Închide meniul

Jocurile Olimpice de iarnă | Kamila Valieva, apărare uimitoare după ce a fost prinsă dopată. A luat din greșeală medicamentele bunicului ei

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 februarie 2022, 10:13

Jocurile Olimpice de iarnă | Kamila Valieva, apărare uimitoare după ce a fost prinsă dopată. A luat din greșeală medicamentele bunicului ei

Kamila Valieva, apărare uimitoare după ce a fost prinsă dopată

Getty Images

Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul doping în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice de iarnă | Kamila Valieva susține că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei

Oswald a mai remarcat „că un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”. Luni, într-un interviu acordat Reuters, Witold Banka, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a cerut o interdicţie pe viaţă pentru cei care dopează un minor.

La rândul său, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va aştepta o decizie de fond asupra consecinţelor controlului lui Valieva, pentru a da medaliile probelor la care ea va fi participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

CIO a considerat că este „nepotrivit” organizarea ceremoniilor fără ca fondul cauzei să fie soluţionat. Iar organismul reamintit, marţi, că nu a primit motivarea deciziei din partea TAS.

Jocurile Olimpice de iarnă | Ce se întâmplă la proba pe echipe

„De dragul corectitudinii între sportivii implicaţi”, CIO va aştepta aşadar până se stabileşte sau nu încălcarea de către tânăra patinatoare a regulilor antidoping, care durează în general câteva luni, pentru a stabili podiumul probei pe echipe. „Există şanse mari de a nu da medalia bună echipei potrivite”, a anunţat CIO.

Reclamă

Forul olimpic a cerut, de asemenea, Federaţiei Internaţionale (ISU) să califice un al 25-lea participant la programul liber de joi, în cazul în care Kamila Valieva termină marţi printre primii 24 în programul scurt. În cele din urmă, CIO a informat că eşantionul B al patinatoarei ruse nu a fost încă analizat.

Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
22
apr.
23:27
EXCLUSIV„Trenul ar trebui să se mai oprească!” Ciprian Marica, avertisment pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl cere la EURO 2024!
Vezi toate știrile
Citește și