Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Ce păcat! Echipajul de 8+1 feminin a ratat podiumul la Tokyo. Tricolorele erau mari favorite. Uneia dintre fete i s-a făcut rău

Reclamă

Publicat: 30 iulie 2021, 4:13 / Actualizat: 30 iulie 2021, 8:29

Jocurile Olimpice 2020 | Ce păcat! Echipajul de 8+1 feminin a ratat podiumul la Tokyo. Tricolorele erau mari favorite. Uneia dintre fete i s-a făcut rău

Echipajul de 8+1 al României, fără medalie la Jocurile Olimpice 2020

Profimedia

Echipajul feminin de la 8+1 a ratat podiumul în finala de la Jocurile Olimpice 2020 desfășurată vineri dimineață, la puțin timp după ora 04.00 (ora României).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipajul de 8+1 feminin, ultimul loc în finală la Jocurile Olimpice 2020

Tricolorele au pornit slab și au fost pe ultimul loc (6) după primii 500 de metri, loc pe care l-au ocupat până la finiș. Canada a câștigat titlul olimpic cu un avans de aproape 5 secunde față de România! Noua Zeelandă și China au mai urcat pe podium.

Potrivit gsp.ro, Denisei Tîlvescu i s-a făcut rău la final din cauza efortului depus. Ea a fost luată de pe ponton cu ajutorul unui scaun cu rotile.

  1. Canada / 5:59.13
  2. Noua Zeelandă / 6.00.04
  3. China / 6:01.21
  4. SUA / 6.02.78
  5. Australia / 6:03.92
  6. România / 6:04.06

Fetele de la 8+1 s-au calificat într-un mod entuziasmant în finală. Ele au terminat pe primul loc cu un nou record mondial!

Reclamă

Echipajul compus din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea a ajuns la finiș, acum două zile, cu timpul de 5 minute 52 de secunde și 99 de sutimi, mult mai valoros decât cel din cursa pentru medalii.

Lotul de canotaj a salvat România la Jocurile Olimpice 2020

Lotul de canotaj și-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice 2020 și a adus României toate medaliile adunate până acum la Tokyo, cu excepția argintului din concursul de spadă, câștigat de Ana Maria Popescu.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit aur la JO 2020, la dublu vâsle. Ele au stabilit și un nou record olimpic.

Reclamă 4 / 0/3

“Imnul a fost cum visam. Mi-au dat lacrimile. E primul concurs în care îmi dau lacrimile la imn. Am muncit foarte mult pentru medalia asta, dar a meritat”, a spus Ancuța Bodnar pentru AntenaSport.

„E grea medalia, trebuie să o cântărim, dar avem putere să o cărăm. Ne-am dorit mult, simţeam că va fi bine. Am simţit mândrie că reprezentăm ţara. Am simţit o eliberare”, a spus și Simona Radiș în interviul acordat prin zoom din Japonia.

Pe podium au mai urcat, din postura de vicecampioni olimpici, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin și Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari la patru rame masculin. 

Elisabeta Lipă: “Obiectivul a fost de două medalii, cât mai strălucitoare”

Elisabeta Lipă, șefa Federației și cea mai titrată canotoare din istorie la Jocurile Olimpice, s-a mândrit cu rezultatele de la Tokyo, în ziua în care au fost obținute primele două medalii.

O să mă sunați sigur și în zilele următoare. Să vă mai așteptați la medalii. O să vedeți niște curse extraordinare. 8-ul de fete au făcut astăzi (n.r. miercuri) record mondial și record olimpic, 5.52, Suzi știe ce înseamnă asta. Este extraordinar.

(…) Obiectivul a fost de două medalii, cât mai strălucitoare. Restul este bonusul sportivilor. Este munca lor de 5 ani de zile. Noi nu punem presiune pe ei. Antrenorul lor le spune distracție plăcută”, a declarat Elisabeta Lipă, miercuri, la AS.ro LIVE, în dialog cu Viorica Susanu, fosta sa colegă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:45 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei Vezi toate știrile
Citește și