Peluza Nord FCSB i-a adus un ultim omagiu lui Helmut Duckadam, la Arena Națională. Ce au scandat fanii campioanei
De Alex Ioniță
Publicat: 3.12.2024, 19:14
Ultrașii din Peluza Nord FCSB i-au adus un ultim omagiu „Eroului de la Sevilla”, Helmut Duckadam, la Arena Națională, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al marelui campion. Aceștia au scandat momente în șir numele lui Duckadam și au adus coroane de flori.
Helmut Duckadam a murit la Spitalul Militar din București la vârsta de 65 de ani, pe data de 2 decembrie, în jurul orei 11:50. Decesul „Eroului de la Sevilla” a șocat întreaga lume a fotbalului.
Ultrașii din Peluza Nord FCSB, prezenți la priveghiul lui Helmut Duckadam de la Arena Națională
Un grup de suporteri ai celor de la FCSB au mers la Arena Națională în jurul orei 18:00, pentru a-și lua rămas bun de la Helmut Duckadam. Atunci când au ajuns la stadion, ultrașii au scandat: „Duckadam! / Te vom iubi mereu / Cu Steaua până la moarte”.
Totodată, fanii campioanei au venit și cu un mesaj, pe care l-au afișat în fața zonei VIP a Arenei Naționale, acolo unde avea loc priveghiul lui Helmut Duckadam:
„Un cuvânt și un nume: O întreagă istorie. <<Apără Duckadam>>, mulțumim pentru glorie!„, au scris suporterii campioanei.
Fiica cea mică a lui Helmut Duckadam a fost vizibil emoționantă de acest moment.
Și suporterii clubului Steaua București, din Peluza Sud, și-au anunțat prezența pe Arena Națională. Aceștia își vor face apariția după plecarea fanilor FCSB.
Și jucătorii FCSB-ului, însoţiţi de preşedintele Valeriu Argăseală şi managerul general Mihai Stoica au mers să îi aducă un ultim omagiu lui Helmut Duckadam. Mihai Stoica a plâns. Cu toţii au fost vizibil afectaţi de decesul fostului preşedinte de imagine al FCSB-ului.
Cariera lui Helmut Duckadam
Fostul mare portar al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, s-a născut în localitatea Semlac, judeţul Arad, la 1 aprilie 1959.
A început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).
Odată cu venirea în Bucureşti, a început şi ascensiunea lui ca jucător. Primul meci mare îl face la Bucureşti, în întâlnirea retur cu A.S. Roma din Cupa Cupelor, din toamna lui 1984, când la 0-0, în minutul 87, a apărat un penalty.
Vârful carierei sportive îl atinge în ediţia 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, când pe întreaga durată a competiţiei, dar mai ales în memorabila finală de la Sevilla, Steaua-CF Barcelona (0-0, 2-0, după penalty-uri), apără de-a dreptul senzaţional, determinându-i pe ziariştii spanioli, şi nu numai, să-i aprecieze evoluţia la superlativ.