Închide meniul

Jenson Brooksby a primit o suspendare de 18 luni! ITIA: „Jucătorul a arătat neglijenţă”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 25 octombrie 2023, 14:07

Jenson Brooksby a primit o suspendare de 18 luni! ITIA: „Jucătorul a arătat neglijenţă

Jenson Brooksby a primit o suspendare de 18 luni

Jenson Brooksby, la Australian Open 2023 / Profimedia

Jenson Brooksby a primit o suspendare de 18 luni. Americanul, fost număr 33 ATP în iunie 2022, a ajuns în prezent pe locul 301 în ierarhia mondială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suspendarea americanului a venit după ce a fost găsit vinovat pentru că a ratat trei teste antidoping, din cauza problemelor de localizare.

Jenson Brooksby a primit o suspendare de 18 luni

Americanul Jenson Brooksby, locul 301 ATP, a fost suspendat pe o perioadă de 18 luni, el fiind găsit vinovat de trei “eşecuri cu privire la localizare” într-un interval de 12 luni, informează ITIA.

Un tribunal independent a audiat la 10 octombrie jucătorul şi martori, inclusiv pe oficialul însărcinat cu efectuarea celui de-al doilea control antidoping ratat de sportiv.

Brooksby şi-a acceptat vina în cazul primului şi celui de-al treilea test pe care le-a ratat, dar a protestat în cazul testului doi ratat, potrivit news.ro.

Reclamă

Tribunalul a ajuns la concluzia că gradul de vină pentru testul ratat este ridicat în cazul lui Brooksby. Oficialul antidoping a făcut toţi paşii rezonabili pentru a-l localiza pe sportiv pentru al doilea test şi jucătorul a arătat neglijenţă nepunându-se la dispoziţie pentru test în intervalul de timp identificat.

Brooksby, care a ajuns în carieră până pe locul 33 ATP, a ales să fie suspendat provizoriu la scurt timp după ce a aflat că este acuzat, astfel că sancţiunea sa este valabilă din 5 iulie 2023 până în 4 ianuarie 2025.

Jenson Brooksby a ratat trei teste antidoping din cauza problemelor de localizare într-un interval de 12 luni, începând din aprilie 2022. Conform regulamentelor, pedeapsa maximă în astfel de cazuri este o suspendare pe doi ani.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorul poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 21 de zile.

Reacţia englezilor, după ce Simona Halep a făcut apel la TAS

A apărut reacţia englezilor, după ce Simona Halep a făcut apel la TAS în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Românca a primit o suspendare drastică de la ITIA, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat şi i s-au găsit nereguli în paşaportul biologic.

De cazul Simonei Halep se va ocupa un avocat care, de-a lungul timpului, a reprezentat mai multe cazuri renumite de dopaj. Americanii susţin că acesta a depus oficial recurs la TAS. ITIA va avea o lună la dispoziţie să răspundă acuzaţiilor, iar data procesului va fi stabilită ulterior.

„Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, a făcut apel la TAS împotriva interdicţiei de a juca patru ani tenis. Dacă interdicţie ei ar fi menţinută, va putea reveni pe teren pe 7 octombrie 2026, moment în care va avea 35 de ani.

TAS, cea mai înaltă instanţă a sportului, a transmis că acest caz va fi decis după o audiere şi că nu a putut încă să indice un interval de timp pentru anunţa verdictul. Halep, care a câştigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon la un an distanţă, este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidoping după Maria Sharapova, în 2016„, anunţă BBC.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și