Închide meniul

Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024, pentru Team Romania

Dan Roșu Publicat: 8 august 2024, 8:11

Reclamă
Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024, pentru Team Romania

Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024

Mihaela Cambei a cucerit argintul la Jocurile Olimpice 2024 - Getty Images

Englezii au vorbit după argintul cucerit de Mihaela Cambei despre uriaşa performanţă a sportivei noastre la Jocurile Olimpice. A fost nevoie de un record olimpic pentru ca românca să fie deposedată de medalia de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Mihaela Cambei a obţinut o medalie de argint în proba de haltere, 49 kg, de la Jocurile Olimpice! Mihaela Cambei a ridicat 93 de kg la smuls, clasându-se pe primul loc, şi 112 kg la aruncat! La total, Mihaela Cambei a avut 205 kg.

Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024

Ea s-a clasat dramatic pe 2. Chinezoaica Hou Zhihui a ridicat 117 kg la aruncat şi a obţinut un total de 206 kg. Astfel, chinezoaica şi-a păstrat titlul olimpic de la Tokyo. Comentatorii britanici au fost uimiţi de evoluţia sportivei din Bacău.

„205 este totalul Mihaelei Cambei. Vă vine să credeți ce vedem aici, în South Paris Arena? Ce moment pentru tânăra româncă! Ce prestație! 6 din 6. O reacție minunată. La precedentele cinci nu a avut probleme, însă la ultima a avut ceva dificultăți”, a fost comentariul britanic pe Eurosport.

Mihaela Cambei, prima reacţie după ce a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice 2024

La finalul concursului, Mihaela Cambei a dezvăluit că a avut câteva probleme la cot, dar a reuşit să strângă din dinţi şi să urce pe a doua treaptă a podiumului.

Reclamă
Reclamă 4

„A fost concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. Am simţit că îmi rămâne mâna pe podium pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână în care mi s-a oprit şi degetul. Cotul mă durea foarte tare, dar am zis ori la bal, ori la spital.

Nu ştiu care şi cum a fost, nu am urmărit tabela. Eu m-am concentrat pe ce trebuia să fac, să-mi ridic toate încercările. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară. Dar eu sunt mândră de ce am reuşit să aduc pentru că este prima medalie olimpică la fete, la haltere.

Înseamnă absolut totul, toată cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea şi cred că acesta este visul oricărui sportiv. Sunt foarte mândră de ce am obţinut.

Reclamă

Dacă nu ai cap, nu prea reuşeşti. Trebuie să te lupţi foarte mult cu frica. În acele momente ai şi frică, şi nervi, şi agitaţie. În acele momente trebuie să încerci să gândeşti cât mai mult mişcarea. Într-o fracţiune de secundă poţi să pierzi totul.

Această medalie i-o dedic antrenorului meu Valeriu Calancea, care m-a antrenat şi suportat (n.r. râde) tot timpula acesta, părinţilor mei, lui Dumnezeu, pentru că a fost alături de mine şi m-a scos sănătoasă din această competiţie şi întregului staff din spate care ne este alături de fiecare dată.

(n.r. de ce ai sărutat discurile?) Pentru că au fost cu mine şi au fost prietenoase. M-au ajutat şi ele să reuşesc. (n.r. speri la aur peste 4 ani?) De ce nu? Sperăm. Mai avem Europene, avem Mondialul. O să fie greu, dar sperăm. Este fix aşa cum mi-am imaginat. Şi aceeaşi culoare”, a declarat Mihaela Cambei, după ce a cucerit argintul la Paris.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:48

Gigi Becali, veste uriaşă pentru patru jucători de la FCSB. Hotărârea luată de patronul campioanei: „Este foarte entuziast!”

23:16

„Nu vreau să par impertinent” Florin Maxim, discurs surprinzător după Corvinul – Astana 1-2: „Mergem în Kazahstan să câștigăm!”

22:49

Corvinul – Astana 1-2! Dezastru pentru echipa lui Florin Maxim! Kazahii au revenit de la 0-1 și sunt favoriți la calificare

22:30

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Alina Rotaru-Kottmann, pe locul al 7-lea în finală la săritura în lungime

22:28

„Sportul românesc nu a murit!” Elisabeta Lipă, încântată de performanţele obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice 2024

22:21

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice. Noah Lyles, bronz cu Covid

1 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 2 FotoFiica de 18 ani a lui Adi Mutu, apariţie rară în România: „100% Consuelo”. Adriana este febleţea „Briliantului” 3 Pe ce loc a ajuns România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice după argintul obţinut de Mihaela Cambei la haltere! 4 Cum l-a numit Pan Zhanle pe David Popovici atunci când nu era filmat de camerele TV! 5 UPDATEOleg Nuţă şi Ilie Sprîncean au câştigat finala B de la canoe dublu 500 metri! Românii s-au clasat pe 9 în proba de la JO 2024! 6 Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj 0-1. Muhar i-a adus victoria lui Dan Petrescu! CFR, favorită la play-off-ul Conference League
Citește și