Închide meniul

Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal! A agățat ghetele în cui la 41 de ani, după o carieră plină de trofee

Alex Ioniță Publicat: 8 august 2024, 18:39

Reclamă
Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal! A agățat ghetele în cui la 41 de ani, după o carieră plină de trofee

Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal!

Profimedia

Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal! Și-a uimit fanii prin decizia luată. Acesta s-a despărțit de Porto și a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului lusitan și-a încheiat cariera de fotbalist la vârsta de 41 de ani. Acesta a făcut spectacol la toate cluburile la care a fost legitimat.

Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal!

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Pepe (@official_pepe)

Născut în Brazilia, Pepe și-a început cariera la juniorii lui Alagoano, iar mai apoi a ajuns în Portugalia, la Maritimo. Mai apoi, acesta avea să obțină cetățenia portugheză și să evolueze pentru selecționata lusitană.

În anul 2004, FC Porto l-a achiziționat de la formația insulară în schimbul sumei de 2 milioane de euro. În anul 2007 a fost cumpărat de Real Madrid, pentru 30 de milioane de euro.

Reclamă
Reclamă 4

A petrecut 10 ani pe „Santiago Bernabeu”, iar mai apoi a ales-o pe Beșiktaș, echipă la care a evoluat pentru un sezon.

Ultima dată, Pepe a evoluat pentru FC Porto (din 2019), care își va începe noul sezon de Liga Portugal pe 10 august, împotriva lui Gil Vicente, LIVE VIDEO în AntenaPLAY.

La echipa națională a Portugaliei, Pepe a adunat 141 de selecții, în care a marcat 8 goluri.

Reclamă

În cariera sa, Pepe a cucerit următoarele trofee:

– Alături de FC Porto: 4 titluri ale Portugaliei, 5 Cupe ale Portugaliei, 5 Supercupe ale Portugaliei, o Cupă Intercontinentală și o Cupă a Ligii.

– Alături de Real Madrid: 3 titluri ale Spaniei, 2 Cupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Campionilor, 2 Cupe Mondiale ale Cluburilor și 2 Supercupe ale Europei.

– Alături de naționala Portugaliei: – 1 titlu de Campion European și un trofeu UEFA Nations League.

OFICIAL | Angel Di Maria și-a prelungit contractul cu Benfica!

Angel Di Maria și-a prelungit contractul cu Benfica! Campionul mondial din 2022 va rămâne, pentru încă un sezon, în Liga Portugal!

Noul sezon al campionatului din Portugalia va începe în weekend-ul 9-12 august și se va vedea LIVE în AntenaPLAY. Benfica se va duela cu Famalicao, în prima etapă. (11 august, 20:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY).

Oficialii lui Benfica au anunțat, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, că Angel Di Maria și-a prelungit contractul cu echipa, până în anul 2025.

„Încă un an cu vulturul pe piept!”, au notat lusitanii.

În stagiunea precedentă fostul jucător al lui Real Madrid a avut evoluţii spectaculoase, prin care şi-a trecut în cont 9 goluri şi 11 pase decisive, în Liga Portugal.

Di Maria a fost aproape de plecarea de la Benfica în această perioadă de mercato, la Rosario Central, clubul care l-a lansat în lumea fotbalului.

Totuși, mutarea nu s-a mai materializat după ce familia superstarului a fost amenințată.

Un grup de infractori i-au trimis surorii lui Di Maria un cap de porc, străpuns de un glonț, alături de un mesaj: transferul la Rosario nu trebuie să se materializeze, pentru ca familia să nu ajungă la fel ca animalul, notează presa britanică.

Astfel, campionul mondial din 2022 a renunțat la ideea unui transfer în Argentina și a decis să rămână în Europa.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:13

Corvinul – Astana, 21:00, LIVE TEXT. Echipa lui Florin Maxim „atacă” play-off-ul Conference League

20:06

A gândit coregrafia „Cinei cea de Taină” şi acum trece prin momente crunte! S-a dus direct la Parchetul din Paris

20:03

Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj LIVE SCORE (21:00). Echipa lui Dan Petrescu ţinteşte play-off-ul Conference League. Echipele

19:50

Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice! S-a clasat pe locul 21, în calificări

19:21

„Care transfer e mai bun, Tănase la FCSB sau Alibec la Farul?” Elias Charalambous nici nu a stat pe gânduri şi a dat verdictul

18:54

Ovidiu Hațegan, delegat la finala masculină de fotbal de la Jocurile Olimpice! Anunțul oficial

1 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Mihaela Cambei a cucerit argintul la haltere 2 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 3 FotoSimone Biles, reacţie categorică despre gestul „dezgustător” făcut alături de Jordan Chiles: „Totul ţine de sportivitate!” 4 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 5 Gigi Becali s-a descătuşat după „furtul” de la gimnastică: „Râd de noi, suntem săraci!”. Ce a spus despre boicotul lui Ciolacu 6 Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu
Citește și