Închide meniul

Cum arată medaliile Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020. Au fost fabricate din telefoane mobile reciclate + Condiţii speciale în timpul ceremoniilor de decernare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 iulie 2021, 18:43

Cum arată medaliile Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020. Au fost fabricate din telefoane mobile reciclate + Condiţii speciale în timpul ceremoniilor de decernare

Jocurile Olimpice

Zuma Press / Cezary Kowalski via Hepta

Medaliile Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020 au fost fabricate din telefoane mobile reciclate

Mai sunt doar câteva zile până la startul competiţiei de la Tokyo, care va bifa o premieră. Medaliile mult râvnite de sportivi au fost realizate din 80.000 de tone de materiale reciclate, printre care se numără şi telefoane mobile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din materialele reciclabile s-au extras 32 de kilograme de aur, 3 tone de argint și 2 tone de bronz şi s-au produs aproximativ 5.000 de medalii pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

„Medaliile de aur, argint și bronz de la aceste Jocuri Olimpice sunt chiar speciale! Comitetul de Organizare din Japonia a lansat un proiect prin care a colectat materiale de la dispozitive electronice uzate, precum telefoanele mobile, de pe tot cuprinsul Japoniei pentru a le recicla în producerea medaliilor.

Astfel, Tokyo 2020 a devenit prima ediție a Jocurilor Olimpice în care cetățenii au fost implicați direct în producerea medaliilor, din materiale reciclate.

S-au realizat aproximativ 5.000 de bucăți, potrivit unui design care a fost tot rezultatul inițiativei suporterilor. Un concurs național pe această temă a adus în față designul câștigător, iar legătura sportivilor cu fanii e acum și mai specială!”, informează site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Reclamă
Medalii Jocurile Olimpice
Medalii Jocurile Olimpice

Sportivii vor primi medaliile în condiţii speciale. Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a explicat că acestea vor fi prezentate o tavă, de unde sportivii şi le vor lua singuri. Strângerile de mână și îmbrățișările sunt interzise în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor.

Citește și:

Jocurile Olimpice ar putea fi anulate! Anunţul făcut de şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020

Toshiro Muto, şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020, nu exclude anularea Jocurilor Olimpice în ultimul moment. Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto a spus că va urmări numărul infecţiilor şi va vorbi cu toate părţile interesate, dacă este necesar.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo).

Reclamă 4 / 0/3

În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto.

Pe de altă parte, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri.

Marţi, Comitetului de organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Amânate pentru un an, Jocurile Olimpice vor începe, vineri, cu ceremonia de deschidere. Competiţiile se vor disputa fără spectatori, pentru a minimiza riscul de apariţie a unor noi infecţii.

Recomandări
  • Cum arată medaliile Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020
  • Au fost fabricate din telefoane mobile reciclate

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și