Închide meniul

Carlos Alcaraz s-a retras de la Roma după ce a câștigat Madrid Open! Anunțul făcut de puştiul minune din tenis

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 9 mai 2022, 12:53

Carlos Alcaraz s-a retras de la Roma după ce a câștigat Madrid Open! Anunțul făcut de puştiul minune din tenis

Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Madrid

Carlos Alcaraz, în timpul unui meci / Profimedia

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, locul 6 ATP, s-a retras de la turneul de masters series de la Roma, pentru a se odihni în vederea celui de-al doilea Grand Slam al anului, French Open (23 mai – 5 iunie).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cu glezna mea şi pentru că vreau să pot lupta pentru a câştiga un Grand Slam, este mai bine să mă odihnesc, să am grijă de gleznă, de picior, să fiu la Paris la sută la sută”, a declarat jucătorul de 19 ani.

Carlos Alcaraz s-a retras de la Roma

Alcaraz şi-a luxat glezna dreaptă, vineri, în timpul meciului câştigat în sferturile de finală ale Madrid Open împotriva lui Rafael Nadal.

El nu a părut să sufere în următoarele două meciuri, care l-au dus la titlul din capitala Spaniei, cele jucate împotriva lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, în semifinalele de sâmbătă, şi apoi împotriva lui Alexander Zverev, numărul 3 mondial şi campionul în exerciţiu, în finala de duminică.

Carlos Alcaraz a urcat pe locul 6 ATP după ce a câştigat Madrid Open

Tenismenul spaniol de 19 ani Carlos Alcaraz a urcat de pe locul 9 pe locul 6 ATP, cu 4.773 de puncte, după ce a ridicat trofeul la turneul de 1.000 de puncte de la Madrid. Cel mai tânăr câştigător al competiţiei din capitala Spaniei este la cea mai bună clasare din carieră în ierarhia tenismenilor profesionişti.

Reclamă

Lider este în continuare sârbul Novak Djokovici, cu 8.260 de puncte, el fiind urmat de rusul Daniil Mervedev, cu 7.990 de puncte, de germanul Alexander Zverev, finalistul de la Madrid, cu 7.020 de puncte, şi de spaniolul Rafael Nadal, cu 6.435.

Grecul Steganos Tsitsipas se menţine pe locul 5 ATP, cu 5.750 de puncte. Pe locul 7 se află rusul Andrei Rublev, cu 4.115 puncte, după o urcare de o poziţie. Italianul Matteo Berrettini a coborât două poziţii, până pe locul 8, cu 3.895 de puncte.

Canadianul Felix Auger-Aliassime a urcat de pe locul 10 pe 9, cu 3.760 de puncte, în timp ce norvegianul Casper Ruud a pierdut trei poziţii şi ocupă locul 10, tot cu 3.760 de puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Puştiul minune Alcaraz, noul campion de la Madrid

Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 6-1, în finala Madrid Open 2022. Spaniolul în vârstă de 19 ani, aflat pe locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7, a câştigat, duminică, turneul de categorie Masters 1.000.

Alcaraz l-a învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-1, pe cel care era deţinătorul trofeului, germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2. Meciul a durat o oră şi două minute, anunţă news.ro.

Carlos Alcaraz a avut o săptămână de vis! I-a eliminat în sferturi şi în semifinale pe Rafael Nadal, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 3, şi pe liderul ATP, Novak Djokovic.

Este grozav să reuşeşti să-i învingi pe aceşti jucători. Am eliminat doi dintre cei mai buni sportivi din istorie şi apoi am câştigat cu Zverev, numărul 3 ATP, care este un mare jucător. Aş spune că este cea mai bună săptămână din viaţa mea.

Am 19 ani şi asta cred că este cheia pentru a putea juca meciuri lungi şi grele la rând. Mă simt grozav din punct de vedere fizic„, a declarat Carlos Alcaraz pentru ATP.

Spaniolul de 19 ani a câştigat un cec de 1.041.570 de dolari şi 1.000 de puncte ATP, în timp ce Zverev va primi 568.790 de dolari şi 600 de puncte ATP.

Alcaraz, care a jucat a doua finală de Masters 1.000 din acest an, după cea câştigată la Miami, va urca pe locul 6 ATP, cel mai bun din carieră. În urmă cu 12 luni, el se afla pe locul 120.

Reclamă

Spaniolul este al doilea în topul celor mai tineri jucători care câştigă două trofee Masters 1000, după Rafael Nadal, care a reuşit performanţa la Monte Carlo şi Roma în 2005, când avea 18 ani.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și