sunt sigur că Porto are soluții pentru a-i înlocui pe acești doi fundași centrali excelenți. Poate măcar Pepe își va reveni”, a mai declarat Drulovic.

Reclamă

Drulovic a remarcat că Benfica joacă un „fotbal excelent” încă din sezonul trecut. El l-a evidențiat pe campionul mondial Angel Di Maria. „Este excelent, în ciuda vârstei”, a punctat el. FC Porto „a avut mai multe dificultăți în a găsi o formulă de bază, dar Sergio Conceicao a făcut o treabă excelentă și este, de asemenea, important ca Taremi să rămână”, a mai susţinut Drulovic.

Benfica – Porto, derby-ul săptămânii în fotbalul european, e vineri, de la 22:15, exclusiv în AntenaPLAY

Benfica – Porto e derby-ul săptămânii în fotbalul european. Partida de pe Estadio da Luz se va disputa vineri, de la ora 22:15, şi va putea fi urmărită exclusiv în AntenaPLAY.

Cele două super-puteri ale Portugaliei au început excelent noul sezon din Liga Portugal. Porto are 16 puncte, iar vulturii au acumulat 15 puncte, după primele şase etape disputate.

Reclamă 4 / 0/3

Benfica este campioana en-titre și favorita din acest sezon, chiar dacă în ultimii cinci ani a vândut jucători în valoare de 700 de milioane de euro. Valoarea totală a fotbaliștilor celor 18 echipe din Liga Portugal este de 1.22 miliarde de euro.

Benfica este prima şi când vine vorba despre numărul de titluri câştigate în istorie, în Portugalia (38). „Dragonii” sunt pe poziţia secundă în acest top (30). De notat e și că Benfica și Porto și-au trecut în cont și câte două Ligi ale Campionilor.

Angel Di Maria vs Pepe

Cei mai titrați fotbaliști din Liga Portugal sunt Angel Di Maria și Pepe. Argentinianul a revenit la Benfica în această vară, din postura de campion mondial alături de Lionel Messi. El a câștigat 30 de trofee în carieră.

Marea lovitură a dat-o cu Real Madrid, când a câştigat Liga Campionilor (2014) şi titlul în La Liga (2012). Starul argentinian a câştigat cinci titluri în Ligue 1 cu PSG (2016, 2018, 2019, 2020, 2022), cinci Cupe ale Franţei (2016, 2017, 2018, 2020, 2021) şi patru Cupe ale Ligii (2016, 2017, 2018, 2020).

De cealaltă parte, Pepe a ajuns la 40 de ani, dar încă joacă la un nivel înalt. Campion european alături de Cristiano Ronaldo, în 2016, Pepe se poate lăuda cu alte 26 de trofee, între care trei Ligi ale Campionilor cu Real Madrid.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:11 „Îl are exemplu pe Tănase!” Verdictul lui Ilie Dumitrescu despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 8:57 Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla” 8:30 Veşti proaste pentru FCSB şi Rapid! Anunţul făcut de Farul Constanţa în legătură cu Louis Munteanu” 8:22 „Aşa i-a promis lui Gigi!” Cum ar putea reveni Florin Tănase la FCSB! Mihai Stoica a făcut anunţul 0:17 Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League 0:00 Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League 9
mai
23:50
Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu
9
mai
23:33
Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase
9
mai
23:21
Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024
9
mai
23:02
Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova
Vezi toate știrile
Citește și