Închide meniul

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce Ana Maria Popescu a dat de pământ cu Eduard Novak. „Un comentariu nefericit”

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2021, 23:11

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce Ana Maria Popescu a dat de pământ cu Eduard Novak. „Un comentariu nefericit

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce Ana Maria Popescu a dat de pământ cu Eduard Novak

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

  • Ana Maria Popescu, mesaj dur pentru Eduard Novak
  • Premierul Florin Cîţu a intervenit

Cîţu a catalogat drept „un comentariu nefericit” afirmaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce Ana Maria Popescu a dat de pământ cu Eduard Novak

Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (…) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri.

(…) Să ne aducem aminte că această Olimpiadă a venit într-o perioadă dificilă de pandemie. Eu îi felicit pe toţi, participarea a Olimpiadă este un semn de normalitate şi aveam nevoie de aşa ceva în această perioadă”, a declarat premierul la Digi24.

Reclamă

Primul ministru a subliniat importanţa dezvoltării „spaţiilor destinate sportului”, arătând că „după aceea va veni şi performanţa” În ceea ce priveşte ipoteza ca la şcoala primară copiii să înceapă cursurile cu ore de nutriţie şi mişcare, premierul a afirmat că „plăcerea de a face sport nu cred că vine prin a impune ceva, cred că trebuie fiecare familie să decidă”.

Cîţu a susţinut că „de la joacă” se ajunge la performanţă. „Trebuie să reconstruim multe dintre sporturile noastre – şi fotbalul şi gimnastica, dar trebuie să reconstruim după fiecare meci, să vedem ce nu a mers şi să îmbunătăţim lucrurile pentru următoarea competiţie

Reclamă

Premierul a afirmat că face sport, merge la sală săptămânal şi aleargă.

Am rutina asta de mic, când stăteam în curte, în şcoală am făcut şi fotbal şi handbal, era natural„, a mai spus Florin Cîţu, citat de news.ro.

Ana Maria Popescu l-a făcut praf pe Eduard Novak

Ana Maria Popescu i-a dat o replică acidă Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Asta după ce acesta afirmase că „şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige aurul„.

Reclamă 4 / 0/3

Domnule ministru, am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, pentru că nu au fost alții de calitate. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo, sper să veniți cu aurul. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă”, a spus Ana Maria Popescu, la revenirea în ţară.

Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Alte sporturi • 13 iun., 23:29
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: "Să îşi schimbe atitudinea!"
Liga 1 • 7 apr., 8:24
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: „Să îşi schimbe atitudinea!”. Cere ca FCSB să fie lăsată să joace în Ghencea!
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Handbal • 2 mart., 17:58
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Trebuie să fie respectată!”
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici
Extra • 20 feb., 13:13
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici. De ce nu au mai fost recompensaţi la fel şi alţi sportivi