Închide meniul

Jannik Sinner scrie istorie la Turneul Campionilor! Recordurile doborâte de italian după victoria fantastică cu Novak Djokovic

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 15 noiembrie 2023, 14:06

Jannik Sinner scrie istorie la Turneul Campionilor! Recordurile doborâte de italian după victoria fantastică cu Novak Djokovic

Jannik Sinner scrie istorie la Turneul Campionilor

Jannik Sinner, după victoria în faţa lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor 2023 / Profimedia

Jannik Sinner scrie istorie la Turneul Campionilor! Italianul de 22 de ani l-a învins pentru prima oară în cariera sa pe Novak Djokovic, la capătul unui meci fantastic, la Torino.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner s-a impus cu 7-5, 6-7, 7-6, după 3 ore şi 11 minute de joc. Acesta s-a impus pentru prima oară în faţa lui Djokovic şi i-a provocat sârbului prima înfrângere după finala pierdută la Wimbledon.

Jannik Sinner scrie istorie la Turneul Campionilor!

Jannik Sinner l-a învins pe Novak Djokovic, cel care va încheia anul pe prima poziţie a clasamentului mondial şi în 2023. Pentru italian, aceasta este a doua victorie în faţa unui lider mondial în acest an, după ce l-a mai învins şi pe Carlos Alcaraz în semifinalele turneului de la Miami, atunci când spaniolul era liderului clasamentului ATP. Astfel, Sinner a devenit al treilea italian care învinge de mai multe ori un lider mondial, după Corrado Barazzutti şi Adriano Panatta, şi singurul italian care a învins doi lideri mondiali diferiţi în acelaşi ani.

Mai mult, sezonul 2023 al lui Jannik Sinner nu este doar cel mai bun sezon al carierei sale, ci şi cel mai bun sezon al unui jucător din Italia. În acest an, Sinner a câştigat 59 de meciuri, iar prestaţiile de la Torino îi dau mare încredere că îşi poate adăuga mai multe victorii în cont până la finalul anului.

Reclamă

Cele 59 de victorii din acest sezon arată cât de mult a crescut jucătorul antrenat de Darren Cahill. În ultimele trei sezoane, el a câştigat cel puţin 45 de meciuri, ceea ce reprezintă un alt record pentru tenisul italian. De asemenea, el a cucerit patru titluri în doi ani diferiţi (2021 şi 2023) şi a jucat două finale de Masters 1000 (Miami şi Toronto). Mai mult, Jannik Sinner a câştigat ultimele 5 partide în care a întâlnit jucători din Top 5 ATP. El i-a învins pe Alcaraz, Rublev, Djokovic şi Medvedev (de două ori).

Jannik Sinner este şi cel mai tânăr italian care câştigă un turneu Challenger, un meci la un turneu ATP Masters 1000, care intră în Top 100 ATP, care ajunge într-un sfert de finală al unui Grand Slam, care câştigă un titlu, care intră în Top 10 ATP şi care câştigă un turneu ATP Masters 1000. Iar la 2022, italienii sunt convinşi că Jannik Sinner este pregătit să doboare şi mai multe recorduri în tenisul italian şi mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Jannik Sinner urmează ultimul meci al grupei, cu Holger Rune. De partea cealaltă, Novak Djokovic îl va înfrunta pe Hubert Hurkacz, cel care îi va lua locul în turneu lui Stefanos Tsitsipas, accidentat în timpul meciului cu Holger Rune.

Novak Djokovic, înfrângere surprinzătoare în faţa lui Jannik Sinner la Turneul Campionilor

Djokovic venea după o victorie dificilă în faţa danezului Holger Rune, cu 7-6 (7/4), 6-7 (1/7), 6-3, în meciul său de debut la competiţia de la Torino. El este nevoit acum să-l învingă pe polonezul Hubert Hurkacz (locul 9 ATP), pentru a se califica în semifinale.

Impulsionat de public, jucătorul italian în vârstă de 22 de ani a produs senzaţie, reuşind să-l învingă pentru prima oară în cariera sa pe Djokovic (36 ani), deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (24), care a câştigat recent al 40-lea trofeu Masters 1.000, la turneul de Paris-Bercy.

„Cred că principala diferenţă este că, în punctele importante, el a încercat, a fost mai curajos. A meritat să câştige pentru că în momentele importante nu am fost suficient de agresiv, nu am fost suficient de decisiv. I-am dat ocazia să preia controlul asupra punctelor. La 5 egal în setul al treilea, 15/30, al doilea serviciu, ar fi trebuit să mă implic mai rare, dar nu am făcut-o, iar el a făcut-o.

Trebuie să-l felicit. Tocmai ce a făcut un meci fantastic. Asta i-am spus şi eu la fileu. Cred că în cele mai importante momente, a făcut cel mai bun joc al său şi a meritat absolut victoria„, a declarat Novak Djokovic la finalul meciului.

„Înseamnă mult pentru mine. Când câştigi împotriva numărului 1 mondial, care a câştigat 24 de Grand Slam-uri, este evident că este în topul (n.r. celor mai frumoase victorii din cariera lui)… Am simţit că a fost un meci foarte tactic şi am reuşit să câştig, aşa că sunt foarte fericit„, a spus şi Jannik Sinner.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și