Închide meniul

Prima reacție din partea FRF, după ce UEFA le-a dat „undă verde” maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 martie 2023, 23:17

Prima reacție din partea FRF, după ce UEFA le-a dat „undă verde maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari

Andrei Vochin, alături de Răzvan Burleanu

Andrei Vochin, alături de Răzvan Burleanu / Hepta

A apărut prima reacție din partea FRF, după ce UEFA le-a dat „undă verde” maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari, la meciurile de fotbal. Federația Română de Fotbal a anunțat, prin vocea lui Andrei Vochin, că miercuri dimineață va fi solicitat un punct oficial de vedere din partea UEFA. Consilierul lui Răzvan Burleanu se teme că s-ar putea deschide „o cutie a pandorei”, dacă UEFA și FARE își vor menține decizia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federația maghiară a anunțat pe 21 martie că UEFA și FARE și-au dat acordul în contextul folosirii steagului Ungariei Mari pe stadioane, la meciurile de fotbal.

Prima reacție din partea FRF, după ce UEFA le-a dat „undă verde” maghiarilor să folosească steagul Ungariei Mari

La scurt timp după anunțul maghiarilor, a venit și o reacție din partea FRF. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a asigurat că Federația noastră va solicita un punct de vedere oficial din partea UEFA.

Până la această oră, forul european n-a emis vreun comunicat oficial care să confirme decizia anunțată de Federația Ungară de Fotbal.

„Mâine dimineață (n.r. – miercuri), FRF va solicita un punct oficial de vedere de la UEFA. Se poate deschide o Cutie a Pandorei. Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo”, a declarat Andrei Vochin, potrivit orangesport.ro.

Reclamă

Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane

Gică Popescu trage un semnal de alarmă după ce UEFA a acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane. Căpitanul Generației de Aur consideră că autoritățile din România trebuie să se implice urgent în această situație.

„Baciul” este de părere decizia Federației Maghiare are legătură cu politica, aspect care nu ar trebui confundat cu sportul.

„E o decizie care are legătură mult mai mult cu partea politică decât cu cea sportivă. Noi nu putem reacționa pentru că sportul nu are nicio treabă cu această decizie luată de UEFA.

Reclamă 4 / 0/3

Autoritățile române trebuie să intervină urgent și eu sunt convins că o vor face. Sunt convins că se vor opune. Nu poți susține că nu are nicio legătură politică folosirea acelui simbol pentru că în sine tu ceri ceva ce e politic”, a declarat Gică Popescu, potrivit prosport.ro.

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari. Anunțul a fost făcut de Federația Maghiară de Fotbal, după ce UEFA și FARE și-au dat acordul.

Numai varianta simplificată este acceptată, simboluri sau alte inscripții nu vor putea fi folosite.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor. Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se precizează în comunicatul maghiarilor.

În comunicat sunt precizate și aspectele pe care UEFA le interzice atunci când vine vorba de propunerea Federației Maghiare de Fotbal.

„Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

Reclamă

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se mai arată în comunicat.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” Vezi toate știrile
Citește și