Închide meniul
Video

David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 aprilie 2024, 19:08 / Actualizat: 19 aprilie 2024, 21:18

Reclamă

David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal

David Popovici, în timpul declaraţiilor / AS.ro

David Popovici a cucerit medalia de AUR la 400 m liber, cu record personal. Înotătorul în vârstă de 19 ani a devenit campion naţional şi în proba pe care a dezvăluit că nu este pe placul lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care are loc la Otopeni. Este a treia medalie de aur obţinută de Popovici la actuala ediţie.

David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal

Popovici a încheiat cursa cu timpul 3:47.54. Pe locul doi s-a clasat Vlad Stancu (3:54.38), iar pe trei a terminat Nandor Nagy (3:55.56), potrivit news.ro.

A fost cel mai bun timp înregistrat vreodată de David Popovici, în proba de 400 metri liber. La Roma, în 2022, reuşise 3:47:99.

Reclamă

Nu am mai înotat de doi ani (n.r. 400 m liber), uitasem complet cum se simte şi în principiu de asta am vrut să-l înot. L-am tratat ca o provocare şi eram curios cum mai e să înot şi mai mult de 200 de metri, mai mult de patru bazine.

Mă ajută să îmi cresc şi să îmi îmbunătăţesc anduranţa şi rezistenţa la efort. Nu îmi place proba asta, dar antrenorul meu crede că pot fi foarte bun la ea. Şi nu că mă forţează să înot, dar mi-a propus, am fost de acord. Şi sunt destul de mulţumit de cum a ieşit. Urmează să analizăm.

La Roma am înotat doar în calificări şi nici atunci nu ştiam la ce să mă aştept, nici acum nu am ştiut la ce să mă aştept. Dacă am de gând să o înot pe viitor şi mai bine, trebuie să fac ce am făcut azi şi să exersez„, a declarat David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

Zilele trecute, David Popovici a triumfat şi la 50 m liber şi 200 m liber. El va mai concura la Otopeni la 100 m liber.

David Popovici va concura la Campionatele Europene de la Belgrad (17-23 iunie), în direct în AntenaPLAY

David Popovici va mai participa la două concursuri până la startul Jocurilor Olimpice. Va concura la Barcelona (29-30 mai), după care va lua lupta pentru medalii la Campionatele Europene de la Belgrad (17-23 iunie), în direct în AntenaPLAY.

Număr tot în zile, dar încerc să nu mă gândesc la asta prea mult pentru că… deşi, da, este o competiţie importantă, sunt cei mai mulţi rivali, cei mai buni din lume, e doar atât. E o competiţie. Nu e ceva ce nu am mai făcut. Sunt numai 4 zile de competiţie pentru mine, câteva minute. Mă antrenez ani şi ani de zile pentru a înota 5 minute de-a lungul a 4 zile. Cum zicea şi Usain Bolt, m-am antrenat 4 ani pentru a alerga 9.58 secunde.

Poate fi copleşitor, nu sunt robot, încerc să fac faţă presiunii şi o fac destul de bine. Tocmai pentru a face faţă cât mai bine presiunii, aleg să o ignor. Contează numai ce cred şi ştiu eu şi oamenii din jurul meu„, a mai spus Popovici.

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m. Competiția are loc la Otopeni.

El a precizat că este important să aibă cât mai multe probe ca să se pregătească pentru competiţii gen Jocurile Olimpice, notează news.ro.

Popovici a fost crotometrat joi cu timpul 1:45.10. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (1:51.27), iar pe trei a terminat Robert Andrei Badea (1:51.86).

Reclamă

Miercuri, David Popovici s-a impus la 50 m liber.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și