Închide meniul

Pele nu mai răspunde la tratament! Anunțul de ultimă oră venit din Brazilia

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 3 decembrie 2022, 15:44

Pele nu mai răspunde la tratament! Anunțul de ultimă oră venit din Brazilia

Pele, mesaj emoţionant de la Romario

Pele a fost diagnosticat cu cancer în 2021 / Profimedia

Pele nu mai răspunde la tratament. Legendarul atacant, de 3 ori campion mondial cu Selecao, se luptă cu cancerul de colon. Din păcate, ultimele vești venite din Brazilia nu sunt deloc bune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele este internat la spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo. Ieri, brazilianul a transmis un mesaj de pe patul de spital în care și-a asigurat fanii că nu este nimic grav.

Pele nu mai răspunde la tratament! Anunțul de ultimă oră venit din Brazilia

Totuși, presa din Brazilia anunță că situația s-a complicat pentru legendarul fotbalist de la Santos. Potrivit Folha de Sao Paulo, citată de Daily Mail, boala lui Pele nu mai răspunde la chimioterapie.

Fostul mare atacant a fost internat în această săptămână, după ce a acuzat o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată.

Pele ar fi fost mutat în secția de îngrijiri paliative, destinată pacienților aflați într-o stare critică. Acolo, Pele nu va mai urma tratamentul început în septembrie 2021, ci doar îi vor fi administrate medicamente pentru ameliorarea durerii.

Reclamă

Mesajul lui Pele de pe patul de spital

Deşi nici reprezentanţii lui Pele şi nici cei ai spitalului nu au oferit deocamdată informaţii, fiica acestuia, Kelly Nascimento, a postat un mesaj pe contul ei de Instagram pentru a-i linişti pe suporteri, în care a precizat că nu este vorba de nimic grav.

„Multă alarmă în mass-media astăzi cu privire la starea de sănătate a tatălui meu. El se află în spital pentru a-i fi reglementată medicaţia. Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare. Voi fi acolo de Anul Nou şi promit să postez nişte fotografii”, a scris fiica lui Pele, în vârstă de 55 de ani, înainte ca presa din Brazilia să anunțe ultimele informații despre starea brazilianului.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină.

Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Reclamă 4 / 0/3

Pele, de 3 ori campion mondial cu Brazilia

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului” şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2.

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona.

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și