Închide meniul

„E maximum ce pot face” Scenariul care o poate lăsa fără medalie pe Sabrina Voinea: „Asta scrie în regulamentul fix”

Alex Masgras Publicat: 9 august 2024, 10:46

Reclamă
„E maximum ce pot face Scenariul care o poate lăsa fără medalie pe Sabrina Voinea: „Asta scrie în regulamentul fix

Scenariul care o poate lăsa fără medalie pe Sabrina Voinea: "Asta scrie în regulamentul fix"

Sabrina Voinea, la revenirea în ţară / Profimedia

Irina Deleanu a vorbit despre scenariul care o poate lăsa fără medalie pe Sabrina Voinea. Fosta gimnastă crede că tânăra de 17 ani are şanse foarte mici de a primi medalia de bronz, chiar şi după contestaţia depusă la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deleanu a vorbit despre faptul că nu există un precedent în acest sens în gimnastică şi că regulamentul prevede foarte clar că rezultatele publicate şi medaliile decernate rămân neschimbate.

„E maximum ce pot face” Scenariul care o poate lăsa fără medalie pe Sabrina Voinea: „Asta scrie în regulamentul fix”

Chiar dacă îşi doreşte ca Sabrina Voinea să aibă câştig de cauză, Irina Deleanu se aşteaptă, cel mult, la o suspendare a arbitrilor:

„Referitor la gimnastele românce, știu cum e, nu aș vrea să fiu în sufletul Cameliei Voinea și a Federației și știu cum decurg toate lucruile până la TAS, va fi un drum lung și greu, medalia înapoi nu cred că o va lua, în regulamentul fix scrie că odată publicat rezultatul și decernată medalia, așa rămâne, nimeni nu îi va lua medalia fetei americance, nu am auzit vreodată să îi dea medalie altei gimnaste, nu există precedent în istoria gimnasticii.

Cred că maximum ce pot face e să suspende brigada de arbitrii, cu o suspendare pe 2-4 ani, pe un ciclu olimpic și cam atât. Mi-ar plăcea sincer să fiu surprinsă de o decizie complet nouă”, a declarat Irina Deleanu, potrivit iamsport.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au ratat premiul de la Ion Ţiriac, dar vor fi primi o sumă importantă

Ambele gimnaste au depus memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi aşteaptă să le fie analizat cazul. Revenite în ţară, Sabrina şi Ana Maria au primit o veste excelentă de la autorităţi.

După ce a boicotat ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024, premierul Marcel Ciolacu a avut un mesaj ferm pentru gimnastele care au ratat podiumul: „Statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice”.

Prin urmare, Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu vor primi câte 60.000 de euro, sumă care le este acordată sportivilor care obţin medaliile de bronz la Paris. Un aur olimpic este recompensat cu 140.000 de euro, iar un argint cu 100.000 de euro.

Reclamă

„Vrem să demonstrăm că ei nu au dreptate. Este furt!”, a transmis Elisabeta Lipă. Şi Mihai Covaliu a reacţionat şi a trimis o scrisoare de protest la Federaţia Internaţională de Gimnastică şi a cerut reanalizarea contestaţiei Sabrinei.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:14

De ce a respins TAS contestația Sabrinei Voinea? Motivul judecătorilor: „E o decizie frustrantă pentru români”

12:11

Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice

11:50

„Nu sunt aici pentru bârfe!” Neil Lennon, adevărul despre Cristi Săpunaru! Motivul pentru care fundaşul e rezervă la Rapid

11:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa

11:15

Cum vrea să o convingă Nadia Comăneci pe Sabrina Voinea să continue în gimnastică! Anunţ despre medalia pe care i-o va oferi

11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și