Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Scandal în Marea Britanie! Investiţie de peste 30 de milioane de euro pentru doar două medalii. „Bugetul ţării este sub presiune!”

Publicat: 30 iulie 2021, 21:09

Jocurile Olimpice 2020 | Scandal în Marea Britanie! Investiţie de peste 30 de milioane de euro pentru doar două medalii. „Bugetul ţării este sub presiune!

Scandal în Marea Britanie din cauza prestaţiei canotorilor la Jocurile Olimpice 2020

  • Scandal în Marea Britanie
  • Investiţie uriaşă pentru două medalii

Marea Britanie este la polul opus faţă de România la Jocurile Olimpice 2020. Lotul de canotaj a avut parte de una dintre cele mai importante investiţii, dar a dezamăgit crunt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scandal în Marea Britanie din cauza Jocurilor Olimpice 2020

Barca masculină de 8+1, campioană en-titre, nu a reuşit decât un bronz la Tokyo. Canotorii britanicii mai aveau un argint, iar palmaresul lor la Jocurile Olimpice 2020 i-a înfuriat pe cei de acasă.

Plecăm de la Tokyo, după investiţii de 27 de milioane de lire sterline (n.r. 31,6 milioane de euro) în canotajul britanic, cu un argint şi un bronz.

Reclamă

Într-o perioadă în care bugetul naţional este sub presiune în atât de multe domenii, este o investiţie bună?!”, a declarat James Cracknell, comentator BBC, potrivit The Sun.

Lotul de canotaj a salvat România la Jocurile Olimpice 2020

În schimb, lotul de canotaj al României și-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice 2020 cu trei medalii. Practic, doar Ana Maria Popescu, la spadă, a mai urcat pe podium din delegaţia tricolorilor.

Reclamă

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit aur la JO 2020, la dublu vâsle. Ele au stabilit și un nou record olimpic.

“Imnul a fost cum visam. Mi-au dat lacrimile. E primul concurs în care îmi dau lacrimile la imn. Am muncit foarte mult pentru medalia asta, dar a meritat”, a spus Ancuța Bodnar pentru AntenaSport.

„E grea medalia, trebuie să o cântărim, dar avem putere să o cărăm. Ne-am dorit mult, simţeam că va fi bine. Am simţit mândrie că reprezentăm ţara. Am simţit o eliberare”, a spus și Simona Radiș în interviul acordat prin zoom din Japonia.

Reclamă 4 / 0/3

Pe podium au mai urcat, din postura de vicecampioni olimpici, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin și Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari la patru rame masculin.

Elisabeta Lipă: “Obiectivul a fost de două medalii, cât mai strălucitoare”

Elisabeta Lipă, șefa Federației și cea mai titrată canotoare din istorie la Jocurile Olimpice, s-a mândrit cu rezultatele de la Tokyo, în ziua în care au fost obținute primele două medalii.

”O să mă sunați sigur și în zilele următoare. Să vă mai așteptați la medalii. O să vedeți niște curse extraordinare. 8-ul de fete au făcut astăzi (n.r. miercuri) record mondial și record olimpic, 5.52, Suzi știe ce înseamnă asta. Este extraordinar.

(…) Obiectivul a fost de două medalii, cât mai strălucitoare. Restul este bonusul sportivilor. Este munca lor de 5 ani de zile. Noi nu punem presiune pe ei. Antrenorul lor le spune distracție plăcută”, a declarat Elisabeta Lipă, miercuri, la AS.ro LIVE, în dialog cu Viorica Susanu, fosta sa colegă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simone Biles, desemnată atleta anului 2021
Gimnastică • 9 dec., 19:05
Simone Biles, desemnată „atleta anului 2021”. Decizie controversată, după evenimentele de la Jocurile Olimpice 2020
Flacăra olimpică a fost stinsă la Tokyo
JO 2020 • 8 aug., 16:33
FOTO
S-au încheiat Jocurile Olimpice 2020! Imagini spectaculoase de la ceremonie. Câte medalii a obţinut România la Tokyo şi pe ce loc a încheiat competiţia
Brazilia, campioană olimpică
JO 2020 • 7 aug., 17:12
Jocurile Olimpice 2020 | Brazilia, campioana olimpică! Naţionala „Selecao” e din nou de aur. Dani Alves, record incredibil: i-a depăşit pe Messi şi Iniesta!
Larisa Iordache, JO 2020
JO 2020 • 5 aug., 13:53
Jocurile Olimpice 2020 | Larisa Iordache s-a despărţit în lacrimi de Tokyo. „Mulţumesc, Doamne!” + Dezvăluiri din momentul accidentării: „A căzut din picioare de durere!”
Pedri, cu naţionala Spaniei la JO 2020
Fotbal • 5 aug., 13:17
Jocurile Olimpice 2020 | Pedri, al 73-lea meci în 11 luni! „Nu mă simt obosit”. Starul Barcelonei va juca finala de la Tokyo