Închide meniul
VIDEO

Kamila Valieva, patinatoarea de 15 ani din Rusia care se află în mijlocul unui scandal de dopaj, a izbucnit în plâns la antrenament

Antena Sport Publicat: 12 februarie 2022, 10:52

Kamila Valieva, patinatoarea de 15 ani din Rusia care se află în mijlocul unui scandal de dopaj, a izbucnit în plâns la antrenament

Kamila Valieva a izbucnit în plâns la ultimul antrenament

Profimedia

  • Kamila Valieva a izbunit în plâns
  • Vezi Miercuri iRoast de la 20.30 și Premiera Stand-Up Revolution de la 21.30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

 

În ciuda scandalului izbucnit miercuri, Valieva a mers la antrenamente de două ori pe zi. Însă, sâmbătă, la primul antrenament, patinatoarea a clacat şi a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea Eteri Tutberidze, care nu încetează să o apere în ultimele zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CIO şi WADA au sesizat TAS în cazul Kamilei Valieva

CIO şi WADA au sesizat TAS şi fac apel la decizia Agenţiei Ruse Anti-Doping (Rusada), luată miercuri, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în decembrie.

Reclamă

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg pe 25 decembrie de către Rusada, care a primit doar marţi un rezultat pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Rusada a suspendat-o iniţial temporar pe patinatoare, apoi miercuri, Valieva a făcut recurs şi a obţinut ridicarea suspendării, ceea ce îi permite să participe în continuare la Jocuri.

Reclamă

Decizia TAS este cu atât mai aşteptată cu cât Valieva este înscrisă în proba individuală care începe marţi. Ar putea afecta şi clasamentul probei pe echipe câştigate de Rusia, care concurează sub drapel neutru, înaintea Statelor Unite şi a Japoniei, Canada ocupând locul patru, relatează AFP.

Citește și:

Purtătorul de cuvânt al CIO vrea o anchetă în acest caz

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams, a afirmat că o investigaţie privind anturajul patinatoarei Kamila Valieva ar fi binevenită.

Anturajul a fost neglijent în trecut. CIO, ca întotdeauna, ar saluta investigarea anturajului în toate cazurile în care este relevantă. În acest caz, ca în toate cazurile, am saluta o poziţie puternică din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA)  Anturajul variază de la medici şi antrenori, la părinţi, la toată lumea„, a spus Adams, conform news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS
Extra • 29 ian., 17:52
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS. Decizie drastică în cazul patinatoarei din Rusia
TAS reia audierile în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva
Alte sporturi • 9 nov., 11:50
TAS reia audierile în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva
TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva
Alte sporturi • 26 sept., 13:35
TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Cum se va apăra patinatoarea din Rusia
Extra • 26 apr., 20:06
Vladimir Putin, reacţie în scandalul de dopaj în care a fost implicată Kamila Valieva: „Perfecţiunea nu poate fi obţinută într-un mod necinstit”
A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva
Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 • 18 feb., 12:55
„Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?” A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva