Închide meniul

Ana Bogdan, eliminată de Marta Kostiuk în primul tur la Brisbane, după un meci de peste două ore

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 31 decembrie 2023, 10:24 / Actualizat: 1 ianuarie 2024, 11:25

Ana Bogdan, eliminată de Marta Kostiuk în primul tur la Brisbane, după un meci de peste două ore

Ana Bogdan, eliminată de Marta Kostiuk în primul tur la Brisbane

Ana Bogdan, învinsă într-un meci / Profimedia Images

Ana Bogdan, locul 69 WTA, a fost învinsă, duminică, în primul tur al turneului de la Brisbane, cu premii totale de 1.736.763 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Marta Kostiuk, locul 33 mondial, scor 4-6, 6-3, 6-4. Meciul a durat puţin peste două ore.

Ana Bogdan, eliminată de Marta Kostiuk în primul tur la Brisbane

Pentru prezenţa în primul tur, Bogdan va primi 12.200 de dolari şi un punct WTA.

Tot la Brisbane, Sorana Cîrstea, locul 26 mondial şi favorită 10, este direct calificată în turul doi, unde va evolua cu învingătoarea partidei dintre Linda Noskova, din Cehia, şi Timea Babos, din Ungaria, relatează news.ro.

În luna septembrie a acestui an, Ana Bogdan a câştigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova.

Reclamă

Ana Bogdan (30 de ani, locul 71 WTA), favorita numărul 2 a turneului de la Parma, s-a impus atunci într-o oră şi 53 de minute în faţa favoritei numărul 1 a turneului, Anna Karolina Schmiedlova (29 de ani, locul 58 WTA). Ana a câştigat întâlnirea în două seturi, 7-5, 6-1.

La sfârşitul lunii iulie, Ana Bogdan a câştigat şi turneul de la Iaşi. Tenismena s-a impus în finala competiției în fața Irinei Begu, după un meci care a durat o oră și 23 de minute.

Jucătoarea din Sinaia a reușit atunci să o învingă pe Irina Begu în 2 seturi, scor 6-2, 6-3. Până la acest meci, cele două jucătoare s-au întâlnit până acum o singură dată, anul trecut, în sferturile turneului de la Parma. Atunci, Ana Bogdan a câştigat partida cu 6-2, 7-6(6).

Reclamă 4 / 0/3

Mesajul Anei Bogdan pentru Irina Begu, după ce a învins-o în finala turneului de la Iași

Ana Bogdan i-a transmis un mesaj superb Irinei Begu, după ce a învins-o în finala turneului de la Iași.

„Încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că încă visez. Am visat foarte mult la acest moment, să țin din nou acest trofeu în mână. Trofeu simbolizează puterea mea interioară de a lupta mereu. Ducem lupte pe care puțini oameni le știu, luptele din spatele cortinei, dar acest trofeu simbolizează acea putere interioară, trebuie să arătăm că ne putem înteplini visurile.

Irina (n.r. Begu), îți mulțumesc pentru acest meci, datorită ție mi-am ridicat nivelul astăzi, datorită ție am jucat mai bine. Cel mai greu moment din viața noastră este acela când trebuie să jucăm una împotriva celeilalte. Am luptat cu tot sufletul să ridic acest trofeu, vă mulțumesc tuturor!”, a spus Ana Bogdan, potrivit digisport.ro.

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break

Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului la Wimbledon 2023. Sportiva a fost aproape de a se califica în optimile de la Wimbledon, după cel mai lung super tie-break din istorie. Ana Bogdan a fost învinsă în turul al 3-lea la Wimbledon, de Lesia Tsurenko, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (20-18). Meciul a durat trei ore și 40 de minute.

Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break din istoria tenisului. La partida din turul al 3-lea de la Wimbledon, Ana a revenit de la 5-1 în ultimul set și a egalat situația. Finalul a fost unul interzis cardiacilor, iar super tie-break-ul încheiat 20-18 în favoarea Lesiei a intrat în istoria „sportului alb”. Vechiul record era de 19-17, stabilit în anul 2015, la Roland Garros, la meciul dintre Konta și Alertova, din turul 1.

Recordul de la Wimbledon a fost stabilit în anul 1980, la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida. Ca și o comparație, super tie-break-ul de la meciul Anei Bogdan a durat 37 de minute.

 

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și