Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după un meci de senzaţie cu Taylor Fritz

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 noiembrie 2022, 18:30

Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după un meci de senzaţie cu Taylor Fritz

Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor

Novak Djokovic, după victoria cu Taylor Fritz/ Profimedia

Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după două seturi extrem de echilibrate cu Taylor Fritz. Sârbul şi-a asigurat biletele pentru ultimul act al competiţiei, după o victorie cu 7-6(5), 7-6(6).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru trofeu, fostul lider mondial se va duela cu învingătorul partidei dintre rusul Andrei Rublev (7 ATP) şi norvegianul Casper Ruud (4 ATP).

Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după ce l-a învins pe Taylor Fritz

Novak Djokovic (35 ani) a atins un record fabulos, şi s-a calificat în a opta sa finală la un Turneu al Campionilor, în 15 participări. În ultimul act al competiţiei, sârbul va încerca să egaleze recordul de şase titluri la acest turneu care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului, deţinut de elveţianul Roger Federer.

Jucătorul sârb vizează, de asemenea, al doilea său mare titlu al anului, după Wimbledon. Nole a ratat o mare parte a sezonului, între care Openul Australiei şi US Open, pentru refuzul de a se vaccina anti Covid.

În setul secund al partidei din semifinale, Novak Djokovic a revenit fantastic. Taylor Fritz a condus cu 5-3, iar din acel moment, sârbul a prestat un joc impecabil şi a reuşit să se impună, după un tie-break colosal.

Reclamă

Ce a declarat Novak Djokovic, după ce s-a calificat în finala Turneului Campionilor

Novak Djokovic s-a declarat exteunat, după partida cu Taylor Fritz, partidă ce a durat aproape 2 ore de joc. Sârbul ste convins că se va recupera cu brio pentru ultimul act al competiţiei, mărturisnd că îşi doreşte un nou trofeu.

„A trebuit să lupt pentru a supravieţui. Nu m-am simţit foarte activ, foarte comod pe teren. Am venit după un meci greu cu Medvedev, ştiam că voi avea nevoie de timp pentru a-mi găsi dinamica de deplasare. Ştiam că Fritz e un jucător cu un servicu excelent, aşa că a trebuit să îmi ţin nervii în frâu.

Am câştigat primul set, dar în cel de-al doilea m-am resimţit. Am reuşit, totuşi, să revin şi sunt foarte bucuros. Nu am făcut cel mai bun meci, nu am fost în cea mai bună formă fizică, dar am reuşit să câştig şi să fiu iar în finala Turneului Campionilor. Sunt foarte fericit.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt foarte motivat, flămând să câştig. Mai am un singur meci, se va juca mâine şi sper să termin cu bine acest an”, a declarat Novak Djokovic, conform Eurosport.

Novak Djokovic a început să tremure în timpul meciului cu Daniil Medvedev de la Turneul Campionilor

Novak Djokovic a început să tremure în timpul meciului cu Daniil Medvedev de la Turneul Campionilor. Tenismenul sârb a fost protagonistul unor momente incredibile.

La finalul setului al doilea, pierdut la tiebreak, Djokovic a fost surprins tremurând în timp ce s-a așezat pe scaun, fiind vizibil epuizat de intensitatea partidei.

„Am avut o zi de pauză înainte de meci și m-am simțit odihnit înainte de confruntarea cu Medvedev. Nu cred că există o limită. Este doar în capul tău. Totul este despre perspectivă și despre modul în care înțelegi lucrurile în asemenea momente grele.

Desigur, când treci prin dificultăți fizice îți este afectat jocul, mentalitatea, limbajul corpului. Normal, oponentului îi place să te vadă căzut și încearcă să te domine, genul de situație care s-a întâmplat și azi (n.r. la meciul cu Medvedev). Cred că cea mai mare bătălie, după cum am mai spus-o, e cea interioară.

Dacă reușești să găsești echilibrul între minte și trup pe cât de des posibil, cred că poți astfel să scoți cele mai bune rezultate și să ai cele mai bune prestații, punct cu punct, meci cu meci”, a spus Djokovic, conform express.uk.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și