Închide meniul

România trimite 3 jucătoare de tenis pe tabloul principal de la Jocurile Olimpice! Cine va lupta la Tokyo alături de Simona Halep

Alexandru Ivan Publicat: 9 iunie 2021, 19:39 / Actualizat: 9 iunie 2021, 22:59

România trimite 3 jucătoare de tenis pe tabloul principal de la Jocurile Olimpice! Cine va lupta la Tokyo alături de Simona Halep

Profimedia

România va avea 3 reprezentante la Jocurile Olimpice

  • Vești bune pentru România
  • Vom avea 3 sportive la Tokyo

3 dintre cele 64 de jucătoare de  pe tabloul principal de simplu-feminin de la Jocurile Olimpice vor fi din România. Primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA obțin calificarea automată, însă există și câteva excepții. Nu sunt permise mai mult de 4 sportive din aceeași țară, iar acestea trebuie să fi participat la cel puțin una din ultimele 4 ediții ale Fed Cup.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va avea 3 jucătoare de tenis pe tabloul principal de la Jocurile Olimpice

Patricia Țig va obține biletele pentru Tokyo datorită restricției în ceea ce privește numărul de sportive din aceeași țară. Țig ocupă locul 63 WTA, dar în fața ei se află 11 jucătoare din Statele Unite ale Americii, 7 din Cehia și 5 din Rusia, potrivit freelancerului Daniel Radu.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, lucrurile sunt clare. Doar o posibilă nouă accidentare o mai poate opri pe „Simo” din drumul spre Tokyo.  În cazul Soranei Cîrstea, participarea ei la Jocurile Olimpice se datorează parcursului excelent din 2021.

Reclamă

Competiția de tenis de la Jocurile Olimpice este programată în perioada 24 iulie – 1 august 2021. Țara noastră a avut reprezentanti în intrecerile de tenis la editiile din 1924, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 si 2016. România are în palmares o singură medalie la Jocurile Olimpice, una de argint, cucerită de cuplul Florin Mergea – Horia Tecău, la proba de dublu din 2016.

Simona Halep revine pe teren

Simona Halep revine pe teren. Campioana noastră a anunţat că va participa la prima ediţie a turneului de la Bad Homburg. Acesta va fi primul turneu pentru Simo de la accidentarea suferită la Roma. Competiţia se desfăşoară pe iarbă şi este un turneu pregătitor pentru Wimbledon.

Reclamă

„Salutare! Am veşti foarte bune! Sunt foarte încântată să anunţ că voi participa la prima ediţie a turneului Bad Homburg. De-abia aştept să văd toţi fanii în tribune. Ne vedem curând”, a spus Simona, într-un clip postat pe reţelele de socializare.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”