Închide meniul
VIDEO

Jocurile Olimpice 2020 | David Popovici a ratat incredibil câștigarea unei medalii în proba de 200 metri liber! Românul de 16 ani a terminat finala pe locul 4, la două sutimi de „bronz”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2021, 4:50

Jocurile Olimpice 2020 | David Popovici a ratat incredibil câștigarea unei medalii în proba de 200 metri liber! Românul de 16 ani a terminat finala pe locul 4, la două sutimi de „bronz

David Popovici

Profimediaimages

Românul a întors al treilea după prima lungime de bazin, dar nu a putut să mențină ritmul. Chiar dacă a recuperat incredibil pe ultimii metri, nu i-a mai putut prinde din urmă pe britanicii Tom Dean și Scott Duncan. Brazilianul Fernando Scheffer a încheiat pe poziția a treia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a obținut un timp incredibil pentru un junior. I-au lipsit numai două sutimi pentru a câștiga medalia de bronz. A terminat în 1:44.68, spre deosebire de Scheffer, care a avut timpul de 1:44.66.

David Popovici, pe locul 4 în finală

Titlul olimpic a fost câştigat de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22. Locul doi a fost ocupat de Duncan Scott (1.44.26), iar pe trei a fost brazilianul Fernando Scheffer (1.44.66).

David Popovici a terminat pe locul 4
David Popovici a terminat pe locul 4

Pentru David Popovici competiția continuă. În jurul orei 13:20, puștiul minune al natației românești va începe cursa pentru medalii în proba de 100 de metri liber. Sportivul pregătit de Adrian Rădulescu este văzut cu șanse importante să ajungă în finală, date fiind rezultatele obținute la Roma.

Reclamă

David Popovici a câștigat trei medali de aur la Campionatul European

Până să scrie istorie la Jocurile Olimpice 2020, David Popovici a făcut-o la Campionatul European de Nataţie pentru juniori. Tânărul de 16 ani a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur. Popovici a doborât recordurile mondiale la juniori în probele individuale pe care le-a câştigat.

Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs. Am câştigat extrem de multă experienţă.

Acum merg la Tokyo cu acelaşi gând, de a face tot ce pot eu mai bine într-o finală. Să mă descurc, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică pentru că vor veni multe! Şi să încerc pe cât de tare pot acolo pentru că despre asta e vorba, acesta este spiritul olimpic„, a declarat David Popovici după ce a dat lovitura la la Campionatul European.

Reclamă 4 / 0/3

Cele patru medalii ale lui David Popovici la Campionatul European de la Roma sunt:

– argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4×100 m liber – timp: 3:19.93;

– aur la 100 de metri liber – timp: 47.30;

– aur la 200 de metri liber – timp: 1:45.95;

– aur la 50 de metri liber – timp: 22.22.

În cadrul finalei la 100 de metri liber, Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el, în calificări), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 de metri.

Pe 9 iulie, David Popovici a doborât recordul mondial de juniori și în proba de 200 de metri liber. Vechea performanță în aparținea sud-coreeanului Sunwoo Hwang și data din 19 noiembrie 2020.

Reclamă
Recomandări
  • Înotătorul român are 16 ani
  • Ce a făcut David Popovici în finala de la 200 de metri liber

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și