Închide meniul

Gică Popescu este noul analist al meciurilor naţionalei la Antena 1

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 septembrie 2023, 11:23

Gică Popescu este noul analist al meciurilor naţionalei la Antena 1

Gică Popescu este noul analist al meciurilor naţionalei la Antena 1

Gică Popescu, în timpul unui interviu / Hepta

Începând de la meciul cu Kosovo, fostul căpitan al Barcelonei şi al României, Gică Popescu devine analistul naţionalei la Antena 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

• Gică Popescu are 115 meciuri pentru naţionala României, a marcat 16 goluri și s-a aflat pe teren la 3 Campionate Mondiale şi la 2 Europene.
• Antena 1 este broadcasterul oficial al naţionalei României până în 2028, în preliminariile EURO, Cupa Mondială şi ediţii Nations League.

Gică Popescu, analist în cadrul emisiunii „Hai, România! În fiecare zi.”

Gică Popescu va comenta meciurile României înainte şi după fiecare partidă la Antena 1 alături de prezentatorul Dan Pavel în cadrul emisiunii “Hai, România! În fiecare zi”.

Antena 1 transmite partidele cu Kosovo pe 12 septembrie, ora 21:45, cu Andorra pe 15 octombrie şi ultima partidă din grupa de calificare la EURO, cu Elveţia pe Arena Naţională, pe 21 noiembrie. Meciurile pot fi urmărite şi în AntenaPLAY.

În cadrul unui interviu acordat Antena 1, fostul căpitan al naţionalei a declarat că le va ține pumnii tricolorilor în partidele cu Israel și Kosovo, cele care pot aduce naționala aproape de o calificare mult așteptată la EURO.

Reclamă

Redăm în continuare interviul complet cu Gică Popescu:

Î: Ce amintiri aveți când ascultaţi imnul?
Eu am avut privilegiul să joc pentru toate naționalele, de la juniori și până la echipa mare, cred că am sub tricolor poate 250 de meciuri și de fiecare dată când am ascultat imnul, chiar și inainte de ’90, am ascultat imnul cu un nod în gât. Atunci când îmbraci tricoul naționalei senzația este una aparte.

Î: Ce înseamnă tricoul României pentru dumneavoastră?
Pentru mine a fost cel mai important tricou pe care l-am îmbrăcat. Am jucat pentru cluburi importante, dar tricoul naționalei a fost ceva aparte.

Reclamă 4 / 0/3

Î: Ce amintiri aveți de la prima selecţie?
Cred ca eram puști, în ’88 nu împlinisem 21 de ani, am debutat la Constanța contra Albaniei, 3-0 pentru noi.

Î: Cât de important a fost pentru dumneavoastră primul meci de la Mondial?
O competiție cum este un Mondial sau un European este foarte importantă, îți dă încredere, în grupă ai doar 3 meciuri și când câștigi primul meci pui presiune pe celelalte 3 adversare din grupă. Iar echipa națională de fiecare dată când a câștigat primul meci a ieșit din grupă.

Î: Victoria cu Argentina lui Maradona e cel mai important meci al naţionalei României?
Da, a fost, pentru că acel turneu final este cel mai important rezultat al naționalei la un turneu final, este un an în care am terminat pe locul 5 în lume, iar sferturile de finală au fost cea mai importantă performanță a echipei naționale.

Î: Ce înseamnă o calificare la EURO în acest moment?
Ne-am dezobișnuit de participări la Mondiale sau Europene, ar fi un lucru pe care îl așteptăm de foarte, foarte mult timp să ne calificam la un turneu final. Din păcate, rezultatele din ultimele campanii de calificări nu au fost cele așteptate.

Î: Suntem pe 2, avem probleme de joc, dar nu suntem ocoliţi de noroc. Spuneţi-ne 3 lucruri pe care jucătorii României nu ar trebui să le uite ca să ajungem la EURO.
Important este luăm fiecare meci în parte, avem adversari dificili, cred că meciurile cu Kosovo și Israel sunt extrem, extrem de importante. Ar trebui să le câștigăm pentru că jucăm acasă și vom lua astfel o optiune importantă pentru calificare.

Î: Cine va fi eroul naționalei în aceste preliminarii? În cine să ne punem speranța?
Nu văd un astfel de jucător la naționala, un jucător care să tragă echipa după el. Antrenorii trebuie să găsească o formulă potrivită astfel încât să câștigăm, sper să fie toți jucătorii apți, să nu fie probleme cu accidentările, iar cei convocați sper să fie în formă.

Î: Ce le-ați transmite jucătorilor în momentul acesta?
Avem încredere în ei, așteptăm de foarte mult timp o nouă calificare la un turneu final și le vom ține pumnii! Hai, România!

Reclamă

Hai, România! În fiecare zi.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei Vezi toate știrile
Citește și