Închide meniul

Novak Djokovic, înfrângere surprinzătoare în faţa lui Jannik Sinner la Turneul Campionilor: „A făcut un meci fantastic!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 noiembrie 2023, 10:43

Novak Djokovic, înfrângere surprinzătoare în faţa lui Jannik Sinner la Turneul Campionilor: „A făcut un meci fantastic!

Novak Djokovic, înfrângere surprinzătoare în faţa lui Jannik Sinner la Turneul Campionilor

Novak Djokovic l-a îmbrăţişat pe Jannik Sinner la finalul meciului / Profimediaimages

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a suferit o înfrângere surprinzătoare în faţa italianului Jannik Sinner (nr. 4), cu 7-5, 6-7 (5/7), 7-6 (7/2), la capătul unui meci care a durat peste trei ore, marţi, la Torino (Italia), în Grupa Verde a Turneului Campionilor (ATP Finals).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Impulsionat de public, jucătorul italian în vârstă de 22 de ani a produs senzaţie, reuşind să-l învingă pentru prima oară în cariera sa pe Djokovic (36 ani), deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (24), care a câştigat recent al 40-lea trofeu Masters 1.000, la turneul de Paris-Bercy.

Novak Djokovic, înfrângere surprinzătoare în faţa lui Jannik Sinner la Turneul Campionilor

Djokovic venea după o victorie dificilă în faţa danezului Holger Rune, cu 7-6 (7/4), 6-7 (1/7), 6-3, în meciul său de debut la competiţia de la Torino. El este nevoit acum să-l învingă pe polonezul Hubert Hurkacz (locul 9 ATP), pentru a se califica în semifinale.

Cred că principala diferenţă este că, în punctele importante, el a încercat, a fost mai curajos. A meritat să câştige pentru că în momentele importante nu am fost suficient de agresiv, nu am fost suficient de decisiv. I-am dat ocazia să preia controlul asupra punctelor. La 5 egal în setul al treilea, 15/30, al doilea serviciu, ar fi trebuit să mă implic mai rare, dar nu am făcut-o, iar el a făcut-o.

Trebuie să-l felicit. Tocmai ce a făcut un meci fantastic. Asta i-am spus şi eu la fileu. Cred că în cele mai importante momente, a făcut cel mai bun joc al său şi a meritat absolut victoria„, a declarat Novak Djokovic la finalul meciului.

Reclamă

Jannik Sinner: „Sunt foarte fericit!”

Înseamnă mult pentru mine. Când câştigi împotriva numărului 1 mondial, care a câştigat 24 de Grand Slam-uri, este evident că este în topul (n.r. celor mai frumoase victorii din cariera lui)… Am simţit că a fost un meci foarte tactic şi am reuşit să câştig, aşa că sunt foarte fericit„, a spus şi Jannik Sinner.

Tot marţi, în cadrul aceleiaşi grupe, Holger Rune, numărul 8 mondial, a câştigat partida cu grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 6), constrâns să abandoneze după doar trei ghemuri, din cauza unei accidentări la spate, anunţă agerpres.ro.

Danezul în vârstă de 20 de ani, sfertfinalist la Roland Garros şi Wimbledon în acest an, rămâne la rândul său în cursa pentru un loc în semifinale. Polonezul Hubert Hurkacz este cel care îl va înlocui pe Tsitsipas şi Grupa Verde şi îl va înfrunta pe Novak Djokovic joi. În şase dueluri anterioare, sârbul l-a învins de fiecare dată pe polonez.

Reclamă 4 / 0/3

Turneul Campionilor continuă miercuri cu meciurile Carlos Alcaraz (Spania) – Andrei Rublev (Rusia) şi Daniil Medvedev (Rusia) – Alexander Zverev (Germania), din Grupa Roşie.

„Este 2023 cel mai bun an al carierei tale?” Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze

Novak Djokovic şi-a asigurat locul 1 în clasamentul ATP la finalul lui 2023, fiind pentru a opta oară în cariera sa când încheie anul pe prima poziţie a ierarhiei masculine.

La 36 de ani, Novak Djokovic a avut un an fantastic. Sârbul s-a impus în trei din cele patru turnee de Grand Slam ale anului (Australian Open, Roland Garros şi US Open), în timp ce la Wimbledon a ajuns în ultimul act. În plus, el şi-a mai trecut în palmares alte trei turnee, printre care două turnee ATP Masters 1000.

Este unul dintre cei mai buni ani. Nu aş spune că e cel mai bun, dar e unul dintre cei mai buni. Am câştigat trei din patru turnee de Grand Slam şi în al patrulea am jucat finala şi tot nu e cel mai bun an din cariera mea. E frumos să ai un astfel de sentiment (n.r. zâmbeşte).

Categoric este unul dintre cele mai bune sezoane. Am mai avut şi în alţi ani când am câştigat trei turnee de Grand Slam într-un sezon, în 2011 şi 2015. În acei ani, am câştigat mai multe meciuri. Am jucat mai multe meciuri şi m-am simţit foarte dominant pe circuit„, a spus Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și