Închide meniul

Jannik Sinner, noul număr 1 ATP după retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros! A scris istorie la doar 22 de ani

Alex Ioniță Publicat: 4 iunie 2024, 18:40

Reclamă
Jannik Sinner, noul număr 1 ATP după retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros! A scris istorie la doar 22 de ani

Jannik Sinner, noul număr 1 ATP după retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros!

Jannik Sinner / Profimedia

Jannik Sinner va fi noul număr 1 ATP după retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros! Italianul a scris istorie în lumea tenisului, și va fi primul jucător în clasamentul mondial, după turneul din Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări la genunchi, iar astfel își va pierde prima poziție din clasamentul ATP. Anunțul a fost făcut pe contul oficial al Openului francez.

Jannik Sinner, noul număr 1 ATP după retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros!

Sârbul, deţinătorul titlului la Paris, trebuia să ajungă în finală pentru a avea o şansă de a rămâne pe tronul mondial, dar o accidentare la genunchi l-a obligat să se retragă înainte de sfertul de finală cu Casper Ruud, de miercuri, notează news.ro.

La vârsta de 22 de ani, Sinner va deveni primul italian numărul 1 mondial în tenis, indiferent de rezultatul obţinut la Roland Garros.

În ziua în care Djokovic s-a retras de la Roland Garros, Jannik Sinner l-a învins în sferturi pe Grigor Dimitrov, în 3 seturi (6-2, 6-4, 7-6). Italianul a ajuns pentru prima dată în semifinalele turneului din Franța.

Reclamă
Reclamă 4

De asemenea, Sinner a ajuns la victoria cu numărul 50, la turneele de Grand Slam. Italianul se va duela în semifinale, vineri, cu Tsitsipas sau Alcaraz.

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros 2024

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros 2024. Anunţul a fost făcut pe contul oficial al Openului francez. Decizia lui Nole a venit după accidentarea de la genunchi.

Din păcate pentru Novak Djokovic, verdictul medicilor după RMN-ul la care a fost supus marţi indică o ruptură a meniscului drept. El urma să evolueze împotriva lui Casper Ruud în sferturile de finală, astfel că finalistul din ultimii doi ani va ajunge în semifinale.

Reclamă

„Novak Djokovic s-a retras de la Rolad Garros din cauza problemelor avute la genunchiul drept. Îi urăm lui Nole o recuperare cât mai rapidă”, se arată pe contul de Instagram al Openului francez.

Sârbul l-a învins în optimi pe argentinianul Francisco Cerundolo, după un „thriller” de 4 ore și 37 de minute. Dar acest meci i-a cauzat mai multe probleme decât s-ar fi aşteptat.

Novak Djokovic a fost condus cu 2-1 la seturi, însă a revenit formidabil şi s-a impus în setul decisiv cu scorul de 6-3, pentru a obţine astfel biletele pentru sferturile Grand Slam-ului de la Paris. Totuşi, probleme de la genunchi l-au forţat să se retragă.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
8:31

România ştie toţi posibilii adversari din optimile EURO 2024! Cu cine ne putem duela pentru un loc în sferturi

8:27

„Meciul rușinii!” Belgienii se tem înainte de Slovacia – România! Reacția categorică: „Trebuie să avem grijă!”

0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și