Închide meniul

Un sponsor al Jocurilor Olimpice cere suspendarea Olimpiadei!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 27 mai 2021, 14:04 / Actualizat: 11 martie 2023, 21:37

Un sponsor al Jocurilor Olimpice cere suspendarea Olimpiadei!!!

Profimediaimages

Opt din 10 japonezi nu vor ca Jocurile Olimpice să se dispute la Tokyo, în acest an

Un sponsor al Jocurilor Olimpice cere suspendarea Olimpiadei!!! Cotidianul japonez ”Asahi Shimbun”, cel de-al doilea ziar ca importanță din Japonia și unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a cerut suspendarea acestora, printr-o petiție adresată lui Yoshihide Suga, prim-ministrul nipon. ”Avem nevoie de o analiză liniștită a situației și de anularea acestei competiții”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu doar două luni înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, valul de nemulțumiți ce cere anularea competiției din interiorul Japoniei continuă să crească. Ultima astfel de cerere, de la mijlocul săptămânii, pare a fi cea mai importantă. Al doilea cotidian ca importanță de pe pământ nipon, ”Asahi Shimbun” (n.r. – cu un tiraj de 5.160.355 de numere pe zi), unul dintre sponsorii ”generoși” și un partener media important, a publicat un amplu editorial intitulat ”Amenințarea sanitară”.

Un sponsor al Jocurilor Olimpice cere suspendarea Olimpiadei!!!

S-a făcut un apel direct către Yoshihide Suga, primul ministru, căruia i s-a cerut o ”evaluare liniștită și obiectivă a situației și luarea deciziei de a anula aceste Jocuri”. Rândurile critică, de asemenea, Comitetul Olimpic Internațional, pentru că dorește desfășurarea competiției, în ciuda unei opoziții tot mai evidente din partea japonezilor. ”Vicele” John Coates a anunțat, cu câteva zile în urmă, că ”Jocurile se vor disputa fără doar și poate”, chiar dacă Tokyo intră în urgență sanitară.

Până la 83% dintre japonezi, conform sondajelor, se opun desfășurării acestei competiții în vara ce urmează și preferă anularea totală pentru acest an și ”mutarea” în 2022. În acest ultim caz, va fi a doua ”prelungire”, după amânarea din 2021. Publicului li s-au alăturat medici, analiști și oameni de afaceri care au cerut acest lucru. Consilierul delegat al gigantului ”Rakuten” consideră că desfășurarea Olimpiadei ar însemna o ”sinucidere concretă”.

Oamenii se tem că peste 80.000 de sportivi, antrenori, delegați și jurnaliști ar putea intra în Japonia în această periodă, din întreaga lume, ceea ce ar putea introduce un nou val de coronavirus.

Reclamă

Anularea ar fi mai ieftină!

Actualmente, Japonia traversează o perioadă complicată din punct de vedere sanitar, cu 10 prefecturi aflate în alertă. Chiar dacă nouă dintre ele trebuie să scape de restricții pe 1 iunie, Osaka a cerut prelungirea acestora până pe 20 iunie. Japonia, cu o populație de 125.000.000 de locuitori a adunat 726.000 de infectați, cu 12.500 de decese.

Calculele făcuta arată că o suspendare ar fi mai puțin constisitoare decât o desfășurare cu probleme grave. Un document al Institutului ”Nomura” precizează că anularea JO Tokyo 2020 ar însemna un cost de 16,600 miliarde de euro, adică un 0,3 din PIB-ul țării pe 2020. Numai prima stare de urgență, stabilită anul trecut, la declanșarea pandemiei, a însemnat 50 miliarde de euro, adică de trei ori mai mult.

La acest moment, Guvernul japonez insistă că Jocurile se pot desfășura în cele mai bune condițiuni, în siguranță totală. Competiția la care România are peste 70 de sportivi calificați, ar urma să purceadă la drum pe 23 iulie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și