Închide meniul
Foto

Jocurile Olimpice 2020 | Cum se poate califica România în sferturi după umilinţa cu Coreea de Sud. „E greu să ne revenim” / „Am primit o lecţie de viaţă!”

Mihai Ispas Publicat: 25 iulie 2021, 17:21

România Coreea de Sud 0-4, Jocurile Olimpice 2020

Cum se poate califica România în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice 2020 după umilinţa cu Correea de Sud

Profimedia

  • România, pe ultimul loc în grupă
  • Tricolorii mai au de jucat cu Noua Zeelandă

România a învins Honduras cu 1-0, cu ajutorul unui autogol, şi a cedat cu 4-0 în faţa Coreei de Sud. Tricolorii sunt pe ultimul loc în grupă, spre dezamăgirea lui Rădoi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se poate califica România în sferturile de finală după umilinţa cu Coreea de Sud

Toate echipele au câte trei puncte, dar România are cel mai slab golaveraj. La Jocurile Olimpice, tocmai golaverajul este primul criteriu de departajare pentru echipele aflate la egalitate de puncte. România are doar opţiunea victoriei, miercuri, de 11.30, în meciul cu Noua Zeelandă.

Alex Paşcanu, unul dintre liderii echipei care ajungea în semifinale la Euro U21 din 2019, şi-a găsit cu greu cuvintele după meciul cu Coreea de Sud.

Reclamă

Alex Paşcanu, după România U23 – Coreea de Sud U23 0-4: „O lecţie de viaţă”

„E greu să ne revenim! E o lecţie de viaţă. Trebuie să învăţăm şi să nu se mai întâmple aşa ceva. O să fie un meci care pe care (n.r. cu Noua Zeelandă). Trebuie să câştigăm şi poate e mai bine aşa (n.r. că nu există şi varianta egalului). Foarte rece duşul! Să încercăm cumva să uităm şi să mergem mai departe”, a spus Alex Paşcanu pentru TVR.

Şi Virgil Ghiţă a recunoscut superioritatea asiaticilor şi a subliniat inferioritatea evidentă din punct de vedere fizic.

Reclamă

„Coreea de Sud a jucat mai bine și ne-a predat o lecție de fotbal și de mentalitate. Astăzi s-a demonstrat ceea ce am spus înainte de startul turneului, că avem o problemă din punct de vedere fizic. Următorul meci, cu Noua Zeelandă, va fi precum o finală. (…) Trebuie să luptăm până la ultimul strop de energie și să câștigăm! Dacă nu, ne bucurăm că am participat la această competiție grandioasă și mergem acasă. Depinde doar de noi”, a spus şi Virgil Ghiţă, la conferinţa de presă, citat de frf.ro.

Clasamentul din grupa României la Jocurile Olimpice 2020

1. Coreea de Sud 3p (4-1)
2. Honduras 3p (3-3)
3. Noua Zeelandă 3p (3-3)
4. România 3p (1-4)

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simone Biles, desemnată atleta anului 2021
Gimnastică • 9 dec., 19:05
Simone Biles, desemnată „atleta anului 2021”. Decizie controversată, după evenimentele de la Jocurile Olimpice 2020
Eduard Novak
Extra • 27 aug., 10:25
Eduard Novak a cucerit medalia de argint Jocurile Paralimpice de la Tokyo! Ce performanţă a reuşit Ministrul Tineretului şi Sportului
Flacăra olimpică a fost stinsă la Tokyo
JO 2020 • 8 aug., 16:33
FOTO
S-au încheiat Jocurile Olimpice 2020! Imagini spectaculoase de la ceremonie. Câte medalii a obţinut România la Tokyo şi pe ce loc a încheiat competiţia
Brazilia, campioană olimpică
JO 2020 • 7 aug., 17:12
Jocurile Olimpice 2020 | Brazilia, campioana olimpică! Naţionala „Selecao” e din nou de aur. Dani Alves, record incredibil: i-a depăşit pe Messi şi Iniesta!
Larisa Iordache, JO 2020
JO 2020 • 5 aug., 13:53
Jocurile Olimpice 2020 | Larisa Iordache s-a despărţit în lacrimi de Tokyo. „Mulţumesc, Doamne!” + Dezvăluiri din momentul accidentării: „A căzut din picioare de durere!”