Închide meniul

Jocurile Olimpice | România trimite 100 de sportivi la Tokyo. Ultimii tricolori incluşi în lot! Cel mai tânăr membru al Team România are 16 ani

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iulie 2021, 20:00

Jocurile Olimpice | România trimite 100 de sportivi la Tokyo. Ultimii tricolori incluşi în lot! Cel mai tânăr membru al Team România are 16 ani

Jocurile Olimpice

Zuma Press / Cezary Kowalski via Hepta

Pe listă s-au adăugat jucătoarele de tenis Monica Niculescu şi Raluca Olaru. La competiţia supremă şi-a asigurat prezenţa şi înotătoarea Bianca Costea, care va concura pentru aurul olimpic la 16 ani şi jumătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România trimite 100 de sportivi la Tokyo

Echipa Olimpică a ajuns la 100 de sportivi. Ultimii tricolori care au fost incluși în Team Romania sunt: Bianca Ghelber (atletism – aruncarea ciocanului), Andrea Miklos ( atletism, 400 m ), Alexandru Novak ( atletism, suliță), Bianca Costea ( înot), Monica Niculescu ( tenis, dublu feminin) și Raluca Olaru (tenis, dublu feminin).

Înotătoarea Bianca Costea, născută în 26 ianuarie 2005, devine cel mai tânăr membru al Echipei Olimpice Team Romania. Ea este medaliată cu aur, la 50 m liber, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Baku 2019 și a primit un loc cotă din partea Federației Internaționale de Natație. La ziua începerii competiției Bianca va avea 16 ani 5 luni și 27 de zile. Colegul ei de disciplină sportivă, David Popovici va avea în ziua deschiderii Jocurilor 16 ani 10 luni și 8 zile.
Succes tuturor la Jocurile Olimpice!„, se anunţă pe contul de Facebook al COSR.

Cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, în absența Simonei Halep

România și-a stabilit purtătorii de drapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după retragerea Simonei Halep. Aceştia vor fi înotătorul Robert Glință și canotoarea Mădălina Bereș.

Reclamă

Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020.

Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • 100 de sportivi români s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo
  • Cine este cel mai tânăr membru al Team România

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și